
Ihmiset
Mikko "Peltsi" Peltonen herkuttelee mustikkakukkosilla
Uuden sadon mustikoita ja repea ruiskuori, mustikkakukko on ihana klassikko. Lisää vain nokare kardemummavaahtoa, ja aterian kruunu on valmis.
Mustikkakukkoset ja kardemummavaahto
6 annosta
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 l mustikoita
¾ dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja
Lisäksi:
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
- Sekoita keskenään sulatettu voi ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele 6 annosvuokaa, esimerkiksi uuninkestäviä kahvikuppeja, tai yksi iso, korkealaitainen uunivuoka.
- Painele ¾ taikinasta annosvuokien pohjalle ja reunoille.
- Sekoita mustikkakukkosten täytteen ainekset kulhossa. Jaa täyte tasaisesti vuokiin.
- Tee lopusta taikinasta kukoille ohuet kannet. Pistele pinta haarukalla ja paista pikkukukkoja 200 asteessa noin 40 minuuttia, isoa noin tunti.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja kardemummalla.
- Tarjoa lämpimien mustikkakukkojen kanssa.
- Vinkki: Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat