Kauniit kiharat! Helpot ideat kaikenpituisille hiuksille
Kauneus
Kauniit kiharat! Helpot ideat kaikenpituisille hiuksille
Lempeät laineet vai mahtavat mikrokiharat? Selvitä, millainen kiharatyyli sopii parhaiten sinun hiuksillesi!
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 28.2.2020
Kauneus ja Terveys

1. Ohuet hiukset ja kuohkeat laineet

Ohuet hiukset näyttävät helposti hapsuisilta, jos niihin yrittää tehdä liian tiukkoja kiharoita. Kokeile sen sijaan rennosti laskeutuvia laineita. Kampauksesta tulee kuohkea, kun föönäät hiukset ensin pyöröharjan avulla.

Tee näin:

 1. Suihkuta pyyhekuiviin hiuksiin muotoilusuihketta, joka antaa lämpösuojan. Kuivaa hiukset hiustenkuivaajalla. Saat hiuksiin volyymia, kun kuivaat ne pää alaspäin. Voit myös nostaa hiuksia tyvestä pyöröharjalla samalla, kun puhallat niihin lämmintä ilmaa hiustenkuivaajalla. Halutessasi voit maksimoida tuuheuden sirottelemalla tyveen tuuheuttavaa hiuspuuteria.
 2. Kiharra hiukset paksulla (noin 30 mm) puikkokihartimella. Vaihtele hiusten kiharrussuuntaa, niin lopputuloksesta tulee luonnollinen.
 3. Anna kiharoiden jäähtyä. Avaa ne varovaisesti harvapiikkisellä kammalla.

2. Lyhyet hiukset ja tyttömäinen kiharapilvi

Lyhyeen hiusmalliin istuvat parhaiten tiukat korkkiruuvikiharat. Tyttömäinen kiharapilvi syntyy helpoiten ohuella puikkokihartimella.

Tee näin:

 1. Suihki kosteisiin hiuksiin lämmöltä suojaavaa muotoilusuihketta ja kuivaa ne hiustenkuivaajalla. Jos haluat kiharoista kuohkeat, suihkauta kuivattuihin hiuksiin rakennesuihketta.
 2. Kiharra hiukset kapealla (noin 20 mm) puikkokihartimella. Mitä pienempiä osioita käsittelet, sitä selkeämmät kiharat saat. Kiharra osioita eri suuntiin, jotta lopputulos on huolettoman näköinen.
 3. Anna jäähtyä. Haro kiharat varovasti auki sormin.

3. Otsahiukset ja loivat enkelikiharat

Jos sinulla on otsahiukset, ole tarkkana kiharoiden kanssa. Jos jätät otsatukan suoraksi ja aloitat kihartamisen liian ylhäältä, kampaus näyttää luonnottomalta. Kaunein tulos syntyy, kun kiharat alkavat hieman otsatukkalinjan alapuolelta.

Tee näin:

 1. Suihkuta kosteisiin hiuksiin lämpösuojasuihketta ja kuivaa ne hiustenkuivaajalla. Voit föönata hiukset halutessasi pää alaspäin, jolloin saat kampaukseen lisää volyymia.
 2. Suorista tarvittaessa otsahiukset pienikokoisella suoristusraudalla.
 3. Tee hiuksiin loivia kiharoita paksulla (noin 30 mm) puikkokihartimella. Aloita kihartaminen korvien korkeudelta. Jos kiharoista tulee liian tiukat, venytä niitä käsin vielä, kun kiharat ovat lämpimät. Se loiventaa kiharaa.
 4. Anna jäähtyä ja avaa kiharat varovaisesti harvalla kammalla.

Vinkki: Jos haluat kihartaa hiukset ylempää, taivuta myös otsahiusten latvoja! Näin saat luonnollisen lopputuloksen.

4. Pitkät hiukset ja sliipatut laineet

Pitkässä tukassa kasvoja kehystävät kiharat voivat vetää piirteitä alaspäin. Tee kasvojen kohotus! Vedä etuhiukset pään yli suoraan taakse ja kiinnitä ne pinneillä niskaan. Kiharra sitten hiusten latvat loiville laineille. Tyyli keventää pitkien hiusten raskasta olemusta ja nuorentaa ilmettä.

Tee näin:

 1. Suihki hiuksiin lämpösuojasuihketta.
 2. Kiharra ensin kaikkien hiusten latvat. Käytä kiharruksessa isoa (noin 30 mm) puikkokiharrinta. Kiharra kaikki hiukset samaan suuntaan niin saat elegantit laineet.
 3. Kampaa etuosion hiukset päälaelle. Käytä apuna muotoiluvoidetta tai vahaa, joka antaa pitoa. Notkista vahaa käsien välissä ja hiero sitä hiusten tyveen ja pituuksiin.Kiinnitä takaraivolle muutamalla juhlavalla pinnillä.
 4. Suihkauta hiusten pituuksiin ja latvoihin kiiltosuihketta. Kampaa kiharat auki harvapiikkisellä kammalla.

5. Polkkatukka ja rennot surffikiharat

Tarkkarajainen polkka muuttuu rennoksi surffitukaksi laineraudan avulla. Hieman sotkuiset kiharat syntyvät nopeasti ja saavat tukan näyttämään kuohkeammalta.

Tee näin:

 1. Aloita suihkimalla hiuksiin lämpösuojallista muotoilusuihketta. Jos hiuksesi ovat ohuet, sirottele hiuspohjaan hieman tuuheuttavaa hiuspuuteria. Hiero puuteri sormilla tasaisesti hiusten tyveen.
 2. Kiharra hiukset laineraudalla pienissä osioissa. Vaihtele kiharrussuuntaa, niin lopputuloksesta tulee rento.
 3. Haro laineet auki sormilla.

+ kuuma trendi: näyttävä mikrokiharapilvi

Tämän hetken trendikkäin kiharatyyli syntyy tikkumaisen ohuella microstick -kihartimella. Sillä saa erityisen tiukat korkkiruuvikiharat, jotka kestävät kauniina monta päivää. Tyyli sopii parhaiten puolipitkille hiuksille. Kokeile myös rentoja, auki harjattuja mikrokiharoita.

Tee näin:

 1. Suihkuta pyyhekuiviin hiuksiin muotoilusuihketta, jossa on lämpösuoja. Föönaa tukka kuivaksi.
 2. Jaa hiukset neljään osioon (niskahiukset, sivut ja päällimmäiset hiukset) ja kiinnitä osiot klipseillä.
 3. Kiharra hiukset pienissä osioissa kapealla (noin 10 mm) microstick-kihartimella. Aloita niskasta ja kiharra lopuksi päällimmäiset hiukset. Vaihtele kiharrussuuntaa, niin kiharat näyttävät luonnollisilta.
 4. Anna jäähtyä. Haro kiharat auki sormin.

Vinkki: Jos haluat leijonanharjamaisen, rennon lopputuloksen, harjaa kiharat auki hiusharjalla!

Kommentoi +