Onko ihonhoitorutiinisi kunnossa? Poimi toimivat ihonhoitovinkit ja hanki suositut luonnonkosmetiikkatuotteet
Mainos: Yliopiston Apteekki
Onko ihonhoitorutiinisi kunnossa? Poimi toimivat ihonhoitovinkit ja hanki suositut luonnonkosmetiikkatuotteet
Luonnonkosmetiikka on kasvattanut viime vuosina suosiotaan. Se hyödyntää nimensä mukaisesti luonnosta löytyviä raaka-aineita, kuten aitoja kasviöljyjä ja kasviuutteita. Kotimainen YA naturae -luonnonkosmetiikkasarja sisältää sopivia ihonhoitotuotteita jokaiselle ihotyypille.
28.11.2022

Mansikkaa kasvovedessä ja metsäpölyä hoitoöljyssä – kotimainen luonnonkosmetiikka kuulostaa ja näyttää varsin herkulliselta!

Vastuullisuus ja luonnonmukaisuus kiinnostaa kuluttajia entistä enemmän, mikä näkyy muun muassa luonnonkosmetiikan laajassa tarjonnassa. Samalla kun luonnonkosmetiikka on arkipäiväistynyt ja valikoimat laajentuneet, on kauppojen hyllyille tullut myös eri hintaisia ja eri tarpeisiin suunniteltuja tuotteita.

Yliopiston Apteekin oma YA naturae on kotimainen ja sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, josta löytyy sopivia ihonhoitotuotteita jokaiselle ihotyypille.

Katso Yliopiston Apteekin live shopping -tallenne artikkelin lopusta. Lähetyksessä tutustutaan YA naturae -sarjaan ja keskustellaan luonnonkosmetiikasta aikuisen naisen ihonhoidossa.

”Sarjan tuotteet valmistetaan suomalaisen luonnon parhaista raaka-aineista. Tuotteissamme käytetään esimerkiksi mansikkauutetta, minttu-uutetta ja pihlajanmarjaa”, kertoo Yliopiston Apteekin tuotepäällikkö Hertta Hurme.

YA naturae -sarjan raaka-aineista noin 99 % on luonnollisia tai luonnollista alkuperää olevia. Raaka-aineissa suositaan lähituotannon lisäksi luomuviljeltyjä tai luonnonvaraisia kasveja. Raaka-aineet prosessoidaan mahdollisimman hellävaraisesti – esimerkiksi öljyissä suositaan kylmäpuristusta kuumapuristuksen sijaan.

YA naturae -sarjan herkulliset pakkaukset on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Tuotteiden ekologiset pakkaukset valmistetaan kierrätettävästä muovista ja kartongista. Moni sarjan tuotteista on pakattu pumppupulloihin. Ilmatiiviin pakkauksen ansiosta tuote pysyy puhtaana ja säilöntäaineita tarvitaan vähemmän. Pumppupullot on myös käteviä käyttää.

Aikuisen ihon hoito

Uudet, aikuiselle iholle suunnitellut anti-age-tuotteet täydentävät YA naturae -sarjaa. Kirkastavan ja hoitavan YA naturae anti-age-kasvovoiteen täyteläinen koostumus hoitaa ihoa jättäen sen kuitenkin mattapintaiseksi. Voiteessa on C-vitamiinia sisältävää ruusujuuriuutetta, joka tasoittaa ihon sävyä.

”C-vitamiini on antioksidantti, joka ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista sekä esimerkiksi UV-säteilystä johtuvaa valovanhenemista”, Hurme kertoo.

Anti-age-kasvovoiteessa on myös luonnonöljyjä, kuten auringonkukkaöljyä ja viinirypäleöljyä, jotka ravitsevat ihoa. Voide tekee ihosta heleämmän ja pintajuonteista vähemmän näkyviä.

Kasvovoiteet ovat monelle tuttuja, mutta mihin tarvitaan seerumia?

"Seerumit ovat tehotiivisteitä, jotka sisältävät korkeamman pitoisuuden aktiivisia ja hoitavia ainesosia kuin kasvovoiteet", Hurme vastaa.

Seerumit ovatkin tärkeitä juuri anti-age-ihonhoidossa, sillä niiden aktiiviainesosat imeytyvät tehokkaasti ja pääsevät vaikuttamaan ihon syvempiin kerroksiin. Omalle iholle sopiva seerumi valitaan ihotyypin sekä ihon tarpeiden mukaan. Yleisesti vesipohjaiset, kosteuttavat seerumit ovat erinomaisia kosteusköyhälle iholle sekä nuoremmille käyttäjille. Öljypohjaiset seerumit puolestaan sopivat kuivemmalle iholle.

