Kauneus ja Terveys valitsi vuoden parhaat meikit – joukossa on hoitolatasoinen kulmageeli ja nerokas, muutaman euron huulikynä
meikkituotteet
Kauneus ja Terveys valitsi vuoden parhaat meikit – joukossa on hoitolatasoinen kulmageeli ja nerokas, muutaman euron huulikynä
Ihastu hoitavaan puuteriin, hehkua tuovaan poskipunaan ja kirkastavaan korostuspuikkoon. Vuoden 2022 parhaat meikit häätävät harmauden ja tuovat hehkua.
Teksti

Kuvat

23.2.2023
 |
Kauneus ja Terveys

1. Kevyt peitto päälle

Miellyttävän kevyt meikkivoide tekee ihosta luonnollisen näköisen. Voit helposti kerrostaa meikkiä sinne, missä kaivataan hivenen enemmän peittoa. Meikkivoiteessa on ihoa kirkastavaa lakkaa, kosteuttavaa luomukoivunmahlaa ja hyaluronihappoa sekä suojakerroin 20. Jos sydämesi sykkii suomalaisille raaka-aineille ja työlle, pidät tästä meikki­voiteesta erityisesti.

Paras meikkivoide: Lumene Natural Glow Heleyttävä Meikkivoide SK20 19,90 e.

Paras meikkivoide: Lumene Natural Glow Heleyttävä Meikkivoide SK20 19,90 e. Paras korostaja: BeautyAct Radiant Cream Colour Stick Highlighter, sävyt Infinity ja Moonlight, 19,90 e.

2. Hienostunut korostus

Kosteuttavaa risiiniöljyä sisältävä näppärä korostuspuikko valaisee helposti poskipäitä, nenänvartta, leuankärkeä ja kulmaluita – ja mikseipä vaikka solisluitakin, kun on aika pukeutua vähän paljastavampaan mekkoon. Hienostuneen hehkun antava voidemainen korostaja on helppo häivyttää sormin.

Paras korostaja: BeautyAct Radiant Cream Colour Stick Highlighter, sävyt Infinity ja Moonlight, 19,90 e.

Levitä voidemaiset värimeikit voidemaisen pohjan päälle, jotta ne eivät rullaa.

3. Sutimista vaille täydellinen

Jos etsit edelleen tarpeeksi tuuheuttavaa ripsiväriä, tässä se vihdoin on. Vaikka kaksivaiheinen, hoitavaa B5-provitamiinia sisältävä ripsiväri vaatii vähän perinteistä maskaraa enemmän sutimista, lopputulos on vaivan arvoinen. Ensimmäinen kerros hoitaa, suojaa, erottelee ja tuuheuttaa ripset. Toinen kerros tuuheuttaa lisää ja värittää räpsyt syvänmustiksi.

Paras ripsiväri L’Oréal Paris Pro XXL Lift Mascara 20,90 e.

4. Hoitola omilla kulmilla

Moni hakee kulmiinsa runsautta ja kaunista muotoa laminoinnilla. Viime vuonna kauppoihin tuli väritön kulmageeli, joka imitoi hoitoloissa tehtävää käsittelyä. Nyt kulmageelistä on saatavilla myös värillinen versio. Arganöljyä ja E-vitamiinia sisältävä harmaanruskea geeli kohottaa, silottaa ja kiinnittää kulmakarvat napakasti paikalleen – aivan kuten hoitolalakäsittely, mutta tämä lähtee iltapesussa pois.

Paras kulmatuote: Gosh Eyebrow Lamination Gel, sävy 001 Grey Brown, 17 e.

Harjaa ripsiväriä aina vain ripsien alle, älä päälle, jotta taivutetut ripset eivät suoristu maskaran painosta.

