Muotoile kulmakarvat oikeaoppisesti
Kauneus
Muotoile kulmakarvat oikeaoppisesti
Kaipaatpa pientä viilausta tai isoa remonttia kulmakarvoihisi, meillä on ratkaisu. Lue varmat vinkit, joilla saat kauniit kulmakarvat kotikonstein.
Teksti

Kuvat

15.3.2016

Ykköstyökalusi ovat tarkat pinsetit. Kokeile niitä kaupassa ennen kuin hankit omaksi. Sellaiset, joilla saa kiinni pienimmästäkin haituvasta ilman, että kolme viereistä puristuu mukaan, ovat loisto-ostos.

1. Aloita muotoilu nyppimällä yksittäiset irtokarvat kulmien välistä sekä ylä- ja alapuolelta. 

Luonnonvalossa onnistut parhaiten. Nypi karvan kasvusuuntaan. Kun kiristät ihon tiukaksi toisella kädellä, nyppiminen helpottuu eikä satu.

2. Harjaa kulmat ja ala muotoilla kulmia malliin, jonka haluat. 

Pyri linnun siiven muotoon. Jos sitä on vaikeaa hahmottaa, piirrä kaari ihoon meikkikynällä, jotta näet, mistä nyppiä karvat pois.

3. Jos haluat nenäsi näyttävän kapeammalta, muotoile kulmat alkamaan vähän keskemmältä kasvoja eli pidennä kulmalinjaa sisäänpäin. 

Jos puolestaan haluat nenäsi vaikuttavan leveämmältä, siirrä kulmalinjaa hivenen ulommas eli pidennä kulmia ohimoita kohti.

4. Nypi karvoja rivi kerrallaan, molemmilta puolilta vuorotellen. 

Katso välillä itseäsi tarkasti peilistä, josta näet kasvosi kokonaan. Näin hahmotat, missä on vielä ylimääräisiä haituvia.

5. Kokeile sormin, mitä vielä muutaman karvan poistaminen alapuolelta tekisi: nosta ihoa kohti otsaa eri kohdista kulman päältä. 

Ole maltillinen ja usko peiliä. Muista, että jo muutaman karvan nyppiminen muuttaa kulman muotoa uskomattoman paljon.

6. Jos kulmakarvoillasi on taipumusta kasvaa epämiellyttävän pitkiksi, lyhentämiseen sopii kulmakarvaveitsi tai -sakset. 

Homma hoituu myös siroilla, terävillä kynsisaksilla.

Kun kotikonstit eivät riitä 

Jos olet nyppinyt kulmasi olemattomiksi, voit yrittää elvyttää ne hoitokuurilla. Kulmakarvojen kasvua tehostavia hoitotuotteita saa kosmetiikkamyymälöistä ja tavarataloista. Käytä ainetta säännöllisesti, jotta saat tuloksia.

Jos kulmakarvasi eivät kasva hoidoista huolimatta tai meikkaaminen on vaikeaa, harkitse kestopigmentointia. Valitse pigmentoija tarkasti. Pyydä kuvia hänen aiemmista töistään ja tarkka suunnitelma lopullisista kulmistasi sävyineen. Kiinnitä huomiota kuvissa näkemiesi lopputulosten väriin. Sen pitäisi olla luonnollinen, ei musta tai siniseen taittuva harmaa.

Pyydä, että kulmat pigmentoidaan yksittäisiä karvoja jäljitellen: niin, että ne todella näyttävät kulmakarvoilta. Ta­tuoinneilta näyttävät palkkikulmat sopivat toki joillekin, mutta kevyttä meikkiä ja luonnollista tyyliä suosivaa ne eivät imartele.

Kommentoi +