Näin saat kestävät kulmat!
Kauneus
Näin saat kestävät kulmat!
Microblading on muodikas tapa saada kestävät kulmat. Se ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto kaikille. Kenen kannattaa valita kulmakarvojen 3D-kestopigmentointi?
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 29.11.2017
Kauneus ja Terveys

Kun aloin keski-ikäistyä ja kasvoni olivat riuhtuneet laihtumisen vuoksi, aloin kiinnostua kulmakarvoistani uudella tavalla.

Kun kasvojen yläosassa on kauniin muotoista ja imartelevan väristä katseltavaa, poskien täyteläisyyden puute ja leukalinjan veltostuminen jäävät vähemmälle huomiolle.

Nuorempana nypin ja höyläsin kulmakarvojani. Lopulta ne alkoivat harveta ja kaari lyheni.

Olen kokeillut monenlaisia meikki­tuotteita, mutta koen kaaren jatkamisen vaikeaksi niillä kaikilla. Jäljestä tulee harvoin luonnollinen ja pysyvä – saati symmetrinen.

Myös meikkisävyn valinta oli hankalaa.

Kuulostaako tutulta?

Pahamaineiset palkit kulmakarvoina

Helppojen ja kestävien kulmien toivossa karvoja on tatuoitu vuosikymmeniä. Jo pelkkä sana kestopigmentointi saa kuitenkin minut kavahtamaan.

Olen nähnyt liikaa palkkimaisia ja luonnottoman kaarevia kulmia, joista huomaa jo kauas, etteivät ne ole aidot. Itse toivon luonnollista mutta ryhdikästä ja huoliteltua lopputulosta.

Viime vuosina kestopigmentoinnin rinnalle on noussut micro­blading. Sitä hehkutetaan juuri sen luonnollisuuden vuoksi. Kulma­karvojen sekaan viilletään pieniä haavoja, joihin kiinnitetään väriä.

Kuulostaa kivuliaalta, mutta kai sen kestää! Halusin kokeilla!

Piirretyt vai pehmeät? 

– Kestopigmentointi karvatekniikalla voi sopia sinulle paremmin kuin microblading, kestopigmentoija ja microblading-artisti Suvi Tiilikainen sanoo puhelimessa, kun varaan aikaa.

Soitan Tiilikaiselle, koska moni pitää häntä Suomen parhaana. Hän tekee kulmia molemmilla tekniikoilla, ja lopputulokset ovat hämmentävän aidonnäköisiä.

1. Ennen. Kulmakarvat loppuivat kesken ja ne olivat eri korkeudella.

2. Jälkeen. Käsittely pidensi kulmia ja teki niistä symmetrisemmät.

3. Vahvistus tehtiin kulmille neljä viikkoa ensimmäisen käsittelyn jälkeen.

Microblading näyttää Tiilikaisen mukaan hyvin luonnolliselta heti käsittelyn jälkeen, mutta paranemisen jälkeen tulos on piirretymmän näköinen kuin kestopigmentoinnissa. Menetelmä sopii karkeasti jaotellen paremmin nuorille ja paksuihoisille.

Kestopigmentointi karvatekniikalla voi näyttää tummalta heti käsittelyn jälkeen mutta haalistuu hieman ajan kanssa. Se sopii myös iäkkäimmille sekä ohuelle ja hauraalle iholle.

Kulmakarvojen suunnittelu vie aikaa

Vastaanotolla Tiilikainen varmistuu siitä, että minulle kannattaa tehdä juuri kestopigmentointi. Olen vaalea ja meikkaan luonnollisesti, joten microblading voisi näyttää kasvoillani luonnottoman tarkkarajaiselta ja kovalta. Ihonikin on melko ohut.

Tiilikainen sekoittaa sopivan värin ja alkaa tutkia ja mittailla kasvoja. Kulmien muoto ja väri suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Ensi käynnillä juuri se vie eniten aikaa. Minut yllättää se, miten epäsymmetriset kulmani ovat alun perin: en ole huomannut asiaa peilistä.

Mikä sitten on Suvi Tiilikaisen menestyksen salaisuus? Ehkä se, että meikkitaiteilijana hän on nähnyt paljon erilaisia kasvoja ja oppinut, mikä niitä pukee.

Hän on ilmiselvästi perfektionisti, mistä­ asiakas hyötyy. Lisäksi hän piirtää kulmien kehykset suunnitteluvaiheessa ihan omalla tavallaan – jota en saa paljastaa.

Lue myös:

Kommentoi +