Muotoile kasvot meikillä - 4 helppoa vaihetta
Kauneus
Muotoile kasvot meikillä - 4 helppoa vaihetta
Kasvonpiirteiden varjostuksella eli contouring-meikillä voit korostaa parhaita puoliasi ja häivyttää niitä, joista et niin pidä.
Teksti

Kuvat

10.1.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Meikki- ja hiustaiteilija Ida Jokikunnas neuvoo, miten varjostat kasvot kauniisti.

Näin onnistut varjostusvärillä

1. Levitä voidemaista varjostusväriä paksulla viistokärkisellä korostussiveltimellä ohimoille aivan hius­rajasta asti. Siirry ohimolta alaspäin. Vedä väriä korvalehden yläreunan kohdalta kohti suupieltä, myötäile koko ajan siveltimellä poskiluuta. Varjostusväri kulkee poskiluun notkon kohdalla, poskiluun alaosassa. Kun sijoitat värin näin, tulos on luonnollisempi.

2. Jatka varjostusvärin levitystä leukaluuta myötäillen. Näin voit häivyttää kaksoisleukaa tai korostaa leuan alle tulevaa luontaista varjoa, joka terävöittää kasvonpiirteitä. Vie väriä aivan korvan vierestä kohti leuan kärkeä. Levitä meikkiä koko leukaluun alueelle. Häivytä kevyesti kohti kaulaa. Toista sama toiselle puolelle kasvoja.

3. Kun haluat kaventaa nenääsi, vaihda kapeaan siveltimeen. Esimerkiksi luomi­värisivellin käy hyvin. Maalaa voidemaisella varjostusvärillä ”koeputkimainen” alue nenän päälle, kuten kuvassa. Keskelle jää kapea, vaalea alue. Ulota väri kulmakarvojen alkuun saakka. Muista, että nenän sivuille levitetty varjostusväri leventää. Levitä väri siis kapeasti nenän päälle, jos haluat huijata nenäsi kapeammaksi.

4. Häivytä ja pehmennä lopuksi varjostusten rajat hanan alla kostutetulla meikkisienellä. Riittää, että painelet sienellä läpi alueet, joille olet levittänyt varjostusväriä. Varo vetävää liikettä, ettei väri leviä.

Vinkki: Tee varjostukset kasvoille ennen meikkivoiteen levitystä. Ota sitten meikkivoidetta samaan kostutettuun sieneen, jolla pehmensit varjostuksia, ja levitä kasvoille. Meikkivoide pehmentää varjostetut kohdat, ja meikkipohjasta tulee saumaton ja luonnollinen.

Kokeile

Paksu, viistottu meikki­sivellin on paras varjostusväline. Se myötäilee kasvonmuotoja, mikä nopeuttaa meikkaamista. Synteettisestä karvasta tehty sivellin on helppo pestä. Real Techniquesin Sculpting -varjostus- ja korostussiveltimet 25,90 e/3 kpl.

Voidemaisessa varjostusväri­paletissa on kolme pehmeää ja yhteensointuvaa sävyä. Niitä yhdistelemällä voit varjostaa, kirkastaa ja korostaa piirteitä. NYX Professional Makeupin Cream Highlight & Contour Palette Medium 17,80 e.

Pullea meikkisieni, jossa on erimuotoisia pintoja, sopii sekä varjostusvärin että meikkivoiteen ja poskipunan levitykseen. Kostuta sieni ennen meikkaamista ja pese päivittäin. Ecotoolsin meikkisienet 12,90 e/2 kpl.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 13/2019.

Kommentoi +