Etsitkö täydellistä meikkisivellintä? Raili Hulkkonen, Katja Teinilä ja muut meikkitaiteilijat paljastavat suosikkinsa
Kauneus
Etsitkö täydellistä meikkisivellintä? Raili Hulkkonen, Katja Teinilä ja muut meikkitaiteilijat paljastavat suosikkinsa
Hyvä sivellin tekee meikkaamisesta helpompaa, nopeampaa ja hauskempaa. Meikkaajat paljastavat suosikkinsa.
Teksti

Kuvat
,,

27.4.2022
 |
Kauneus ja Terveys

Kevyen kosketuksen mestari

Maskeeraaja, Savonlinnan Oopperajuhlien maskeeraus- ja kampaustiimin esimies Kaarina Kokkonen turvautuu Duroy-untuvapallotikkuun, 6,70 e

”Tutustuin untuvapallotikkuun, kun kävin maskeerauskoulua Pariisissa vuonna 1982. Se on alun perin japanilainen korvanpuhdistusväline eli ikään kuin untuvakärkinen pumpulipuikko, jota itse käytän vain meikkaamiseen.

Pehmeän kosketuksensa ansiosta tikulla voi poistaa varisseen luomivärin iholta ilman, että meikki kärsii. Lisäksi sillä voi häivyttää poskipunan ja pohjustaa silmäluomet puuterilla meikkivoiteen jälkeen. Työssäni käytän sitä, kun levitän puuterin vahvan meikin päälle eikä pohjaan saa tulla jälkiä.”

Duroy-untuvapallotikku, 6,70 e.

Silmämeikin moniottelija

Meikkitaiteilija Maria Kiviahon suosikki on MAC 217S Blending Brush -häivytyssivellin

”Jos luomivärin laittaminen tuntuu vaikealta, syypää on usein huono sivellin. Kun meikkipakkini varastettiin junassa jokin vuosi sitten, huomasin, ettei ollut vaikea löytää tilalle uusia meikkejä vaan hyviä siveltimiä.

Tämä häivytyssivellin on juuri sopivan kokoinen sekä luomivärin levittämiseen että sen häivyttämiseen. Synteettinen karva tekee siveltimestä loistavan välineen myös voidemaisen luomivärin levitykseen, sillä se ei imaise väriä itseensä. Lisäksi sivellin on edullinen.

Laadukas sivellin kestää kotikäytössä oikeasti ikuisesti, jos sitä pesee riittävän usein.”

MAC 217S Blending Brush -häivytyssivellin, 29 e.
”Säännöllinen pesu kannattaa paitsi pöpöjen vuoksi myös siksi, että sivellin pysyy kasassa.”
Maria Kiviaho

Aikuisen naisen luomikirurgi

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen luottaa Duroy Raili Hulkkonen -yleissiveltimeen 7, 18,90 e

”Silmämeikkiä tehdessä hyvät siveltimet ovat tarpeen – etenkin, jos luomilla on ryppyjä. Itse käyn tällä siveltimellä läpi silmäluomien poimujen päitä kuin kirurgi! Kun sivellin on lyhyt, leveä ja napakka, sillä on helppo levittää luomi­väri, tehostaa silmän ulkonurkkaa tai tehdä käden käänteessä pehmeät ala­rajaukset.

Kun suunnittelin sivellinsarjani yli kymmenen vuotta sitten, ajattelin tavallista suomalaista naista. Halusin osoittaa, että hyvä sivellin helpottaa meikkaamista ja että jo muutamalla hyvällä välineellä tulee toimeen. Silmiin tarvitaan kaksi: tällainen yleissivellin ja pullea häivytyssivellin. Moni käyttää liian pieniä siveltimiä. Varsinkin aikuisen naisen on vaikea saada nillä luonnollinen tulos.”

Duroy Raili Hulkkonen -yleissivellin 7, 18,90 e.

Monikäyttöinen söpöläinen

Meikkitaiteilija Katja Teinilän suosikki on Chanel Petit Pinceau Kabuki

”Ihastuin tähän kabukisiveltimeen 20 vuotta sitten, kun aloitin työni meikkitaiteilijana. Sivellin on kulkenut matkassani siitä asti ja olen vaihtanut sen uuteen muutaman kerran.

Parasta tässä omalla jalallaan seisovassa söpöläisessä ovat monikäyttöisyys ja kätevä koko. Sivellintä voi käyttää niin puuterin, aurinkopuuterin kuin poski­punan levitykseen, ja se kulkee samettipussukassaan helposti mukana käsilaukussa. Voi sillä levittää meikkivoiteenkin, jos puhdistaa sen säännöllisesti. Työssäni käytän nopeaan puhdistukseen siveltimenpuhdistusainetta.”

Chanel Petit Pinceau Kabuki, 51 e.
”Hyvällä siveltimellä alarajauksista tulee pehmeät, mikä saa silmät näyttämään suuremmilta.”
Raili Hulkkonen

Meikkivoiteen keventäjä

Meikkitaiteilija Ilkka Ruotsalaisen suosikki on By Raili Pro Glow Face Brush

”Tämän meikkivoidesiveltimen salaisuus ovat kimppumainen muoto ja sopiva sekoitus: pitkät synteettiset harjakset tekevät siveltimestä kiillottavan ja lyhyet luonnonharjakset napakan.

Tällä siveltimellä levitettynä mikä tahansa meikkivoide näyttää kevyeltä iholla. Meikkipohjasta tulee ohut, heleä ja superluonnollinen. Tarvittaessa meikistä saa kerrostettua peittävän.

Siveltimellä voi levittää myös voidemaisen poskipunan tai jopa kuivan aurinkopuuterin silloin kun haluaa iholle vain vähän päivetystä. Suosin siveltimien pesussa marseillesaippuaa, mutta rasvan irrottaa parhaiten Fairy.”

By Raili Pro Glow Face Brush, 34 e.

Kommentoi +