YA naturae anti-age -seerumi sopii kaikille ihotyypeille, mutta se on suunniteltu erityisesti aikuiselle iholle. Seerumi kosteuttaa tehokkaasti, tasoittaa pintajuonteita ja häivyttää ikääntymisen merkkejä. Anti-age-seerumissa on C-vitamiinia ja pihlajanmarjauutetta. Lisäksi seerumissa on pienimolekyylista hyaluronihappoa, joka sitoo itseensä runsaasti kosteutta ja tekee ihon pinnasta täyteläisemmän näköisen.

"Koostumus on ihanan silkkinen ja geelimäinen ja voide imeytyy tosi nopeasti", Hurme kertoo.

YA naturae heleyttävä hoitoneste on puolestaan kosteuttava tuote, joka sopii erityisesti pintakuivuudesta kärsivälle iholle. Se laitetaan iholle ensimmäisenä puhdistuksen jälkeen. Kosteuttava hoitoneste valmistelee ihon vastaanottamaan muut hoitotuotteet. Tuote on riittoisa, joten jo pieni tippa riittää koko kasvoille.

"Tuote sopii hyvin myös kerrostukseen, kunhan antaa kerrosten imeytyä välissä hyvin", Hurme neuvoo.

Ihonhoitorutiinin kulmakivet

Ihon puhdistus on tärkeä osa päivittäistä ihonhoitorutiinia, jotta ylimääräinen tali, saasteet, aurinkotuotteet sekä meikki saadaan pois iholta. Ilman päivittäistä puhdistusta voiteet tai seerumit eivät myöskään imeydy kunnolla. Ihon pinnalla oleva lika ja tali voivat tukkia ihohuokosia aiheuttaen finnejä ja muita epäpuhtauksia. Ihon puhdistus estää myös ihon ennenaikaista vanhenemista.

Runsas ja pehmeä YA naturae hellävarainen puhdistusvaahto poistaa meikin, lian ja epäpuhtaudet tehokkaasti. Sitä voidaan käyttää yhdessä öljymäisen YA naturae ravitsevan puhdistusöljyn kanssa, jos haluaa tehdä todella huolellisen puhdistuksen.

Ihon huolellinen puhdistus on korealaisen ihonhoitorutiinin tärkein vaihe. Kaksoispuhdistus on yleisesti käytetty metodi myös luonnonkosmetiikassa. Ensin kasvoille hierotaan puhdistusöljyä tai rasvaa sisältävää puhdistusvoidetta, jonka jälkeen käytetään vielä vesiliukoista, kostealle iholle käytettävää tuotetta.

”Öljymäinen tuote suojaa ihoa kuivumiselta ja pesevämmältä puhdistustuotteelta. Kaksoispuhdistuksen jälkeen iho on todella puhdas!”, Hurme kertoo.

Huolellisen puhdistuksen jälkeen iho kaipaa kosteutusta. YA naturae virkistävä kasvovesi kosteuttaa ja valmistelee ihon vastaanottamaan muut ihonhoitotuotteet. Se myös viimeistelee täydellisen ihonpuhdistuksen. Kasvoveden käytön jälkeen iho tuntuu rauhoittuneelta.

”Kasvoveden käyttö säästää kukkaroa, sillä sen päälle kerrostettuna kasvovoide imeytyy paremmin eikä arvokas voide mene hukkaan”, Hurme vinkkaa.

YA naturae -sarjasta löytyy tuotteita kaikille ihotyypeille.

YA naturaen sininisillä etiketeillä merkitty, kosteuttava linja on tarkoitettu kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille. Sarjan tehokkaasti kosteuttavat YA naturae kosteuttava kasvovoide ja YA naturae kosteuttava seerumi tuoksuvat herkullisilta ja tekevät ihosta heleän.

Kosteuttavan seerumin salaisuus piilee muun muassa pellavansiemenöljyssä, jossa on runsaasti omega-6-rasvahappoja. Lisäksi seerumissa on tupasvillauutetta, C-vitamiinipitoista ruusunmarjauutetta, luomukoivunmahlaa sekä kosteuttavaa hyaluronihappoa. Seerumin koostumus on ihanan maitomainen ja hoitava.

