Rap ei saa olla naisvihan luonnonsuojelualue
Misogyniapoliisi
Rap ei saa olla naisvihan luonnonsuojelualue
Virallisen Misogyniapoliisin tutkintapöydällä on tällä kertaa räppäreiden Turistin ja Lewin uusin biisi Mietin ääneen, jossa naista halutaan alistaa seksuaalisesti.
Teksti

8.11.2022
 |
Eeva

Tällä palstalla Misogyniapoliisi Virpi Salmi jahtaa mediassa ja yhteiskunnassa rehottavaa misogyniaa ja räpsäyttää rikkeestä kunnon rangaistuksen. Sinä pääset mukaan lautamieheksi, siis hetkinen, räps, maallikkotuomariksi.

Suomalaiset 25- ja 22-vuotiaat Turisti (Harlova Vukulu) ja Lewi (Daniel Lewizki), joista juuri kukaan ei ollut kuullutkaan ennen viime viikkoa, ovat julkaisseet räppiä, jonka sanoituksissa myöhäisteini-ikäiset jantterit fantisoivat alistavansa naisia seksuaalisesti. Kappaleen nimi on Mietin ääneen.

Turistin ja Lewin uusin biisi sai huomiota naisvihasta.

Se ei ole mikään uutinen, sillä aivan jokainen räppäriksi laskettava heppuli, niin koko kansan Cheek kuin hammastahnamannekiini-Elastinenkin, ovat luritelleet taiteessaan, kuinka he käyttävät ämmiä, jotka ovat esineitä vähän kuin Lamborghinit ja roikkuvat ärsyttävästi heidän suosituissa lahkeissaan.

Tästä nousi häly

Uutinen oli se, että Turistin ja Lewin keikka peruttiin Turun Dynamossa. Levy-yhtiö Warner ei ole pukahtanut asiasta mitään, mutta artistit itse sanoivat YleX:n Renaz Ebrahimin haastattelussa, että ”me ei meinattu tolla biisillä mitään tollaista, tässä on vain kaksi nuorta testaamassa sananvapauden rajoja, se on fiktiota”, ja lisäksi vähän uhriutuivat palautteesta. Ebrahimi ei päästä herra taiteilijoita vähällä. Toisinaan pitää taiteilijoille itselleen vääntää rautalangasta, että mitä he oikeastaan sanoivat.

On myös rehellisyyden nimissä todettava, että jotkut johtopäätökset ja tulkinnat kappaleen sanoituksista ovat olleet aika villillä laukalla. Kriittiset kohdat siis menevät näin (lainaus Helsingin Sanomien jutusta):

Joo, mä mietin ääneen / sanon aina mitä haluun, sori jos se särkee / bämä [nainen] nuolee mun lapset [siemenneste], siistii mun dickin kärjen /tienaan, kun mä puhun, tienaan kun mä mietin ääneen

hey, jos mun bämä ei suostu antaa mulle suut / mä oon pahoillani, mä meen ettii jotain muut /oon kans rehellinen, et kuullu tätä keltään muut / eli, jos et haluu menettää mua, avaa sun suu / Tai edes haarat, beibi.

Perustelut misogynialle

Aukikirjoitettuna biisin sanat voisivat olla myös parodiaa räpistä, mutta tämä on laji, jossa infantiili miesuho nähdään osana perinnettä, vähän niin kuin kalevalainen Väinämöinen himokkaana vanhuksena jahtaamassa alastonta Ainoa.

Naisten alistaminen nyt vain kuuluu kuvioon, sillä se on ihmisen eli miehen historiaa ja sitä paitsi se on taidetta ja läppä, jota ei pidä ottaa tosissaan. Tässä siis ne perustelut, joilla misogyniaa kulttuurissa puolletaan. Paneminen ilman vastuutahan se on miehellä aina mielessä.

Misogyynisiä ajatuksia apinoidaan ja toistetaan sen kummemmin ajattelematta, kuten Lewi ja Turisti todistavat, koska ne ovat osa maskuliinista kulttuurin jatkumoa.

Misogyynisiä ajatuksia apinoidaan ja toistetaan sen kummemmin ajattelematta.

Se sama jatkumo muuten pitää ämmät tiukasti heille varatussa roolissaan: naisia on merkille pantavan vähän räppäreissä, tuottajina ja levy-yhtiöiden päättäjinä.

Maskuliinisuus taas on hauras rakennelma, joka romahtaa neitimäiseksi tai homomaiseksi heti, jos maskuliinit eivät jatkuvasti ylläpidä omaa miesesitystään karjahtelemalla ilmoille seksistisiä ja vanhanaikaisia sukupuolikäsityksiään, jotka ovat koiran virtsan kaltaisia merkkiä toisille uroksille, että samoja alfoja tässä ollaan.

Nyt on aika äänestää tuomiosta!

Nyt on sinun vuorosi. Äänestä ja anna tuomiosi. Onko räppäreiden biisissä Mietin ääneen naisvihaa vai ei?

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Kommentoi +