Mikko "Peltsi" Peltonen herkuttelee mustikkakukkosilla
Ihmiset
Mikko "Peltsi" Peltonen herkuttelee mustikkakukkosilla
Uuden sadon mustikoita ja repea ruiskuori, mustikkakukko on ihana klassikko. Lisää vain nokare kardemummavaahtoa, ja aterian kruunu on valmis.

Mustikkakukkoset ja kardemummavaahto
6 annosta
200 g voita
1 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 l mustikoita
¾ dl sokeria
2-3 rkl perunajauhoja
Lisäksi:
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kardemummaa
- Sekoita keskenään sulatettu voi ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele 6 annosvuokaa, esimerkiksi uuninkestäviä kahvikuppeja, tai yksi iso, korkealaitainen uunivuoka.
- Painele ¾ taikinasta annosvuokien pohjalle ja reunoille.
- Sekoita mustikkakukkosten täytteen ainekset kulhossa. Jaa täyte tasaisesti vuokiin.
- Tee lopusta taikinasta kukoille ohuet kannet. Pistele pinta haarukalla ja paista pikkukukkoja 200 asteessa noin 40 minuuttia, isoa noin tunti.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja kardemummalla.
- Tarjoa lämpimien mustikkakukkojen kanssa.
- Vinkki: Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä. ●