Silmien ympärillä iho on ohuempaa, joten se on alttiimpi turpoamaan, kuivumaan sekä veltostumaan. Silmänympärysvoiteen säännöllinen käyttö suojaa ja hoitaa herkkää silmänympärysihoa. YA naturae -sarjan silmänympärysvoiteessa on käytetty ravitsevaa viinirypäleöljyä, hoitavaa marulaöljyä ja lakkauutetta.

Silmänympärysvoidetta kuuluu laittaa vain nuppineulan pään kokoinen määrä alaluomelle ja kulmaluulle. Voide taputellaan sisänurkasta kohti ulkonurkkaa, mutta ei levitetä liikkuvalle luomelle – ellei tuotteessa mainita toisin. Jos voidetta levittää liikkuvalle luomelle, sitä menee helposti liian lähelle silmää ja silmät voivat saada ärsytysoireita ja luomet turvota.

”Sanotaan, että silmänympärysvoiteen käyttö tulisi aloittaa silloin, kun aloittaa silmämeikin käytön”, Hurme muistuttaa.

Hertta tuo esiin myös ikiaikaiseen aasialaiseen kauneudenhoitoperinteeseen kuuluvan gua sha -menetelmän. Se juontaa juurensa ikiaikaiseen aasialaiseen kauneudenhoitoperinteeseen. Gua sha -kampa hieroo ihoa ja lihaksia sekä parantaa nestekiertoa ja vapauttaa jumeja. Gua sha -käsittely poistaa turvotusta ja saa aikaan virkistyneen, rentoutuneen ja kirkastuneen ilmeen. Verenkierto paranee ja jotkut saattavat saada apua myös migreeniin, niska- ja selkävaivoihin sekä stressiin. Gua sha -välineen käyttö vaatii hieman harjoittelua, jotta tekniikka tulee tutuksi: ihoa tulee käsittelyn aikana tukea oikeista kohdista, jotta se ei veny.

Jos gua sha -hieronta ei ole entuudestaan tuttua, kampaa helpompi vaihtoehto aloittelijalle on kasvorolleri. Kasvorollerin kaveriksi sopii hyvin esimerkiksi YA naturaen pehmentävä kasvoöljy, kunhan antaa öljyn imeytyä ihoon kunnolla, että rulla varmasti pyörii iholla. Öljy sopii myös gua sha -kamman kanssa käytettäväksi.

”Kasvoöljyn alle voi hyvin laittaa ensin heleyttävän hoitonesteen, joka sitoo kosteutta sekä anti-age-seerumin. Öljy sitoo lopuksi ihanasti ihoon kaiken kosteuden”, Hurme opastaa.

Kasvojen rullaus elvyttää ja virkistää ihoa sekä poistaa turvotusta. Kasvorollereissa on usein kaksi eri kokoista rullaa, joista pienempi soveltuu hyvin silmänalusten rullaamiseen. Jos kärsii kasvojen tai silmänympärysihon turvotuksesta, rullaa voi viilentää jääkaapissa pari tuntia ennen rullausta. Kylmällä rullaus virkistää varmasti! Katso tarkat ohjeet kasvorullailuun alla näkyvästä live shopping -tallenteesta.

Alennuskoodi

Alekoodilla NATURAE25 (kaikki kirjaimet isolla) saat 25 % alennuksen yhdestä YA naturae -tuotteesta Yliopiston Apteekin verkkokaupasta.

Alekoodi on voimassa 30.11.–5.12.2022 asti Yliopiston Apteekin verkkokaupassa.

Lisäksi Yliopiston Apteekin sivustolla on YA naturaen ota 3 maksa 2 -tarjous, joka on voimassa koko marras–joulukuun. Etuja ei voi yhdistää.

Katso live shopping -tallenne alla olevasta ikkunasta

Yliopiston Apteekin Live shopping -illassa juontaja Anne Leinonen keskusteli Yliopiston Apteekin tuotepäällikkö Hertta Hurmeen kanssa luonnonkosmetiikasta aikuisen naisen ihonhoidossa. Live shoppingissa keskityttiin ennen kaikkea Yliopiston Apteekin omaan YA naturae -luonnonkosmetiikasarjaan.

Live shopping

Käyttöohjeet

  • Jos live shopping ei käynnisty skrollattuasi sen kohdalle, näpäytä nuolen kuvaa.
  • Saat äänet kuuluville näpäyttämällä kaiuttimen kuvaa.
  • Ostoskärrystä saat tuotelistauksen pois ja näkyviin. Mobiilissa viimeisimmät tuotteet tulevat aina näytön oikeaan reunaan.
  • Kommentointi tapahtuu puhekuplien kautta (vaatii rekisteröitymisen).
2 kommenttia