Tuoksuva monitaituri, silkkinen yöhoitaja, joka paikan putsari – katso tästä kauneusgurujen matkatuotesuosikit
Kauneus
Tuoksuva monitaituri, silkkinen yöhoitaja, joka paikan putsari – katso tästä kauneusgurujen matkatuotesuosikit
Kauneusalan ammattilaiset kertovat, millaista kauneudenhoitoa he suosivat matkoilla.
Teksti
|
Kuvat
,,
Julkaistu 13.9.2022
Kauneus ja Terveys

Paras aurinkosuoja

Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SK 50, 49 e.

Karkkipäivä-bloggaaja ja luonnonkosmetiikan asiantuntija Sanni Jama: Darphin Intral Environmental Lightweight Shield SK 50

”Reissaan paljon varsinkin Kreikassa, enkä koskaan matkusta ilman tätä aurinkosuoja­tuotetta. Kätevä litteä pullo sopii mihin vain taskuun. Voide on paitsi törkeän hyvä ja riittoisa myös taianomaisen ohut. Siinä on kevyesti sävyä, mutta kasvoilla lopputulos on läpikuultava.

Lähes nestemäinen voide ei tunnu iholla miltään mutta suojaa todella hyvin pigmentti­läiskiltä, joita minulle tulee etenkin huulten ympärille. Voidetta voi käyttää koko kasvoille, mutta itse levitän sitä täsmästi silmän- ja huultenympärysiholle. Mineraaliaurinkotuotteen suojausteho säilyy pitkään. Itselläni sama pullo voi olla käytössä kolme vuotta.”

Tuoksuva monitaituri

Nuxe Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil, 37 e

Tyylikonsultti ja kirjailija Mirva Saukkola: Nuxe Huile Prodigieuse Multi-Purpose Dry Oil

”Tämä kosteuttava kuivaöljy kulkee mukana joka reissullani. Säästän sille tilaa Minigrip-pussissa, koska tuote on niin monikäyttöinen. Ravitsen sillä vartalon ja käsien ihoa, kynsiä ja hiusten latvoja. Siitä saa tehokkaan ja hyväntuoksuisen kasvonaamion, joka kasvoilla voi ottaa vaikka torkut. Etelän­lomilla sekoitan kuivaöljystä ja meikkivoiteesta hehkuvan meikin säärilleni, jotka muuten näyttäisivät kalkkunafileeltä.

Ihastuin öljyyn jo 2000-luvun alussa sen tuoksun vuoksi. Suihkutettava öljy toimii tuoksuna, jos ei halua käyttää erikseen hajuvettä kuumissa maissa.”

”Etelänlomilla sekoitan kuivaöljystä ja meikkivoiteesta hehkuvan meikin säärilleni.”
Mirva Saukkola

Joka paikan putsari

Lumene Lähde Nordic Hydra 3-in-1 Micellar Cleansing Water, 4,90 e

Meikkaaja Ia Luhtanen: Lumene Lähde Nordic Hydra 3-in-1 Micellar Cleansing Water

”Ennen kuin Suomesta alkoi saada hyviä misellivesiä, olin misellivesituristi. Ostin niitä ulkomailta, mutta nyt Suomestakin saa päteviä. Tämä kotimainen on tehokas, hajustamaton ja vegaaninen.

Misellivesi säästää tilaa laukussa, koska se toimii myös kasvovetenä. Käytän sitä meikinpoistoon ja apurina meikissä. Jos luomiväri tai huulipuna leviää, miselliveteen kastettu pumpulipuikko korjaa. Samalla tekniikalla skarppaan silmänrajaukset. Reissussa aine puhdistaa myös kädet ja tahrat vaatteista. Jos ei pääse suihkuun, sillä voi raikastaa myös kainalot.”

”Silkki hoitaa paitsi hiuksia myös ihoa. Se ei ime kasvoiltani hoitotuotteita yöllä, kuten puuvilla tekee.”
Meri Milash

Silkkinen yöhoitaja

Bontail-silkkityynyliina, 69,90 e, @bontail.fin

Stylisti Meri Milash: Bontail-silkkityynyliina

”Pakkaan matkalle mukaan aina ensimmäiseksi silkkityynyliinan ja hotellissa vaihdan sen puuvillaisen tilalle. Tämä suomalaisen merkin tyynyliina on laadukasta sataprosenttista silkkiä.

Tutustuin silkkityynyliinan hyötyihin reilut kymmenen vuotta sitten, kun hiukseni alkoivat katkeilla. Nukuttuani muutaman kuukauden silkkityynyliinalla tukkani kunto parani. Silkki hoitaa paitsi hiuksia myös ihoa. Minulla on todella kuiva iho, joten arvostan sitä, ettei silkki ime kasvoiltani hoitotuotteita yöllä, kuten puuvilla tekee. Iho tuntuu kosteutetulta, eikä materiaali ole koskaan liian kuuma tai kylmä ihoa vasten.”

Hyvien hiuspäivien tuoja

K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask, 12 e

Kampaamoyrittäjä Pirjo Honkanen, Hiusmuotoilu Point: K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask

”Viikonloppumatkoille otan hiustuotteista mukaan vain sampoon ja tämän jätettävän, hiusten rakennetta paikkaavan tehohoidon. Viiden millilitran tuubi on täydellisen pieni. Aine levitetään pyyhekuivaan tukkaan pesun jälkeen. Kun se on vaikuttanut neljä minuuttia, hiukset voi muotoilla.

Hoidon oikea levitystekniikka on lypsäminen, joka on minulle maatalon tyttönä tuttua puuhaa: ainetta työstetään latvoista alkaen tippa kerrallaan, jolloin se pääsee korjaamaan hiusten keratiinirakennetta. Hoitoaine ei tee niistä raskaita vaan helposti käsiteltävät ja sopii jopa lyhyelle tukalleni.”

Kommentoi +