Onko feminististä lytätä miehiä tai hehkuttaa rasististisia poliitikkonaisia? Näistä merkeistä tunnistat petkutusfeministin
Misogyniapoliisi
Onko feminististä lytätä miehiä tai hehkuttaa rasististisia poliitikkonaisia? Näistä merkeistä tunnistat petkutusfeministin
Läheskään kaikki, mikä yritetään saada näyttämään feminismiltä, ei ole sitä, kirjoittaa Misogyniapoliisi Virpi Salmi tämän viikon kolumnissaan.
Teksti

4.5.2023
 |
Eeva

Tällä palstalla misogyniapoliisi Virpi Salmi jahtaa mediassa ja yhteiskunnassa rehottavaa misogyniaa ja räpsäyttää rikkeestä kunnon rangaistuksen. Sinä pääset mukaan lautamieheksi, siis hetkinen, räps, maallikkotuomariksi.

TAPAUS: Kaikki feminismiksi väitetty tai siltä näyttävä ei ole feminismiä.

Kuten Suomen poliisi aika ajoin muistuttaa kansalaisia, mikä on sallittua ja mikä ei, samoin Misogyniapoliisi muistuttaa nyt siitä, mikä oikeasti on feminismiä ja mikä vain vaikuttaa siltä.

Feminismi kannattaa kaikkien ihmisryhmien tasa-arvoa ja vapautta elää omannäköistä elämää syntyperäisistä ominaisuuksista riippumatta sekä patriarkaattisten rakenteiden purkamista. (Poliisi pamputtaa näitä rakenteita ensi kerralla!)

Kyse ei ole siitä, että kaikkien pitäisi olla tasa-arvon edistämisen suhteen täysin puhdasoppisia. Ongelma on siinä, että välillä feminismi-termiä yritetään kaapata edustamaan kaikenlaista niljakasta – ja suorastaan naisvihamielistä.

Feminismi ei ole miesvihaa, poikien lyttäämistä eikä naisten ylivallan tavoittelua.

Tunnista petkutusfeminismi näillä ohjeilla:

1. FEMINISMI EI OLE SELLAISTA, MIKSI SOMEN ÖYHÖTTÄJÄT SITÄ VÄITTÄVÄT. Feminismi ei ole miesvihaa, poikien lyttäämistä eikä naisten ylivallan tavoittelua.

Useimmat feminismiä vastustavat, sitä inhoavat tai siitä irtisanoutuvat eivät ole kiinnostuneita edes perustiedoista. He vain toistavat mututuntumalla vääriä ja vanhentuneita luuloja.

2. TRAD WIFE -KULTTUURI EI OLE FEMINISMIÄ. No, sellaista ei kai pääosin esitetäkään, mutta toisinaan näkee väitettävän, ettei ole feminististä arvostella sitä, mitä toiset naiset tekevät.

Trad wifet ovat nuoria naisia, jotka haluavat elää kuin 1950-luvun kotirouvat, siis korostetusti miehen elätettävinä miestä palvellen. Ja usein myös aikakauden tyylin mukaisesti pukeutuen.

On päivänselvää, että demokraattisessa yhteiskunnassa naiset saavat olla niin konservatiivisia kotiäitejä kuin suinkin haluavat. Mutta jos alkaa markkinoida elämäntapaansa muille väittämällä, että se todella vapauttaa naiset, se on karmea patriarkaatin valhe.

Sukupuoli ei ole tae mistään eikä myöskään vapauttava kortti.

Öyhöttäjät mielellään myös kyselevät, mikseivät feministit iloitse esimerkiksi rasististen tai misogyynisten poliitikkonaisten menestyksestä. Sukupuoli ei ole tae mistään eikä myöskään vapauttava kortti.

3. ELÄTTÄJÄMIEHEN TAVOITTELU EI OLE FEMINISTISTÄ. Parikymppisten naisten keskuudessa on Suomessakin noussut pieneksi ilmiöksi podcastit ja ”valmennukset”, joissa rohkaistaan naisia tapailemaan niin sanottuja elättäjämiehiä.

