Näin yhdistät silmälasit ja meikin
Kauneus
Näin yhdistät silmälasit ja meikin
Näin silmät kannattaa meikata, kun käyttää silmälaseja. Lue vinkit miinus- ja pluslinsseille!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 16.4.2019
Kauneus ja Terveys

Vältä mokat ja varmista, että silmälasimeikki on riittävän voimakas.

KUN VALITSET KEHYKSIÄ, mieti, miten haluat meikata. Hengettömät metallipokat vaativat seurakseen silmämeikin tai ilme on valju. Jykevät muovikehykset ovat näyttävät jo itsessään.

VARMISTA JO OPTIKOLLA, että kulmakarvasi asettuvat lähelle silmälasien yläreunaa. Jos kehysten yläosa roikkuu jossain kulmakarvojen ja silmien välimaastossa, silmät jäävät varjoon.

ÄLÄ ARASTELE silmämeikin voimakkuudessa. Meikki saa näyttää juhliin tehdyltä ennen kuin laitat lasit päähän. Kehykset ja linssit verottavat aina meikin tehoa.

KUN KÄYTÄT MIINUSLASEJA, luomivärisävyjen kontrasti saa olla iso. Miinuslinssit vievät valoa silmistä ja pienentävät niitä, joten yksivärinen silmämeikki näyttää helposti suttuiselta.

KUN KÄYTÄT PLUSLASEJA, älä tingi alarajauksista ja -maskarasta. Jos silmänaluset ovat tummat tai ryppyiset, rajaus ja ripsiväri vievät huomiota pois niistä.

SUOSI PUUTERIPAPERIA, jos kehykset valuvat nenällä. Näin iholle ei kerrostu puuteria.

KÄYTÄ SILMÄTIPPOJA varsinkin öisin, niin katse pysyy kirkkaana.

”Lasit kannattaa riisua ainakin kerran tunnissa ja painella kohtia, joihin ne osuvat kasvoilla. Muuten lymfakierto voi häiriintyä.”

Meikkaaja-stailisti Outi Broux

Trendimeikkiin saa upeat sävyt Giorgio Armanin Eye to Kill Eye Quattro 7 Scenario -luomiväripaletista. 70 e.

Trendimeikki

 1. Pohjusta luomet silmämeikinpohjustusaineella tai peitevoiteella. Älä puuteroi, sillä luomiväri ei pysy puuteroidulla pinnalla. Ohje pätee kaikkiin jutun meikkeihin.
 2. Levitä nestemäistä mattaluomiväriä koko luomelle. Taputtele päälle tummaa puuteriluomiväriä. Näin saat kestävän ja intensiviisen silmämeikin.
 3. Häivytä silmämeikki ulkonurkasta roosalla tai persikkaisella luomivärillä tai poskipunalla. Jatka punan linjaa koukkumaisesti myös poskipäille. Tämä on nyt muodikas kikka!
 4. Rajaa silmät sekä ylä- että alaluomelta värillisellä kajalkynällä.
 5. Harjaa ripsiin mustaa maskaraa.
 6. Huolittele kulmakarvat. Ne kehystävät kasvot pokien ylälinjan kanssa. Hailakat kulmat vievät tehoa meikiltä.

Vinkki: Irrottele luomiväreillä, kun käytät laseja. Kirkkaatkaan värit eivät näytä liian räikeiltä linssien läpi. Hillitse silmämeikin voimakkuutta, jos kokeilet sitä ilman silmälaseja.

Loistava pluslasien käyttäjän luomiväripaletti on Sensain Eye Shadow Palette ES13 Mokuran. 44,65 e.

Meikki pluslaseille

 1. Pohjusta luomet.
 2. Levitä luomille reilusti tummaa luomiväriä ja häivytä. Valitse matta tai hennosti hohtava versio. Jälkimmäinen on helpompi häivyttää.
 3. Tee alarajaukset luomivärillä. Vältä teräviä eyeliner-rajauksia, kun käytät pluslaseja. Suurentavan linssin alla ne korostavat helposti mahdollisia ryppyjä.
 4. Harjaa yläripsiin runsaasti tuuhentavaa ripsiväriä. Laita väriä myös alaripsiin, mutta käytä niihin luonnollisempaa, ei tuuhentavaa maskaraa.
 5. Älä unohda meikata kulmakarvoja. Se on erityisen tärkeää, jos kehykset ovat hengettömät. Muista, että pluslasit korostavat kaikkea, mikä näkyy linssien läpi. Nypi hajakarvat kulmalinjan alta.

Vinkki: Piirrä sisäluomille rajaukset ihonvärisellä kajalkynällä, joka häivyttää silmien punoitusta. Suurentava linssi korostaa väsymyksen merkkejä.

Kaunista kontrastia miinuslinssien taa tarjoaa Diorin 5 Colours Eye Shadow Lolli’Glow 447 Mellow Shade -luomiväripaletti. 74 e.

Meikki miinuslaseille

 1. Pohjusta luomet.
 2. Käytä kahta luomiväriä. Levitä ensin vaaleaa, valoa heijastavaa sävyä koko liikkuvalle luomelle.
 3. Häivytä silmämeikki tummalla mattaluomivärillä. Levitä sitä silmien ulkonurkista luomivakoon ja myös kunnolla ulos kohti ohimoja. Tämä saa silmät näyttämään suuremmilta.
 4. Jos rajaat silmät, suosi paksuja, kissamaisia rajauksia. Ohuet rajaukset kapenevat miinuslinssien takana ja pienentävät optisesti silmiä. Kissamainen häntä taas huijaa niille kokoa.
 5. Taivuta ripset ja levitä niihin runsaasti volyymiä antavaa, taivuttavaa maskaraa. Meikkaa kulmat.

Vinkki: Keskity kaareviin ripsiin. Ne ”suurentavat” silmiä. Kestotaivutus tai laadukkaat ripsentaivuttajat ovat hyvä sijoitus. Taivutus voi pysyä paremmin, kun käytät vedenkestävää maskaraa. Jos käytät pidennyksiä, pyydä pituuden sijaan reilua kaarevuutta (kaarevuus D tai DD).

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 4/2019.

Kommentoi +