Haluatko eroon ihokarvoistasi? Tuttujen keinojen, höylän ja epilaattorin, lisäksi kokeilun arvoinen on karvanpoistokivi
Karvanpoisto
Haluatko eroon ihokarvoistasi? Tuttujen keinojen, höylän ja epilaattorin, lisäksi kokeilun arvoinen on karvanpoistokivi
Höylä, epilaattori, sokerointi vai sittenkin karvanpoistokivi? Kauneustoimittaja listasi uudet ja vanhat tutut keinot karvojenpoistoon.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 12.7.2023

Karvat ovat siitä hassuja, että yhdessä paikassa kehossa niitä kasvaa liikaa ja liian nopeasti ja toiseen paikkaan haluaisi niitä enemmän, nopeammin, vahvempana ja kiiltävämpinä.

Jos haluaa poistaa ihokarvojaan, pitää varautua siihen, että karvanpoisto voi olla kallista, kivuliasta ja kinkkistä. Pienimmät huitulat eivät irtoa sitten millään, ajelusta seuraa haavoja, sänkeä ja sisäänpäin kasvaneita karvoja.

Jos taas haluat sokeroida tai vahata, pitää karvojen antaa kasvaa vähän turhankin pitkiksi ja näkyviksi, jotta ne irtoavat. Täysin karvatonta, sileää aikaa on lopulta aika vähän.

Uudet keinot karvojenpoistoon

Uusinta uutta ovat karvanpoistokivet. Niiden luvataan kuorivan ihoa, kiihdyttävän pintaverenkiertoa ihoa ja poistavan iholta ikäviä sarveistappeja. Samalla toki ne hiovat karvat pois. Hyvää karvanpoistokivessä on myös se, että siitä riittää iloa pidemmäksi aikaa. Toisin kuin teristä. Kiven sanotaan kestävän käytössä noin puoli vuotta. Eikä kivi tahmaa, sotke tai vaadi karvojen kasvattamista. Sitä käytetään kuivalle iholle.

Oikeasti karvanpoistokivissä on kyse kitkasta, hiomisesta. Se hioo karvat irti ja ihon silkin sileäksi hieman samalla tavalla kuin hyvin hienojakoinen hiekkapaperi toimisi. Ja tuntuukin vähän samalta – ainakin jos käytät liikaa voimaa tai hinkkaat ihoa turhan pitkään.

Parhaimmillaan karvanpoistokivi on säärissä ja käsivarsissa. Kainaloihin ja bikininrajoihin ainakin nykykivet ovat liian kömpelöitä ja isoja. Parasta kivessä on se, että se kuorii ihoa selvästi pehmeämmäksi eli kuorinnan tai kuivaharjauksen voi unohtaa. Kivi ei kuitenkaan poista karvoja juurineen, kuten epilaattorit, vahat ja sokerit, eli sänkeä on edelleen tiedossa, ainakin jos karvankasvu on nopeaa tai karvat vahvoja.

Toinen uutuus on hoitoloiden sokerointipalvelu, joka samalla vahvistaa ihon mikrobiomia eli suojakerrosta.

Kokeile näitä sheivaukseen kotona

Answr Exfoliating Hair Removal Drop 29,90 e.

Nätisti käteen istuvan karvanpoistokiven alapinta eli se, jolla ihoa hierotaan, on hiekkapaperimaisen karhea. Kivi poistaa kivuttomasti lyhyimmätkin karvat, tekee ihosta ihanan sileän ja aiempaa paremman värisen. Kiven käyttöiän luvataan olevan (pari kertaa viikossa karvat poistavalla) jopa puoli vuotta.

Body Sugaring -kotisokerointipakkaus 21,90 e.

Sokerointi poistaa ihokarvojen lisäksi kuollutta ihosolukkoa sekä vähentää karvojen sisään kasvamista. Sokerimassa irrottaa karvat juurineen ja iho pysyy sileänä jopa viikkojen ajan. Biohajoavassa ja 100 %:n luonnollisessa sokerimassassa on mukana luomusituruunamehua ja luomukookosöljyä. Pakkauksessa on mukana uudelleenkäytettäviä spaatteleita ja vahaliuskoja.

Andmetics Bikini Wax Strips karvanpoistoliuskat bikinialueelle 7,40 e.

Bikinialueelle tarkoitetut pienehköt, muotoonleikatut vahaliuskat on suunniteltu kinkkisen bikininrajan vahaukseen. Vahaliuskat kiskaistaa vastakarvaan, jolloin karvat irtoavat juurineen ja iho pysyy sileänä viikosta jopa muutamaan riippuen karvankasvutahdista ja -tiheydestä. Pakkauksessa on mukana ihoa rauhoittavia ja hoitavia öljypyyhkeitä.

Remington Smooth & Silky 5-in-1-epilaattori 55 e.

Epilaattorilla karvat lähtevät juurineen ja ilman sotkua. Tässä epilaattorissa on karvojen näkemistä helpottava kohdevalo ja 40 pinsettiä, jotka tarttuvat jopa 0,5 millimetriseen, lyhyeen ihokarvaan. Epilaattorissa on useita erilaisia vaihtopäitä, kuten yksi isommille alueille, kuten säärille, yksi tarkkuusajopää vaikkapa kainaloille ja lady shaver -ajopää.

Bic Bamboo 15 e.

Bambuvartisen karvanpoistohöylän mukana tulee kaksi vaihtoterää. Sen kääntyvä teräpää ja viisi joustavaa terää tekevät karvojen ajelusta helppoa ja tarkkaa sekä lopputuloksesta mukavan sileän. Höylällä poistaa näppärästi niin intiimialueen karvoituksen kuin kainalo- ja säärikarvatkin. Terässä on ihoa hoitava voidenauha, jossa on aloe veraa ja E-vitamiinia.

Kommentoi +