Ajatus on kopioitu suoraan Amerikan konservatiivisista sukupuolirooleista: mies maksaa ja elättää, ja naisen tehtävänä on olla naisellinen, käytöstään ja ulkonäköään kontrolloiva hyvä saalis. Kaikki tämä härdelli liittyy usein luksustavaroiden ja -elämäntyylin tavoittelemiseen. Se ei ole mitään bosslady-feminismiä, vaan ihan pelkästään kapitalistista pyrkyryyttä. Se naisille sallittakoon, mutta älkää feminismiä siihen sotkeko.

4. FEMINIINISYYS-/MASKULIINISUUSPUHE EI OLE FEMINISMIÄ. Hiljattain muun muassa Chisu on puhunut haastattelussaan ”feminiinisestä energiasta”.

Feminismin idea ei ole korostaa sukupuolijärjestelmän kaksinapaisuutta ja vastakohtaisuutta, päinvastoin.

Misogyniapoliisilaitoksella on huomattu, että näinä kristallien ja hörhöhenkisyyden aikoina tällaiset ”energiat” vetoavat ihmisiin. On kuitenkin aivan pseudotieteellistä höttöä väittää, että tietyt ominaisuudet ihmisissä ovat ”feminiinisen energian” ja jotkut taas ”maskuliinisen energian” tuotosta.

Feminismin idea ei ole korostaa sukupuolijärjestelmän kaksinapaisuutta ja vastakohtaisuutta, päinvastoin. Voit olla minkä tahansa sukupuolen edustajana minkälainen tahansa, eikä sinussa ole mitkään mystiset sukupuolienergiat epätasapainossa.

On patriarkaatin juoni pitää naiset ruodussa kahvia kaatelemassa ja miehet päättämässä vallankahvassa.

5. NAISTEN JA MIESTEN ”ERILAISTEN ROOLIEN” KOROSTAMINEN EI OLE FEMINISMIÄ. Ei ole tasa-arvoa väittää, että miehillä ja naisilla on sukupuoli-identiteetin takia eri tehtävät tai roolit yhteiskunnassa. Se on patriarkaatin juoni pitää naiset ruodussa kahvia kaatelemassa ja miehet päättämässä vallankahvassa.

Roolien sekoittamisesta olisi huomattavasti enemmän hyötyä nyky-yhteiskunnassa kuin niiden kiinnipitämisessä kynsin hampain.

6. ONLYFANS -SISÄLLÖNTUOTTAMINEN EI OLE AUTOMAATTISESTI FEMINISTISTÄ. Se voi olla sitäkin, mutta jos naisena tienaat pornolla tai seksin myymisellä, et olet automaattisesti feminismin kuningatar.

Monia hämmentävät käsitykset, että kaikenlaiset eroottiset poseeraukset olisivat aina jotenkin naisia voimauttavia ja naisasiaa edistäviä. Eivät ne ole. Toisinaan ne ovat vain kauneusihanteisiin sopivien ihmisten keino ansaita rahaa yhteiskunnassa, jossa naisen keho on kauppatavaraa.

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

PS. Misogyniapoliisi sai viime viikon kolumnistaan palautetta, että jotkut miehet kuulemma ”kehuvat” naisia myös fraasilla: ”Huomaa, että olet entinen kaunotar”. Anteeksi, mutta puuttuuko näiltä jokin lohko aivoista?

Viestin lähettänyt nainen kommentoi osuvasti: ”Kauneus on naiselle painolasti tai ykkösominaisuus ilmeisesti siinäkin vaiheessa, kun sitä ei niiden miesten mielestä enää oikealla tavalla ole.”

Onko sinulla ilmiannettavaa tai kysyttävää Misogyniapoliisilta? Lähetä viesti misogyniapoliisi@gmail.com.

Kommentoi +