Hyvästi pandasilmät! Katso Raili Hulkkosen kikat, joilla saat silmämeikin pysymään paikoillaan
Kauneus
Hyvästi pandasilmät! Katso Raili Hulkkosen kikat, joilla saat silmämeikin pysymään paikoillaan
Kun silmämeikki varisee, rullautuu ja karkaa juonteisiin, apu löytyy pohjustustuotteesta ja oikeasta hoitovoiteesta. Myös voiteen sävyllä on väliä.
Teksti

Kuvat
,

3.8.2021
 |
Kauneus ja Terveys

Silmäluomien meikkaaminen kuulostaa yksinkertaisemmalta kuin on. Rasvoittuvat luomet saavat värin rullautumaan luomivakoon. Kuivalle silmänympärysiholle meikki taas levittyy herkästi epätasaisesti. Pienet juonteet silmien ympärillä eivät nekään tee kaunistautumista helpoksi, sillä juonteet keräävät meikkiä. Miksi tasaisen ja kestävän silmämeikin tekeminen on niin vaikeaa?

– Mitä enemmän silmäluomessa on juonteita ja poimuja, sitä parempi pohjustuksen pitää olla, meikkitaiteilija Raili Hulkkonen sanoo.

Hän tekee kestävyyttä vaativia kuvausmeikkejä useisiin televisiotuotantoihin ja tietää, miten meikin saa pysymään paikoillaan koko päivän.

Pieni vaiva, suuri ero

Normaali-ihoisenkin silmäluomi rasvoittuu päivän aikana, sillä iho poimuttuu silmän ollessa auki. Luomivakoon karkaavalle meikille on helppo apukeino: pohjustusvoide.

– Sen avulla meikki pysyy siistinä parin tunnin sijasta jopa kymmenen tuntia.

Kun luomivärin ja rajauskynän levittää pohjus­tetulle luomelle, lopputuloksesta tulee tasainen ja sävyt toistuvat kauniisti.

Pohjustustuotetta kannattaa käyttää, vaikka ei käyttäisi luomivärejä.

– Silmäluomet ovat usein tummat tai punoittavat. Ihon sävy ja koko katse kirkastuvat, kun iholle levittää pohjustusvoiteen.

Punertaville ja hyvin tummille luomille Raili suosittelee pientä määrää peittävää tuotetta.

Kevyillä ja läpikuultavilla pohjustustuotteilla liika-annostelun vaaraa ei ole. Raili tykkää taputella pohjustusvoiteen iholle sormin.

– Tuotetta levitetään yläluomelle ja hieman yli luomivaon mutta ei ihan kulma­karvoihin saakka.

Jos silmäluomet rasvoittuvat helposti, hän lisää päälle hieman puuteria parantamaan silmämeikin kestoa. Öljyisyyttä voi ehkäistä myös sopivalla silmänympärysvoiteella.

– Kevyt ja geelimäinen tuote on ihanteellinen rasvoittuville luomille. Voidetta taputellaan silmänympärysiholle ja kulmaluulle, ei liikkuvalle luomelle.

Kuivaihoisen kaverit

Jos silmänympärysiho on kuiva ja hilseilevä, pohjustus voi tehdä ihosta entistä kuivemman näköisen ja meikki levittyy epätasaisesti. Kuivuus pitääkin hoitaa ensimmäiseksi kuntoon.

– Kotimaisen Atopikin herkän ihon Sensitive-silmänympärysvoide sisäl- tää kosteuttavaa ja rauhoittavaa kauraöljyä. Toinen hyvä tuote on Avénen Soothing Eye Contour Cream, jossa on ihoärsytystä lievittävää ja rauhoittavaa lähdevettä.

Kuivaihoiselle sopivat etenkin voidemaiset mattaluomivärit, jotka taputellaan sormin.

– Helmiäissävyjä ja kiiltävän lopputuloksen jättäviä luomivärejä kannattaa välttää, sillä ne korostavat kuivuutta ja ihopoimuja.

Monta syytä vaivautua

Silmäluomet ovat pieni osa ­kasvoja mutta juuri se kohta, jonne ­muiden katse kohdistuu. Pienellä vaivalla ulkonäköönsä voi saada aikaan ison muutoksen.

Hulkkonen suosii neutraaleja sävyjä, kuten harmaanruskeaa, viininpunaista ja siniharmaata.

– Vaaleiden sävyjen ajatellaan kirkastavan ja suurentavan silmiä. Jos silmäluomet ovat laskeutuneet, vaalea luomiväri kuitenkin vain korostaa poimuja, eikä se kirkasta hailakan sävyistä silmää.

Luomiväriä kannattaa levittää koko luomelle pullealla luomivärisiveltimellä ja häivyttää pehmeästi ylöspäin, jotta raskaan luomen efekti häviää.

– Näin silmät pompahtavat esiin ja ilmeestä tulee pirteä. Sen monimutkaisempaa meikkaamisen ei ­tarvitse olla.

Raili Hulkkosen suosikit

1. Kosteuttava pohjustusvoide tasoittaa luomea ja sopii kuivaihoisellekin. Lumene Bright Eyes Eyeshadow Primer 12,90 e. 2. Luottotuote, joka saa luomivärin kestämään jopa 24 tuntia. Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original 24 e. 3. Pohjustaja lukitsee luomivärin paikoilleen ja estää varisemisen sekä suttaantumisen. Max Factor Miracle Prep Eyeshadow Primer 9,90 e.

Mitä sinä haluat kysyä? Meilaa kysymyksesi osoitteeseen kt@a-lehdet.fi. Kirjoita aihekenttään Hyvä kysymys.

Kommentoi +