Tuo elämääsi naamiohuveja! Kasvonaamio auttaa ihoa kosteuttamaan itse itseään - lue, miten valitset itsellesi sopivan!
Kauneus
Tuo elämääsi naamiohuveja! Kasvonaamio auttaa ihoa kosteuttamaan itse itseään - lue, miten valitset itsellesi sopivan!
Jos sinulla on pintakuiva iho, lisää elämääsi naamiohuveja. Kokosimme parhaat vinkit kosteuttavan kasvonaamion valintaan ja käyttöön. Lue ja nauti!
Teksti

Kuvat

11.9.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Mihin tarvitsen kosteuttavaa kasvonaamiota?

Kasvonaamio on tehohoito, joka helpottaa nopeasti ihon ­pintakuivuutta ja kuivuutta. Se auttaa ihoa sitomaan kosteutta ihoon.

Kasvonaamio tuo kasvoille nuorekkuutta, sillä kosteutettu iho näyttää sileämmältä, täyteläisemmältä ja hehkuvammalta. Joskus epäpuhtaudetkin johtuvat siitä, että ihosta puuttuu kosteutta.

Kumpi koostumus kannattaa valita: voide vai geeli?

Valitse se, josta pidät. Voidemaiset kasvonaamiot ovat usein ravitsevampia, koska ne sisältävät myös rasva-­aineita eli lipidejä. Ne sopivat kuivalle ihotyypille. Geelimäisissä kasvonaamioissa on vain kosteuttavia ainesosia, joten ne käyvät kaikille ihotyypeille, myös rasvaiselle.

Testasimme kuusi kosteuttavaa kasvonaamioita. Katso testin voittaja tästä!

Millaisia raaka-aineita kosteuttavassa kasvonaamiossa olisi hyvä olla?

Hyaluronihappoa, sillä se sitoo itseensä moninkertaisen määrän vettä. Parhaimmillaan raaka-aine toimii kuin altakasteleva kukkaruukku kukalla: auttaa ihoa kosteuttamaan itse itseään. Suosi myös glyseriiniä ja aloe veraa.

Hyödynnä kosteuttava naamio myös rantapäivän jälkeen tai saunassa. Se rauhoittaa ja suojaa ihoa.

Mitä eroa on yönaamiolla ja tavallisella?

Yönaamioiden (sleeping mask, overnight treatment) koostumuksissa on huomioitu, että ne kasvoilla nukutaan. Ne siis imeytyvät paremmin kuin pois huuhdeltavat eivätkä liimaa ihoa tyynyliinaan. Moni kosteuttava kasvonaamio sopii silti yökäyttöön, vaikkei sitä erityisesti suositeltaisi pakkauksessa. Myös yövoidetta voi käyttää naamion tapaan, kun sitä laittaa iholle reilun kerroksen. Jos jätät maskin iholle yöksi, puhdista kasvot aamulla.

Pesenkö kasvonaamion vedellä vai pyyhinkö paperilla?

Riippuu ihotyypistä ja mieltymyksestä. Jos ihotyyppi on hyvin kuiva, ylimääräinen naamio kannattaa poistaa kasvo­paperilla tai vanulla veden sijaan. Voit myös hieroa imeytymättömän naamion ihoon sormin. Vesi voi mitätöidä hoitavien aineiden vaikutuksen eli kuivattaa ihoa.

Mistä johtuu, että naamio kihelmöi ihollani?

Yleinen syy on pintakuivuus. Kosteutus siis kirpaisee, koska pinta on niin kuiva. Oire menee yleensä nopeasti ohi ja helpottaa, kun iho saa kosteutta. Ellei mene, kyse voi olla herkistymisestä jollekin raaka-aineelle.

Voinko kuivaihoisena laittaa kosteuttavan kasvonaamion meikin alle?

Kaikki kasvonaamiot eivät sovellu meikin alle: värivoide ei ehkä levity tasaisesti tai pysy ravitsevan naamion päällä. Myynnissä on kuitenkin pikakaunistavia, kosteuttavia naamoita, jotka on tarkoitettu meikin alle. Sellainen on esimerkiksi Clarinsin Beauty Flash Balm.

Vinkki! Kaunistu unissasi: Jos haluat päästä helpolla illalla: puhdista iho, levitä kosteuttava naamio ja nuku.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 10/2020.

Kommentoi +