Urheilijan äidiltä kysyttiin urheilijan lempiruokaa (taas) − terveisiä 1950-luvulta!
Misogyniapoliisi
Urheilijan äidiltä kysyttiin urheilijan lempiruokaa (taas) − terveisiä 1950-luvulta!
Misogyniapoliisi Virpi Salmi iski silmänsä urheilujournalismissa piilevään naisvihaan. Onko ihan ok, että Yle Urheilu nosti rallimestari Kalle Rovanperän äidin tärkeimmäksi rooliksi sen, että hän kokkaa Kallelle makaronilaatikkoa? Äänestä tuomiosta!
Teksti

11.10.2022
 |
Eeva

Tällä palstalla Misogyniapoliisi Virpi Salmi jahtaa mediassa ja yhteiskunnassa rehottavaa misogyniaa ja räpsäyttää rikkeestä kunnon rangaistuksen. Sinä pääset mukaan lautamieheksi, siis hetkinen, räps, maallikkotuomariksi.

Tällä kertaa Misogyniapoliisi tarrasi Yle Urheilun uutiseen, jossa urheilijan äidiltä kysyttiin urheilijan lempiruokaa (taas).

Misogyniapoliisin tutkiva silmä huomasi naisvihaa Yle Urheilun uutisessa, joka koski Kalle Rovanperää ja hänen äitinsä roolia rallimestaruuden saavuttamisessa.

(Kuvakaappaus Yle 3.10.2022)

Kalle Rovanperä voitti rallin maailmanmestaruuden ja Yle Urheilu haastatteli Rovanperän äitiä Tiina Rovanperää. Jutun ingressissä kerrotaan, että ”äidin mukaan poika joutuu odottamaan suosikkiruokaansa vielä pitkään”.

Perustelut misogynialle

Ensinnäkin on syytä tarkentaa, että syyllinen on Yle Urheilu, ei Rovanperän äiti. Nimittäin 98-prosenttisella varmuudella urheilijoiden äidit eivät haastatteluissa oma-aloitteisesti ota esiin, että ”meidän Kallen lempiruoka on muuten meikäläisen tekemä makaronilaatikko”, vaan toimittajat kysyvät sitä.

On myös syytä korostaa, että tämä ei todellakaan ole yksittäistapaus, vaan tuorein esimerkki tunkkaisesta menosta. Kukapa koskaan tämän Ilta-Sanomien jutun nähnyt unohtaisi, että Lauri Markkasen äiti teki lapsilleen 99 lihapullaa.

Kallen lempiruoka on siis tosiaan ”äidin tekemä makaronilaatikko”, mikä jutussa kerrotaan.

Missä isien tekemä lempiruoka?

Onko yhdenkään urheilijan isältä koskaan kysytty, mikä on urheilijalapsen lempiruoka. No ei ole, koska oletamme, että isän rooli on antaa lapselle urheilugeenit, henkinen kestävyys ja kantti sekä tietotaito ja ehkä vähän valmentaa myös.

Äidin tehtävä on pyykätä ja kokata, ja onhan modernilla urheilijan äidillä myös ajokortti, jotta hän on voinut kuskata lasta aikoinaan treeneihin. Kaikki ovat aputoimintoja, ei sitä varsinaista urheilutekemistä.

Kuulostaa aivan 1950-lukulaiselta menolta, mutta tällaista mielikuvaa hellimme ja ylläpidämme näillä muka harmittoman oloisilla jutuilla.

Kuulostaa aivan 1950-lukulaiselta menolta, mutta tällaista mielikuvaa hellimme.

Aivan kuin urheilu- ja menestysgeenit eivät voisi tulla äidin puolelta, äiti ei olisi osallinen lapsen henkiseen voitontahtoon tai äidin osaaminen ja panostus eivät olisi urheilussa vaan aina vain ruoka- ja vaatehuollossa.

Nyt on aika äänestää tuomiosta

Nyt on sinun vuorosi. Äänestä ja anna tuomiosi. Onko Kalle Rovanperän äidin roolin nostaminen makaronilaatikon tekijänä tuomittava vai hyväksyttävä teko?

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.
Kommentoi +