5. Mahtavat pohjat

Meikinpohjustaja silottaa ihon pinnan, peittää isot huokoset, tasoittaa sävyä ja lisäksi hoitaa ihoa. Aika täydellistä, eikö? Niasiiniamidia, hyaluronihappoa ja kiiviuutetta sisältävä primer sopii kaikille ihotyypeille. Kiinteillä pohjustuksilla on tapana tukkia huokosia, mutta tämä ei tee sitä. Iho tuntuu ja näyttää miellyttävän raikkaalta.

Paras pohjustus: Lancôme Teint Idole Skin Booster Priming Serum 55 e.

Paras pohjustus: Lancôme Teint Idole Skin Booster Priming Serum 55 e. Paras puuteri: IT Cosmetics Bye Bye Pores Pressed Poreless Finish Airbrush Pressed Powder 32 e.

6. Puuterin uudet tontit

Väritön, kaikille ihotyypeille ja -väreille sopiva kiinteä puuteri on laajentanut tonttiaan. Sen tarkoitus ei ole enää vain kiinnittää meikkiä ja tuoda iholle tasaisen mattaista pintaa. Se myös piilottaa laajentuneet huokoset ja hoitaa ihoa silkillä, hydrolysoidulla kollageenilla, antioksidanteilla ja peptideillä ilman, että se kerääntyisi juonteisiin.

Paras puuteri: IT Cosmetics Bye Bye Pores Pressed Poreless Finish Airbrush Pressed Powder 32 e.

7. Samettia luomille

Vahvapigmenttinen, kauniin matta­pinnan antava luomiväri sopii niin koko luomien maalaamiseen kuin pehmeisiin rajauksiinkin. Varisematon ja samettinen koostumus on helppo levittää ja häivyttää. Väri pysyy luomilla nätisti rullaamatta. Sävyjä löytyy 20 erilaista.

Paras luomiväri: Buxom Bar Single Eyeshadow, sävy Jetsetter, 11 e.

Paras luomiväri: Buxom Bar Single Eyeshadow, sävy Jetsetter, 11 e. Paras poskipuna: Bare Minerals Kiss of Pink 39 e.

8. Punastu raikkaasti

Tuntuuko tähän vuodenaikaan aurinkopuuteri hiukan tunkkaiselta mutta poski­puna taas turhan räikeältä? Ratkaisu on poski­puna, joka yhdistää poski­punan vaaleanpunaisen sävyn ja aurinkopuuterin lämpimän hehkun. Hienojakoinen, talkiton puuterikoostumus sisältää valoa heijastavia mineraalipohjaisia helmiä, jotka saavat ihon näyttämään raikkaalta ja aiempaa tasaisemmalta.

Paras poskipuna: Bare Minerals Kiss of Pink 39 e.

9. Huulille väriä ja hoitoa

Miellyttävän hoitava voidemainen huuli­puna tuntuu käytössä höyhenenkevyeltä ja antaa silti vahvan ja kestävän sävyn. Hienostunut kiilto saa huulet näyttämään normaalia pulleammilta. Kapeasta puikosta on helppo lisätä punaa jopa ilman peilaamista.

Paras huulipuna: Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Bold, sävy 02 Wilful Red, 39 e.

Paras huulipuna: Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Bold, sävy 02 Wilful Red, 39 e. Paras huultenrajauskynä: NYX Professional Makeup Slim Lip Pencil Natural, sävyt Hot Red ja Plush Red, 4,50 e.

10. Punauskestävyys pikkutunneille

Pitkäkestoinen voidemainen kynä sopii loistavasti huulten rajaukseen mutta myös pohjustukseksi, kun haluat punauksen kestävän pikkutunneille. Väri ei karkaa huuliryppyihin vaan pysyy siellä, missä sen kuuluukin olla.

Paras huultenrajauskynä: NYX Professional Makeup Slim Lip Pencil Natural, sävyt Hot Red ja Plush Red, 4,50 e.

Saat siistit pusuhuulet, kun pehmennät huultenrajauskynän jäljet sormin.

Juttu on alun perin julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 15-16/22.

Kommentoi +