Valonaamio ja happokuorintatyynyt – näillä uudistavilla ja elvyttävillä tuotteilla teet kauneushoidot kotona
Kauneushoidot
Valonaamio ja happokuorintatyynyt – näillä uudistavilla ja elvyttävillä tuotteilla teet kauneushoidot kotona
Jos sinulla ei ole aikaa, rahaa tai intoa mennä kauneushoitoloihin, kokeile näitä uudistavia ja korjaavia tehotuotteita kotona.
Teksti

Kuvat
,

1.11.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Tasoita seerumilla

Meikin levittäminen epätasaiselle ihon pinnalle on piinallista. Meikkivoide kerääntyy juonteiden pohjalle ja puuteri pakkaantuu laajentuneisiin ihohuokosiin. Ihon kuoriminen silottaa pintaa hieman heti, kun voiteiden ja seerumeiden vaikutusta saa odotella noin 28 vuorokautta eli sen aikaa, kun ihon pinnan uusiutumiseen menee.

Neostrata Correct Firming Collagen Booster 79 e.

Tämä miellyttävän nopeasti imeytyvä, kevyt seerumi kiihdyttää kollageenin tuotantoa ja hidastaa kollageenin hajoamista. Siinä on ihoa kevyesti kuorivaa, solujen uusiutumista tehostavaa, pintajuonteita tasoittavaa sekä epätasaista pigmentaatiota vähentävää neoglukosamiinia, iholle tärkeitä rakennusaineita kuten aminohappoja ja peptideitä sekä ihoa kirkastavaa ja kollageenin tuotantoa tehostavaa C-vitamiinia.

Aiemmin LED-valohoitoa sai vain esteettisissä hoitoloissa, mutta nyt valonaamioita saa myös kotiin.

Uudista valonaamiolla

On ihon harminaihe sitten akne, rypyt, kiinteyden puute, liiallinen pigmentoituminen tai vaikkapa rosacea eli ruusufinni, apu saattaa löytyä LED-valonaamoista (Light Emitting Diode eli tiheää valoa säteilevä diodi). Alun perin LED-valoa käytettiin leik­kausten jälkeisissä hoidoissa, kunnes huomattiin sen auttavan myös iho-ongelmissa. Aiemmin syvälle ihoon tunkeutuvaa ja solujen toimintaa tehostavaa LED-valohoitoa sai vain esteettisissä hoitoloissa, mutta nyt valonaamioita saa myös kotiin – ei tosin kovin edullisesti.

FAQ 201 -naamio 529 e.

Tässä kotihoitoon tarkoitetussa kevyessä, hyvin istuvassa, silikonisessa naamiossa on seitsemää eri aallonpituutta (punainen, sininen, vihreä, oranssi, violetti, syaani, keltainen) sekä niin kutsuttua NIR-valoa (lähi-infrapuna). Naamion lämpö tehostaa verenkiertoa ja LED-valo solujen toimintaa, mikä uudistaa ja elvyttää ihoa.

Kuori hapoilla

Rasvoittumiseen taipuvainen iho on yleensä kuivaa ihoa paksumpi ja kestää paremmin kuorivia rakeita sekä voimakkaampia happoja. Herkkä ja kuiva iho kiittää hellävaraisemmista, miedommista happo- ja entsyymikuorinnoista. Paksua ihoa voi kuoria parikin kertaa viikossa, ohutta ja ärhäkkää kerran parissa viikossa.

Kuorinta poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa, jolloin ihosta tulee ­tasaisempi, ­pehmeämpi, terveemmän värinen ja se on vastaanottavaisempi hoitaville aineille. Jos iho ärtyy, ­kannattaa käyttökertoja harventaa.

Skinbetter Science AlphaRet Exfoliating Peel Pad 149 e.

Happokuorinta silottaa ihoa, puhdistaa ja häivyttää ihohuokosia ja parantaa ihon sävyä. Kuorit sitten hapoilla, entsyymeillä tai rakeilla, kuorintojen jälkeen iho on ­erityisen tärkeä suojata auringolta, sillä kuorinta poistaa iholta sen luontaista suojaa UV-säteitä vastaan.

Maitohappoja, glykolihappoa ja salisyylihappoa sisältäviä käteviä kuorintatyynyjä käytetään ­ihotyypistä riippuen parista kerrasta muutamaan kertaan viikossa.

Happokuorinta silottaa ihoa, puhdistaa ja häivyttää ihohuokosia ja parantaa ihon sävyä.

Hus, tummat renkaat!

Ihon ohenemisen, verenkierron hidastumisen ja ihonalaisen rasvakudoksen vähenemisen vuoksi tummat renkaat ja turvotus näkyvät silmien alla.

Filorga Time-Filler Eyes 5XP 58 e.

Orkidean kantasoluja sisältävä hieman geelimäinen silmänympärysvoide parantaa ihon kantasolujen sekä kollageenin ja elastiinin tuotannosta vastaavien fibro­blastien välistä toimintaa. Sen ansiosta silmäluomien iho silottuu ja kiinteytyy.

Voiteen merifenkoli kuorii ja uudistaa ihoa hellävaraisesti ja peptidit rentouttavat silmänympärysalueen lihaksistoa vähentäen uusien ryppyjen ja juonteiden muodostumista. Miellyttävän ohuen ja nopeasti imeytyvän voiteen kasviuutteet taas sitovat kosteutta eli täyteläistävät ja silottavat ihoa. Silkkipuun uute tehostaa mikroverenkiertoa poistaen tummia renkaita ja turvotusta.

Suojaa auringolta

Mitä aikuisempi iho, sen herkempi se on auringon ikääntymistä nopeuttavalle vaikutukselle. UV-säteet vahingoittavat ihon kimmosäikeitä, jolloin iho veltostuu, rypistyy ja ihohuokoset laajenevat.

Tämä päivävoide silottaa ihon pintaa, vahvistaa ihon tukikudosta ja tasoittaa ihon sävyä peptidien, neoglukosamiinin sekä retinolin avulla. Sen lisäksi siinä on Suomen syysauringon alle mainiosti riittävä suojakerroin SPF 30.

Exuviance Total Correct Day (SPF 30) 74 e.
Hoidatko vain kasvojen ihoa? Muista myös kaula ja dekoltee, jotka saavat usein paljon UV-säteitä.

Vaalenna tummia läikkiä

Päivetys pysyy iholla hetken, mutta iho muistaa sen aina. Iän myötä, ihon ohetessa, sen läpi alkaa kuultaa myös nuoruudessa saatuja aurinkovaurioita. Etenkin läpi vuoden iholla näkyvät pigmenttiläiskät varoittavat siitä, että aurinkokiintiö alkaa täyttyä.

Epätasaista pigmentoitumista näkyy erityisesti kasvoilla, kämmenselissä ja dekolteella. Tummia läikkiä, maksaläiskiä, tulee iholle myös hormonaalisista syistä, esimerkiksi raskauden ja ehkäisypillereiden käytön aikana.

Priori Q+SOD fx220 - Brightening Serum 102 e.

Tämä ihon pintaa retinolilla uudistava, AHA-hapoilla ihoa kirkastava ja kasviuutteilla ihoa suojaava ja vahvistava tehotiiviste vaalentaa sekä ikääntymisestä että hormonaalisista syntyneitä tummia läikkiä iholla.

Ennaltaehkäisy on kuitenkin paras keino, joten suojaa ihosi läpi vuoden vähintään korkeasuojakertoimisella meikillä tai päivävoiteella.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2023.

Kommentoi +