Käytä kosmetiikkatuotteita nerokkaasti "väärin" – 9 vinkkiä
Kauneus
Käytä kosmetiikkatuotteita nerokkaasti "väärin" – 9 vinkkiä
Tiesitkö, mihin kaikkeen kosmetiikkatuotteitasi voi käyttää? Näillä helpoilla vinkeillä saat kasvosi hehkumaan kauniisti ja meikkisi pysymään paremmin. Saatat pärjätä myös matkalla pienemmällä tuotearsenaalilla!
Teksti

Kuvat

Julkaistu 27.9.2019
Kauneus ja Terveys

1. Käytä silmänympärysvoidetta huuliryppyihin

Silmänympärystuote kosteuttaa ja silottaa myös huuliryppyjä! Valitse voidemainen tuote ja taputtele sitä pystyjuonteisiin ylähuulen yläpuolelle juuri ennen nukkumaanmenoa. Vältä syömistä ja juomista voiteen levityksen jälkeen, niin voide pysyy paremmin.

Voit kokeilla silmänympärysvoidetta myös luufinneihin eli miliumeihin. Levitä miliumin päälle voidetta ja hiero sormella pyörivällä liikeellä. Tämä voi edistää miliumin poistumista itsestään tai helpottaa sen poistoa kosmetologilla. Osa uudistavista silmänympärysvoiteista häivyttää myös arpia kasvoilla tai vartalolla. Hiero arven päälle runsaasti voidetta ja anna vaikuttaa.

2. Kiinnitä meikki kasvosuihkeella

Suihkutettava kasvovesi viimeistelee puhdistuksen. Suihke tasaa ihon pH:n ja kosteuttaa. Kasvosuihkeella voi myös kiinnittää meikin. Sulje silmät, pidä 15 sentin turvaväli ja suihkuta tasaisesti kasvoille. Varo silmämeikkiä. Kasvosuihke tuo meikatulle iholle hehkua ja häivyttää meikkivoiteen tai poskipunan rajoja.

Etenkin kuivaihoisen kannattaa pitää suihketta aina mukana. Jos meikki rapisee päivän mittaan, kasvosuihke kosteuttaa iho, tuo hehkua ja virkistää meikin.

3. Käytä hiusnaamiota sheivaukseen

Voit korvata sheivausvaahdon tai -geelin hiusnaamiolla tai jopa hiustenhoitoaineella, jos olet matkalla tai vaahto on loppu. Mitä tuhdimpi aine, sitä paremmin se pysyy iholla.

4. Pohjusta silmät ja huulet meikkivoiteella

Jos et kärsi herkistä silmistä, voit käyttää meikkivoidetta silmämeikin tai huulipunan pohjustukseen. Jos huulet ovat todella kuivat, meikkivoide voi korostaa huulten ryppyisyyttä. Valitse silloin meikkivoidetta kosteuttavampi pohjustaja.

5. Tuo hohdetta kasvoöljyllä

Kasvoöljy on täydellinen lisä kuivan ihon juhlameikkiin. Tuputtele aavistuksen verran öljyä meikin päälle meikkivoidesiveltimellä, niin saat aikuiselle naiselle sopivaa kimalteetonta hehkua.

6. Käytä huulipunaa poskilla ja luomilla

Voidemainen huulipuna toimii poskipunana. Sipaise suoraan hylsystä muutama piste poskille ja häivytä sormin. Jos olet epävarma, laita huulipunaa ensin sormenpäihin ja taputtele poskille. Nudesävyinen huulipuna sopii myös luomiväriksi. Laita sitä sormenpäihin ja taputtele liikkuville luomille.

7. Tummatukkainen, peitä harmaita kulmamaskaralla

Kulmamaskaralla tai ripsivärillä voi harjata peittoon harmaita hiuksia tai tyvikasvua. Voit tehdä näin, jos tuotteen sävy on riittävän lähellä hiusten omaa väriä. Viimeistele väri tasaiseksi sormin.

8. Kiinnitä kulmameikki hiuskiinteellä

Hiuslakka auttaa kulmameikkiä pysymään. Meikkaa ensin kulmat tavalliseen tapaan. Suihkuta sitten hiuskiinnettä pyöreään kulmaharjaan ja harjaa karvat paikoilleen. Muista myös vanha kikka, joka poistaa sähköisyyttä vaatteista. Suihkuta hiuskiinnettä hameen vuorikankaalle tai sukkahousuihin. Niksi toimii parhaiten tekokuiduille, ole varovainen silkin kanssa.

9. Käytä aftershavea meikin alla

Lainaa miehen voidemaista after shave -tuotetta meikin alle primeriksi. Levitä after shave lotion kasvovoiteen jälkeen tasaisesti kasvoille ja sivele meikkivoide päälle. Varoitus! Varmista tuoksu etukäteen, ettet saa liian miehekästä aromia.

Bonusvinkki käsille!

Voitele kuivat kädet tuhdilla, ureapitoisella jalkavoiteella iltaisin. Voit myös käyttää huulten kuorintaan tarkoitettua tuotetta kynsinauhojen ja käsien pehmentämiseen. Se on usein hellempi kuin vartalokuorinta.

Kommentoi +