Sukupuolella ei ole merkitystä, nainen on naiselle susi? Me kaikki lankeamme misogynian arkisimpaan ansaan
Misogyniapoliisi
Sukupuolella ei ole merkitystä, nainen on naiselle susi? Me kaikki lankeamme misogynian arkisimpaan ansaan
Juoksetko tai itketkö ”kuin tyttö”? Oletko kaivannut naisvaltaiseen työyhteisöön miehiä tuomaan rentoa tunnelmaa? Arkisinta misogyniaa ovat tutut hokemat, jotka eivät edes ole totta, kirjoittaa Misogyniapoliisi Virpi Salmi.
Teksti

Julkaistu 14.6.2023
Eeva

Tällä palstalla misogyniapoliisi Virpi Salmi jahtaa mediassa ja yhteiskunnassa rehottavaa misogyniaa ja räpsäyttää rikkeestä kunnon rangaistuksen. Sinä pääset mukaan lautamieheksi, siis hetkinen, räps, maallikkotuomariksi.

TAPAUS: Käytämme kaikki arkisia lausahduksia, jotka ylläpitävät misogyniaa

Ai mitä se arkinen misogynia oikein on? Se on esimerkiksi lausahduksia, jotka ylläpitävät ennakkoluuloja siitä, kuinka nainen on huonompi ja sukupuoli ja mies on rehdimpi ja ihan vain ihminen.

Tässä yleisimpiä misogyynisiä hokemia, ole hyvä!

Tytöt osaavat leikkiä vain kahdestaan. – Käsittämätön, naisten ryhmäytymistä haittaava patriarkaatin juoni, jota etenkin aikuiset ylläpitävät ja toistavat pikkutytöille.

Tytöt omaksuvat ajatuksen, kun sitä tarpeeksi hoetaan. Mitenkäs se poikien välinen draama, kiusaaminen, väkivalta ja ulos sulkeminen?

Tytöille osoitetaan jo pienestä pitäen, että pojat soittavat ja pelaavat, tytöt laulavat, seuraavat vierestä tai fanittavat.

Tyttöjä ei kiinnosta pelaaminen/Tyttöjä ei kiinnosta soittaminen. – Ajatus perustuu siihen, että sanojan omassa, täysin poikavaltaisessa pelaaja- tai soittajaporukassa ei ole yhtään tyttöä. Se taas johtuu joko siitä, että tyttöjä ei haluta mukaan ja heitä sorsitaan.

Syy voi olla myös se, että tytöille osoitetaan jo pienestä pitäen, että pojat soittavat ja pelaavat, tytöt laulavat, seuraavat vierestä tai fanittavat.

Miehillä on usein käsitys, että he tietävät, mikä koko naissukupuolta kiinnostaa ihan tämän oman perstuntuman perusteella.

Aina, jos tekee mieli vetää sukupuoleen liittyvä yleistys, kannattaa läpsäyttää itseään poskelle.

Pojat oppivat helpommin soittamaan rumpuja. – Näin lausui totuutena feministisessä keskusteluryhmässä nuorten musiikkikerhoja ohjannut mies.

”Havainto” ei pidä paikkaansa, vaikka itse olisi nähnyt jopa kaksi tyttöä, jotka oppivat ”hitaammin” soittamaan. Verrattuna mihin? Ai ihan joka ikiseen poikaan?

Entä jos poika ei opi yhtä nopeasti soittamaan kuin lahjakkain soittajapoika? Onko silloinkin kyse sukupuolesta vai vain jostain ihan muusta, kuten henkilökohtaisesta lahjakkuudesta tai kiinnostuksen kohteesta?

Aina, jos mieli tekee mieli vetää sukupuoleen liittyvä yleistys, kannattaa läpsäyttää itseään poskelle.

Heittää/itkee/juoksee kuin tyttö. – Kun joku on huono jossakin, sitä verrataan tyttöön. Onko misogyynisempää ajatusta olemassa?!

Naiset eivät ole hauskoja. – ”Hauskoja” ovat sen sijaan naisia halveeraavat, sekstistiset uunovitsit.

Naiset tekevät perättömiä ilmiantoja seksuaalirikoksista. – Näin sanovat ihmiset, jotka ovat nielleet syötteineen ja koukkuineen patriarkaatin kertomuksen siitä, kuinka miehellä on pikkuisen enemmän oikeus sikailla eikä naisella ole oikeutta pilata miehen mainetta.

Naiset kertovat häirinnästä/ahdistelusta vain saadakseen huomiota. – Jos edes sen verran käyttäisi aivojaan, että miettisi, millaista ”huomiota” naiset yhteiskunnassa tästä saavat, niin ajatus saattaisi olla toinen.

Sukupuolella ei ole merkitystä. – Sanovat usein ne, joiden mielestä ”naiset eivät osaa tekniikkaa” ja ”naiset ovat parempia hoivaamaan”.

He myös vastustavat sukupuolikiintiöitä sillä perusteella, että pitää saada valita pätevin eli yleensä mies, sillä nainenhan ei voi olla yhtä pätevä, vaan hän tulee valituksi vain kiintiönä. Vaikka siis sillä sukupuolella ei ole merkitystä! Loogista, not.

Mikään tilasto ei tue väitettä, että naiset tekevät kategorisesti ”vähemmän” töitä.

Naiset eivät ole keksineet mitään. – Naiset saavat kuulemma muun muassa inttituvissa YHÄ kuunnella tällaista läppää.

