Puna, joka ei petä! Meikkigurut paljastavat huulipunasuosikkinsa
Kauneus
Puna, joka ei petä! Meikkigurut paljastavat huulipunasuosikkinsa
Matta vai kiilto, sähäkkä vai huomaamaton sävy? Suomen huippumeikkaajat kertovat, mikä on heidän luottopunansa.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 12.7.2021
Kauneus ja Terveys

Meikkitaiteilija Heidi Reponen: Koko huulimeikki kynällä

Heidi Reposen suosikki on Shiseidon LipLiner InkDuo – Prime + Line -huultenpohjustus- ja rajauskynä, 27 e.

”Olen käyttänyt huulituotteita 13-vuotiaasta saakka, ja meikkipakissani on punia varmaan 20 merkiltä. Uusin huulipunarakkauteni ei kuitenkaan ole huulipuna, vaan näppärä huultenrajauskynän ja pohjustustuotteen yhdistelmä. Sillä voi tehdä koko huulimeikin.

Rakastan punaisia huulia, mutta koska omani ovat pulleat, en tykkää korostaa niitä liikaa. Jätän ne luonnollisiksi.

Ensin levitän pohjustuskynää, joka suojaa ja silottaa huulet. Sen jälkeen muotoilen ja värjään ne rajauskynällä. Huulet ovat pehmeän utuiset ja niiden oma väri tulee kauniisti esiin. Lempi­sävyni Rosewood 04 ei tee liian meikatun näköiseksi.

Rajaan mieluummin silmät ja jätän huulet luonnollisen näköisiksi. Etenkin töissä tykkään luonnollisesta meikistä. Tällä kynällä saa täydellisen loppu­tuloksen.”

Meikkitaiteilija Piia Hiltunen: Räväkkää huippupitoa

Piia Hiltusen luottopuna on MACin Retro Matte Liquid Lip Color, noin 28 e

”Olen intohimoinen värikkäiden huuli­punien käyttäjä. Ne vaativat kantajaltaan itsevarmuutta, eivätkä kaikki pidä väriläiskästä kasvoillaan.

Jos näytän väsyneeltä, värikäs puna tuo nopeasti kirkkautta kasvoille. Räikeän punan pariksi riittää hyvä meikkipohja ja harjatut kulmat.

Lempisävyni on oranssinpunainen Quite The Standout, joka sopii kasvoihini, vaikka lopetin värjäämisen ja annoin ruskean värini kasvaa takaisin.

Tämä puna on äärimmäisen helppo arki- ja juhlatuote. Kun sillä punaa huulet, se on ja pysyy! Sen kanssa ei tarvitse rajauskynää, koska pigmentti on vahva.”

Meikkitaiteilija Neea Kuurne: Helppo ja luonnollinen sävy

Neea Kuurne luottaa Charlotte Tilburyn Pillow Talk -punaan 28,50 e, nettikaupoista.

”Tykkään tehdä näyttäviä huulimeikkejä Instagram-tililleni. Muuten käytän lähinnä huulikiiltoa tai ihonväristä punaa. Se on helppo ja luonnollinen.

Tämä nude-puna sopii kaikille ihonsävyille: se ei ole liian ruskea, oranssi tai vaaleanpunainen. Siinä on pieni kiilto, joten sitä voi taputella myös silmäluomen keskikohtaan tuomaan kuulautta. Puna on niin helppokäyttöinen, että lisään sitä ilman peiliä­ pikkurillillä alahuulelle ja hieron huulia kevyesti yhteen. Lopputulos on pysyvämpi, jos rajaa huulet samansävyisellä huulikynällä. Kultainen hylsy tuo mieleen 1950-60-lukujen estetiikan.”

Kauneusvaikuttaja Erika Naakka: Luksusta marketista

Erika Naakka pitää parhaana Maybellinen Superstay Ink Crayon -huulipunaa, 11,90 e

”Meikeissä brändi tai hinta ei takaa laatua. Tämä huulipunakynä peittoaa monet luksustuotteet: se kestää, on matta mutta ei kuivata. Sillä saa muotoiltua huulten reunat ja toisessa päässä on teroitin. Väriä on helppo sekoittaa meikkivoiteeseen poskipunaksi.

Unohdin tämän punan kuukausiksi, kunnes joku kiitteli minua hyvästä huulipunasuosituksesta. Nauratti, että olin unohtanut oman vinkkini.

Somessa joku on sanonut minua rohkeaksi, kun kun käytän ohuille huulilleni kirkkaanpunaista lempisävyäni 50 Own Your Empire. Onko se todella rohkeaa?”

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen: Hoitava sauvakävelypuna

Raili Hulkkonen vannoo oman ByRaili -sarjansa Pro Glow Perfect Lipstick -huulipunan nimiin, 34 e

”Mottoni on: huulipuna ei estä sauvakävelyä. Käytän huuli­punaa joka paikassa. Ilman punaa tunnen itseni satavuotiaaksi, koska luomeni ovat raskaat ja leuan linja on laskeutunut.

Oman merkkini puna on hoitava, eikä liian matta tai kiiltävä. Suosikkini on 010 Red, jonka kylmä sävy sopii harmaisiin hiuksiini. Kirkkaan punan sanotaan toimivan nuorilla, mutta se on loistava myös ikääntyneelle. Puna "katkaisee" katseen huuliin. Käytän voimakasta punaa myös vahvan silmämeikin kanssa. En välitä ohjeesta, jonka mukaan tummien silmien parina pitäisi olla nude puna.”

Kommentoi +