Meikkaaja Essi Kylmänen: "Ihonhoitorutiinini muuttui, kun minulle puhkesi suunympärysihottuma"
Ihmiset
Meikkaaja Essi Kylmänen: "Ihonhoitorutiinini muuttui, kun minulle puhkesi suunympärysihottuma"
Meikkaaja Essi Kylmäsen ihoa on aina kehuttu hehkuvaksi. Vuosi sitten hänelle puhkesi POD-ihottuma, mutta sekään ei muuttanut Kylmäsen käsitystä upeasta ihosta.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 9.6.2021
Trendi

Mitä hyvä iho tarkoittaa sinulle?

Hyvä iho on subjektiivinen kokemus. Epäpuhtaudet tai rypyt eivät tee ihosta epätäydellistä, niitähän on kaikilla joskus. Toivon, ettei kukaan vertailisi ihoaan toisen ihoon, koska geenitkin vaikuttavat ihoon.

Olen onnekas geenieni ansiosta: minulla ei ole koskaan ollut ihmeellisempiä ongelmia. Siksi yksi näppy on saattanut pistää silmään. Silti ihon kunto ei ole koskaan vaikuttanut itsetuntooni. Näpyn nähdessäni olen vain todennut, että ahaa, koitetaan ratkaista tämä.

Ihoni on herkkä ja reagoi säähän, ruokavalioon ja stressiin. Ihanimmillaan se on silloin, kun sitä ei kiristä, se hehkuu ja se on riittävän kosteutettu. Kesäisin ihoni on melkein täydellisen ihana, kun se hehkuu ja on pisamainen.

Saat kehuja ihosi hehkusta. Paras hehkuvinkkisi?

Paras hehku esimerkiksi juhlapäiväksi tulee, kun käy aamulla juoksulenkillä. Uskon myös vedenjuontiin ja hyvien rasvojen, kuten pähkinöiden ja avokadon syömiseen.

Ihonhoitorutiinini on noin vuoden ollut tosi minimalistinen, koska minulle puhkesi aurinkoisella lomalla Yhdysvalloissa perioraalidermatiitti, POD-ihottuma. Siksi minulle tulee näppyläistä ihottumaa, ja joskus näppyjen keskellä voi olla märkää.

Miten POD on muuttanut käsitystäsi hyvinvoivasta ihosta?

POD-ihottuman myötä olen joutunut minimalisoimaan ihonhoitorutiinini, mikä on ollut tosi hyvä juttu, koska näemmä ihoni ei oikeastaan tarvitse kuin muutaman sopivan tuotteen. PODia hoitaakseni olen etsinyt kauan minulle sopivia tuotteita ja todennut, että ainoastaan kokeilemalla voin tietää, mikä iholleni sopii. Siksi en oikein tykkää suositella ihonhoitotuotteita ongelmatilanteisiin, vaan kaikkien pitää löytää itselle sopivat jutut ja tarvittaessa kysyä apua ammattilaisilta.

Nyt käytän vain maitomaista puhdistusainetta, kevyttä kosteusvoidetta ja silmänympärysvoidetta, joiden avulla pyrin löytämään tasapainon. Mutta koska rakastan lotraamista, vanhat suosikkituotteeni, kuten monet öljyt, odottavat käyttöä kaappini haavehyllyllä. Niitäkin tosin käytän vartalolle, kuten dekolteelle. Ehkä minulla on kaupungin kaunein dekoltee!

Olet meikkaaja. Koetko paineita hyvästä ihosta?

En, koska elämässä on paljon muitakin epävarmuuksia kuin ihon kunto. En ole kuitenkaan joutunut stressaamaan ihostani, koska olen niin onnekas, että iho on ollut PODia lukuun ottamatta hyvä.

Ymmärrän toki, että jos on tosi paha akne, se voi huolettaa. Minusta on silti ihanaa, että kuvissakin annetaan ihon kunnon näkyä esimerkiksi niin, että kuvankäsittelyllä poisteta ihosta kaikkia epäpuhtauksia. Minusta tärkeämpää on näyttää, että kaikkien iho saa näyttää juuri omaltaan. Iho voi olla kaunis, vaikka siinä olisi pulmia.

Kuka on ihoidolisi?

Äitini ja siskoni. Molemmilla on tasainen ja kirkas iho, ja siskoni on jotenkin jopa selättänyt POD-ihottumansa. Äitini on myös opettanut minulle jo teini-iästä asti, että iholle pitää olla hellä. Puhdistustuotteet levitetään kevyesti pyörivin liikkein ja silmänympärysvoidetta hän opetti käyttämään heti, kun aloin meikata yläasteiässä.

Mikä on omituisin ihonhoitokokeilusi?

Kotimainen kasvojumppalaite Lipper Facelifter, jonka hankin Instagram-mainoksen uhrina. Sen tarkoitus on aktivoida ja kiinteyttää kasvojen lihaksia. Vaikutus on kuin tehostettua kasvojoogaa. Käytän laitetta 3–5 kertaa viikossa, ja se vaikuttaa toimivan!

Totta vai tarua: hyvä iho on kallis satsaus.

Tarua. Hyviä tuotteita voi löytää edullisesti, mutta toki esimerkiksi ihon lääkekuurit voivat olla kalliita. Itse käyn kasvohoidoissa vain harvoin enkä ajattele, että kaikilla pitäisi olla luottokosmetologi.

Juttu on julkaistu aiemmin Trendissä.

Kommentoi +