
”NIIN KAUAN KUIN MUISTAN, kasvot ja silmät ovat olleet hyvinvointini mittari: näen heti niistä, miten voin. Katse on samea ja kasvot turvonneet, kun kehossa on hiljainen tulehdustila tai olen stressaantunut.
Kiinalaisessa lääketieteessä, jota opiskelen, puhutaan shenistä, joka käsittää mielen eri aspektit. Kun keho ja mieli ovat tasapainossa ja ihminen toteuttaa elämäntehtäväänsä, shen loistaa ja näkyy ihossa kuulautena ja silmissä kirkkautena. Se on eräänlaista selittämätöntä hehkua, joka tulee muualta kuin siitä, että yrittää saada ihon näyttämään täydelliseltä tai nuorekkaalta.
KIINNOSTUIN HOLISTISESTA Kiinnostuin holistisesta kauneudenhoidosta joogan myötä vuonna 2009. Hyvinvoinnissani tapahtui tuolloin muutos ja näin, mikä vaikutus joogaharjoituksella ja ruokavaliolla oli silloin kärsimiini vatsavaivoihin, refluksioireisiin ja vetämättömään oloon. Kiinnostukseni ei liittynyt mitenkään ulkonäön kohentamiseen, vaan se tuli ikään kuin sivutuotteena.
Se, mitä tarkoitetaan kauneudella, on ristiriitaista. Itseäni resonoi luontoyhteys ja luonnollisuus. Voin kulkea kaupungilla meikittä, mutta välillä käytän kirkkaanpunaista huulipunaa tai innostun laittamaan luomille keltaista luomiväriä.
Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että jokaisella ihmisellä on vapaus tehdä omannäköisiä valintoja ilman, että joutuu arvostelun kohteeksi. Mielipiteiden vaihto on ok, mutta en hyväksy ulkonäön arvostelua missään muodossa.
Teen työtä omalla tavallani ja arvomaailmastani käsin ja autan niitä, joita luonnollinen ja holistinen kauneudenhoito kiinnostaa. Mielestäni kehon ja mielen tasapaino tulisi tapahtua hyvinvoinnin kautta. En halua luoda sitä keinotekoisesti enkä ole kiinnostunut täyteaineista.
SUOSIN LUONNOLLISIA kauneudenhoitomenetelmiä, kuten manuaalista lymfaterapiaa tai kosmeettista gua sha -hoitoa. Ne eivät tarjoa pikaratkaisuja freesiin ulkonäköön, kuten täyteaineet, sillä hoitoja on tehtävä oikein ja jaksettava toistaa säännöllisesti, muuten tulokset häviävät. Nykyinen elämänrytmimme on niin nopea, että kauneudenhoidolta toivotaan usein pikaratkaisuja. Vaatii suuren tahtotilan, että haluaa oppia ja jaksaa toistaa oppimiaan luonnollisia kauneudenhoitomenetelmiä päivästä toiseen.
Kiireisenä yrittäjänä löydän aikaa kauneudenhoidolle, koska istun vähemmän sohvalla puhelimen kanssa röhnöttämässä. Ei kauneudenhoitoon tarvitse käyttää aikaa tunteja. Ihonhoitorutiinini kestää aamuin ja iltaisin noin 15 minuutista puoleen tuntiin, viikonloppuisin pidempään.
Useita kertoja vuodessa otan akupunktiohoitoja ja käyn satunnaisesti kasvohoidossa. On tietysti suuri etu, että voin tehdä erilaisia hoitoja itselleni omilla tuotteillani.
TUNNISTAN KIIREEN ja stressin ja sen, että olisi helppo jättää välistä ihonhoitorutiinit. En ole näille ajatuksille immuuni. Valitsen kuitenkin itsestäni huolehtimisen, sillä jos en rauhoita kehoani ja mieltäni, hermostoni on ylivirittynyt. Pysyn toimintakykyisenä, kun mieli voi hyvin. Olen silloin luovempi ja paineensietokykyni on parempi. Myös kehoni on paremmassa kunnossa, kun teen itselleni hyviä asioita.
Viime syksynä minulla oli hirveä kiire ja työpaineita, ja säännöllinen gua sha oli jäänyt vähemmälle. Näin stressin kasvoiltani ja peilikuvani näytti kulahtaneelta ja väsyneeltä. Tarvitsin ripeästi gua sha -maratonin. Laitoin pystyyn yksityisen gua sha -haasteen. Vedin gua sha -livejä puhtaasti itsekkäistä syistä: halusin luoda haasteen, johon oli pakko sitoutua. Kun katsoin ennen ja jälkeen kuvia kahden kuukauden haasteen jälkeen, kontrasti oli niin suuri, etten halunnut jakaa kuvia.
SUHTAUDUN mielenkiinnolla vanhenemiseen. Olen pian neljäkymmentä ja huomaan ikääntymisen merkit ja muutokset ihossani. Elän siis kiinnostavaa aikaa ja pääsen oikeasti testaamaan menetelmiä, joihin olen kouluttautunut.
Haluaisin elää mahdollisimman pitkään ja tehdä paljon kiinnostavia asioita ja liikkua luonnossa vielä yhdeksänkymppisenä. Se ei ole mahdollista, jos en pidä kokonaisvaltaisesti huolta itsestäni.”
Juttu on julkaistu Trendissä 4/2023.