Mitä deittisovelluksessa tarkoittaa persikkaemoji tai termi zombaaminen? Tee testi ja näet, kuinka hyvin tunnet nettideittailun salat
Testaa tietosi
Mitä deittisovelluksessa tarkoittaa persikkaemoji tai termi zombaaminen? Tee testi ja näet, kuinka hyvin tunnet nettideittailun salat
Deittimaailmaan on kehitty ihan omanlainen kieli. Deittailun asiantuntija Tiina Svensk kertoo, miksi termit ovat syntyneet ja mitä ne tarkoittavat. Tee testi, ja kokeile, miten monta niistä tunnet!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 7.9.2023
Eeva

Netissä deittaillessa vastaan saattavat tulla erilaiset kirjainyhdistelmät, termit ja emojit, joiden merkitys voi jäädä kysymysmerkiksi.

Mitä tarkoittaa esimerkiksi situationship tai milloin voin kirjoittaa profiiliini kirjainyhdistelmän ONS? Entä jos laitan profiiliini söpön yksisarvishymiön, ymmärretäänkö minut väärin?

Kirjainyhdistelmät voivat tuntua hankalilta erityisesti silloin, jos niiden merkitystä ei ymmärrä. Kokenut seksuaalikasvattaja ja tietokirjailija Tiina Svensk kuitenkin kertoo, miksi termit ja lyhenteet ovat niin suosittuja sovelluksia selaillessa.

”Termien käyttö nopeuttaa profiilien selailua, kun voi helposti viestiä, mitä itse haluaa ja hakee deittailulta ja mitä ei. Meillä on seksistä suoraan puhumiselle aika vähän sanoja. Silloin on helpompi käyttää kiertoilmauksia”, Svensk kertoo.

Svensk on kirjoittanut kirjan ”Deittailijan käsikirja”, joka ilmestyy syyskuussa. Hänen tärkeä muistutuksensa nettideittailuun on, että sovelluksia selatessamme olemme algoritmien varassa. Se, mitä näet selatessasi profiileja, ei ole koko totuus.

”Esimerkiksi ulkonäkökeskeisyys ja patriarkaaliset rakenteet yhteiskunnassamme vaikuttaa siihen, että nuoret, kauneusihanteisiin istuvat, naiset menestyvät sovelluksissa paremmin. Pelkästään asian tiedostaminen auttaa huomioimaan, mitkä kaikki asiat vaikuttavat omaan kokemukseen”, Svensk tiivistää.

Svensk kannustaa jokaista deittailijaa istumaan alas ennen sovellusten avaamista ja deiteille lähtöä. Tärkeää on pohtia, mitä itse haluaa ja miten kommunikoi siitä muille.

”Kun viestii selkeästi mitä haluaa, todennäköisesti silloin löytää itselle sopivampia kumppaneita”, Svensk kertoo.

Selkeässä viestimisessä voivat auttaa termit ja lyhenteet. Mutta miten viestin siitä, että en halua yhden yön juttuja? Ja mitä tehdä, kun joku ghostaa tai zombaa?

Tee testi ja selvitä, kuinka monta termiä tunnistat!

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.
Kommentoi +