Siihen voi vastata, että a) naiset ovat olleet keksimässä vaikka mitä, mutta miehet ovat ajalle tyypillisesti omineet naisten saavutukset nimiinsä ja b) miehillä on satojen vuosien etumatka koulutuksessa ja yhteiskunnallisessa osallistumisessa, kun naiset on pakotettu koteihin hellan ääreen ja heitä on ESTETTY käyttämästä kykyjään.

Naiset tekevät vähemmän töitä kuin miehet. – Yleensä aina joku oman elämänsä itseoppinut tilastoniilo tulee inttämään tätä ja hölisemään kokonaisansioista ja -työajoista, kun puhutaan naisen eurosta.

Ensinnäkin mikään tilasto ei tue väitettä, että naiset tekevät kategorisesti ”vähemmän” töitä eivätkä palkkatilastot perustu ylitöihin. Toisekseen miehet voivat tehdä enemmän ylitöitä ja pidempiä päiviä, koska naiset joustavat perheen takia työelämässä huomattavasti enemmän.

Eli pysytellään me naiset vain keittiössä ja annetaan miesten hoitaa vallat, vastuut ja rahat.

Olisipa naisvaltaisella työpaikalla miehiä, niin olisi reilumpi ja rennompi meno. – Eli varhaiskasvatuksessa ja koulussa tyttöjä tarvitaan ”rauhoittamaan” poikia ja olemaan esimerkkinä, mutta mystisesti aikuistuessaan ne villit pojat muuttuvat mielettömän tasapainottavaksi voimaksi, joita ilman naiset ovat vain toisiaan nokkivia kanoja?

Onko kukaan koskaan haikaillut miesvaltaiselle työpaikoille enemmän naisia? Ei. Koska naisia ei tarvita henkisen ilmapiirin takia mihinkään, vain kahvinkeittoon. Surullinen hokema, jota naiset itsekin toistelevat.

Ei mennä me naiset sinne, siellä on naiset vain tiellä. Ihastuttava vanhan kansan sanonta. Eli pysytellään vain keittiössä ja annetaan miesten hoitaa vallat, vastuut ja rahat.

Kun nainen tekee virheen auton ratissa, se johtuu sukupuolesta. Kun mies tekee virheen, no, kaikki tekevät joskus virheitä.

Naiset ovat huonompia johtajia, koska tunteet vievät. – Mietitäänpä hetki näitä järkeviä miesjohtajia, jotka perustavat toimintansa pelkkiin faktoihin ja jotka on valittu töihinsä lähinnä sukupuolensa perusteella: Vladimir Putin, Donald Trump, Recep Tayyip Erdoğan, Viktor Orbán, Aljaksandr Lukašenka, Fifan johtaja Gianni Infantino, Olympiakomitean suomalaiset johtajat, ja nämä kaikki edustavat vain yhtä lumikidettä jäävuoren huipusta.

Naiset ovat huonompia kuskeja. – Misogyniapoliisin henkilökohtainen suosikki. Kun miehellä ei ole enää maskuliinisuuden ämpärinpohjalta mitään muuta kaavittavaa, hän alkaa alistaa naisia haukkumalla heidän autolla-ajotaitoaan.

Valitettavasti tapa on Suomessa yhä niin yleinen, että monet naiset kasvavat tähän valheeseen, omaksuvat sen ja ovat epävarmoja ajamisestaan. Vallankäyttöä oppikirjamaisimmillaan.

Kun nainen tekee virheen auton ratissa, se johtuu sukupuolesta. Kun mies tekee virheen, no, kaikki tekevät joskus virheitä. Tilastot kertovat, että naisille sattuu HUOMATTAVASTI vähemmän onnettomuuksia. Mutta Suomessa, täällä perähikiällä, ajatellaan yhä, että ”hyvä kuski” on sellainen, joka uskaltaa ajaa kaikkialla ylinopeutta, oh lord.

Sanonta olisi todempi, jos se kuuluisi: mies on naiselle susi.

Nainen on naiselle susi. – Paras viimeiseksi. Alun perin sanonta on siis latinaa ja kuuluu homo homini lupus eli ihminen on ihmiselle susi. Ei siis liity naisiin mitenkään. Silti täällä maailman tasa-arvoisimmassa maassa se on väännetty tarkoittamaan sitä, että naiset eivät tue toisiaan. Miehillä on siis luontainen kyky olla toistensa tukena ja naiset puukottavat toisiaan selkään?

Paitsi että ajatus on epätosi ja pelkkää satua. Miehille on patriarkaatissa hyötyä liittoutua, muodostaa hyvä veli -verkostoja ja pitää enimmät naiset vallasta loitolla. Naisille ei ole naisverkostoista vastaavaa hyötyä, koska valta on muualla.

Naiset tukevat toisiaan, mutta se ei näy miesvallan portaille. Siksi on tietämättömänä helppo naureskella mille tahansa naisten väliselle ristiriidalle, että se johtuu sukupuolesta ja siitä, että naiset aina puukottavat toisiaan selkään.

Sanonta olisi todempi, jos se kuuluisi: mies on naiselle susi. Nimittäin miesten tukea naisten ja etenkin julkisuudessa mokanneiden naisten on ihan turha toivoa.

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Onko sinulla Misogyniapoliisille asiaa tai ilmiannettavaa? Lähetä sähköpostia: misogyniapoliisi@gmail.com.

1 kommentti