Maria Veitola arvostaa pitkässä parisuhteessaan halua kehittyä ja kasvaa yhdessä: ”Ennen ratkaisin parisuhteessa hiipineen pahan olon eroamalla”
Haastattelu
Maria Veitola arvostaa pitkässä parisuhteessaan halua kehittyä ja kasvaa yhdessä: ”Ennen ratkaisin parisuhteessa hiipineen pahan olon eroamalla”
Maria Veitolalle sitoutuminen tarkoittaa sitä, että vaikeisiinkin kysymyksiin voidaan etsiä vastauksia yhdessä.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 5.9.2023
Eeva

Tacoja, margaritoja, tatuointipiste halukkaille!

Kun toimittaja ja mediapersoona Maria Veitola täytti keväällä 50 vuotta, hän tiesi tarkalleen, millaiset juhlat tahtoi: unelmien pyjamabileet, joissa tanssittaisiin aamuun asti. Vieraiden puhelimet pysyisivät taskuissa. Keskityttäisiin olennaiseen.

Haave toteutui. Maria viihtyi tuntikaupalla tanssilattialla – ja otti tietenkin tatuoinnin. Juhlista jäi hauikseen lempiruuan ikuinen kuva, ihanasti valuva pizzasiivu.

Maria Veitolalle viisikymppisyys näyttää juuri tältä: ilolta, vapaudelta ja kiitollisuudelta. Ihan vain elämältä.

”Vaikka parisuhteessa oleminen on ajoittain todella haastavaa, yhteinen halu tutkia ja kehittää sitä on ihana asia.”

KUTKUTTAVAN TYÖN LISÄKSI aikaa on oltava myös itselle ja perheelle. Maria on seurustellut avopuolisonsa Jottin kanssa 12 vuotta. Se on hänen elämänsä heittämällä pisin parisuhde.

”Ennen ratkaisin parisuhteessa hiipineen pahan olon eroamalla. Nyt olen ensimmäistä kertaa kumppanin kanssa, joka suhtautui esimerkiksi pariterapiaan menemiseen myönteisesti”, Maria sanoo.

”Olen aina haaveillut kumppanista, jonka kanssa saisin kasvaa suhteessa. Nyt minulla näyttää olevan sellainen. Vaikka parisuhteessa oleminen on ajoittain todella haastavaa, yhteinen halu tutkia ja kehittää sitä on ihana asia.”

Maria muistuttaa, että kysymyksiä riittää aina.

”Tututkin ihmiset muuttuvat koko ajan. Mitä, jos toinen tahtoo olla kotona, toinen matkustaa? Jos toinen tahtoo turvaa, toinen seikkailua?”

Marialle sitoutuminen merkitsee sitä, että näitä kysymyksiä tutkitaan yhdessä ja erikseen. Pysyvästi.

Luit lyhennelmän haastattelusta, joka on julkaistu uudessa Eeva -lehdessä 9/2023. Haastattelussa Maria kertoo, mitä hän haaveilee tekevänsä tulevaisuudessa ja mitä vaihetta hänellä ei ole äitinä todellakaan ikävä.

1 kommentti