Koronakevät vei näyttelijä Lotta Kaihuan työt: "Se on pieni murhe isossa kuvassa"
Ihmiset
Koronakevät vei näyttelijä Lotta Kaihuan työt: "Se on pieni murhe isossa kuvassa"
Näyttelijä Lotta Kaihua on ammentanut voimia mökkielämästä, kun korona vei matkustusmahdollisuudet ja työt.
Teksti

Kuvat

26.8.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Saan voimaa

Normaaleissa olosuhteissa nautin valtavasti matkoista, niiden odottamisesta ja toteutumisesta. Näen paljon vaivaa, kun pyrin suunnittelemaan reissuja, joissa yhdistyvät luonto- ja kulttuuritarjonta.

Tänä kesänä voimavarani on päijäthämeläinen kesämökkimiljöö. Siellä pandemia-ahdistusta voi hoitaa soutelemalla ja kuikkapariskuntaa kyttäilemällä. Myös eskapismi auttaa. Viimeksi katosin toiseen todellisuuteen, kun luin Vigdis Hjorthin loistavan Perintötekijät-kirjan. Siinä oli tarkkoja psykologisia havaintoja.

Ärsyynnyn

Korona on jyrkästi pahentanut omaa kännykkäriippuvuuttani. Huomaan, miten jatkuva uutisvirran tai somen kyttääminen vähentää kirjojen lukemista, heikentää keskittymiskykyä ja hyydyttää ajattelua.

Keväällä minun oli myös sula mahdottomuus harjoittaa ammattiani. Se harmittaa. Minulta peruuntui koronan takia 37 teatteriesitystä ja yhden tv-sarjan kuvaukset. Se on kuitenkin pieni murhe isossa kuvassa.

On ollut tuskallista seurata, miten Unkarissa on käytetty koronavirusta tekosyynä diktatuurin muodostamiseen.

Opin

Poikkeusaika on opettanut näkemään, miten paljon tarpeettomia hankintoja teen arjessani. Kun kaupat ovat olleet kiinni, olen tarkkaillut rahankäyttöäni ja hankkinut vain välttämättömän.

En pidä shoppailusta ja saatan tehdä sen takia turhia vaateostoksia, kun yritän selviytyä mahdollisimman nopeasti pois keskustasta. Nyt olen onnellisesti välttynyt hutiostoksiltakin.

Voimabiisi: Jouko ja Kosti: Muisto vain jää

Suosikkivaate: Eccon tennarit (katu-uskottavat ja supermukavat jalassa)

Lohturuoka: Pasta puttanesca

Luottokosmetiikkatuote: Sensai 38 -ripsiväri

Pahan päivän pelastus: Valkoviini

Unelmien loma: Jossain, missä on vuoria ja merta

Lempilaji: Jalkapallo

Salainen pahe: Nakit

Lotta Kaihua

37-vuotias joensuulainen näyttelijä asuu avopuolisonsa ja lapsensa kanssa Helsingissä. On harrastanut jalkapalloa ala-asteikäisestä asti. Katselee mielellään myös lähteviä junia lapsensa kanssa. Näyttelee C-moren ja MTV:n sarjassa Paras vuosi ikinä ja Leea Klemolan näytelmässä Minä, Askartelija, jonka ensi-ilta lykkääntyi vuodella syksyyn 2021.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 8-9/2020.

Kommentoi +