Kun pianisti Lenni-Kalle Taipaletta stressaa, hän hokee yhtä lausetta: ”Otetaan yksi biisi kerrallaan”
Ihmiset
Kun pianisti Lenni-Kalle Taipaletta stressaa, hän hokee yhtä lausetta: ”Otetaan yksi biisi kerrallaan”
Pianisti Lenni-Kalle Taipale stressaantuu herkästi. Iän myötä hän on oppinut keskittymään hetkeen. Myös hänen lempiasunsa muistuttaa siitä, ettei aina tarvitse vetää täysillä.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 17.8.2021
Kauneus ja Terveys

Rentoutumispaikka: Koti on minulle latauspaikka, jossa saan viettää aikaa lasteni ja puolisoni Annan kanssa. Muutimme viime syksynä Pohjois-Helsinkiin rivitaloon. Viihdyn yläkerran olohuone-keittiössä, ja pihalla grillaan ja savustan kalaa.

Vaate: Tykkään olla verkkareissa. Käytän niitä töissäkin, kun on treenit. Verkkarit tuovat rentoutta ja muistuttavat siitä, että vielä ei tarvitse vetää täysillä. Suorissa lähetyksissäkin on tosin oma hohtonsa, kun astun lavalle tummassa puvussa.

Lenni-Kalle savustaa mielellään kalaa uudessa pihassaan.

Ruoka: Ruokavalioni oli 28-vuo­tiaaksi asti yksipuolinen. Otin ravintolassa aina pihvin ja ranskalaiset. Bändikaverit tutustuttivat minut Suomen loistaviin ravintoloihin. Nyt olen innostunut kalaruoista: savulohi ja uudet perunat ovat parasta.

Liikuntalaji: Aloitin viime kesänä potkunyrkkeilyn ja hurahdin siihen täysin. Sitä pidetään usein aggressiivisena lajina, mutta se on kuin šakkia. Pitää olla koko ajan valppaana. Nyrkkeily tekee hyvää yläkropalle, joka on soittamisesta aina jumissa.

Potkunyrkkeily on Lenni-Kallen mielestä kuin šakkia.

Biisi: Rocky-leffoista tuttu John Caffertyn Hearts on fire on mahtava treenibiisi, joka tuo energiaa ja voimaa. Olen yrittänyt tarjota 1980-luvun musiikkia lapsille, mutta laihoin tuloksin. Kuusivuotiaalla tyttärelläni on Spotifyssa lista, jonka vanhimmat biisit ovat vuodelta 2018.

Ajatus: Stressaannun helposti, mutta iän myötä olen oppinut elämään hetkessä. Hoen bändikavereille ja itselleni aina, että otetaan yksi biisi kerrallaan. Tärkeintä on keskittyä yhteen asiaan, eikä pyörittää päässä kaikkea kerralla.

Klassikkotuoksu toimii aina.

Tuoksu: Kaapissani on aina sama Tommy Hilfigerin Tommy-tuoksu. Olen kokeillut muitakin, mutta silloin joku sanoo, että haisetpa oudolle.

Muisto: Yksi urani huippuhetkiä oli, kun laulaja Laura Pausini pyysi minua soittamaan vuoden 2002 Suomen-konserttiinsa. Viestittelemme välillä vieläkin. Hän on hieno ihminen, joka on menestynyt maailmalla ja pitänyt silti jalat maan pinnalla.

Laura Pausini teki Lenni-Kalleen lähtemättömän vaikutuksen.

Lenni-Kalle Taipale

on 42-vuotias pianisti ja säveltäjä, joka asuu Pohjois-Helsingissä avopuolisonsa Annan ja vuoroviikoin kolmen lapsensa kanssa. Hänet nähdään syksyllä tv-ohjelmissa Voice of Finland, Napakymppi, Elämäni biisi ja Bumtsibum.

Kommentoi +