Tukistele hellästi hiuspohjaa ja muut ammattilaisten vinkit, joilla tuet hiusten kasvua
Kauneus
Tukistele hellästi hiuspohjaa ja muut ammattilaisten vinkit, joilla tuet hiusten kasvua
Ammattilaiset kertovat, mitä tuotteita he suosittelevat hiusten kasvuun, jos haaveilet pitkästä tukasta tai hiuspohjasi on kovilla.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 16.2.2023
Kauneus ja Terveys

Tukistele tyveä

Hiuspohjaa rauhoittava Juuce Ice Conditioner 27 e, Kare Hair.

Parturi-kampaaja Diana Sillfors, Salon Era: Hiuspohjaa rauhoittava Juuce Ice Conditioner

”Sairastin vuosia sitten syövän mutten menettänyt hiuksiani. Tiedän silti, että voimakas hiustenlähtö on naisille kova paikka. Vahva biotiini lisäravinteena voi joskus auttaa. Asiakkaani sai siitä vauhtia hiustenkasvuun niin paljon, että lopulta hiuksia piti leikata lyhyemmiksi hääkampausta varten.

Hiustenkasvuun ei voi juuri vaikuttaa ulkoisesti. Hyvä kotihoito pitää kuitenkin hiuspohjan kunnossa ja latvan vahvempana. Itse tykkään hieroa ja tukistella tyveä kevyesti niin, että tunnen hiuspohjani liikkuvan kallon pinnalla. Näin ravinteet ja veri kiertävät paremmin.”

”Hiuspohjan pintaverenkiertoa voi kiihdyttää, mikä voi parantaa hiustuppien ravinnonsaantia.”
Paula Wallin

Herättele neulauksella

Hiustuppia aktivoiva BTB13 Hair Growth Serum 39,90 e.

Kampaaja, sairaanhoitajaopiskelija Paula Wallin, Studio Sassy: Hiustuppia aktivoiva BTB13 Hair Growth Serum

”Hiuksia ei voi kasvattaa tuotteilla. Eihän kosmetiikka edes saa imeytyä verenkiertoon. Hiuspohjan pintaveren­kiertoa voi silti kiihdyttää, mikä voi parantaa hiustuppien ravinnonsaantia ja auttaa hiuksia pysymään paikallaan.

Teen päänahan mikroneulausta, joka herättelee nukkuvia hiustuppia. Mikroneulauskynä aiheuttaa verinahkaan mikrovaurion, jolloin solut aktivoituvat, ja hiuspohjaan voidaan imeyttää ravinteita. Suosittelen 3–6 kerran sarjahoitoa 4–6 viikon välein ja sen jälkeen ylläpito­hoitoa. Mieheni sai kahdella hoidolla lisää tukkaa karkaavaan hiusrajaansa.”

”Hiuspohjaa on tärkeä hoitaa ajoissa. Hiukset kannattaa pestä aina, kun ne tuntuvat rasvaisilta.”
Martta Jokinen

Huomaa hiuspohjan ongelmat

Tulehdusta poistava Hydrocortison-liuos 9,98 e.

Ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Martta Jokinen, Ihosairaala: Tulehdusta poistava Hydrocortison-liuos

”Moni ihosairaus näkyy myös hiuspohjassa ja voi vaikuttaa hiustenkasvuun. Siksi hiuspohjaa on tärkeä hoitaa ajoissa. Hiukset saa ja kannattaa pestä aina, kun ne tuntuvat rasvaisilta.Tyypillisimpiä hiuspohjan vaivoja ovat atooppinen ihottuma, psoriaasi, taliköhnä sekä sieni- ja bakteeri-infektiot. Atopiassa ja psoriaasissa tärkeintä on parantaa tulehdus kortisoniliuoksella. Taliköhnään suosittelen tiheämpää pesua ja sienilääkesampoota, atopiaan perusvoide­pesua. Hikoilu voi pahentaa atopiaa, joten vähintään hiki kannattaa aina huuhtoa pois.

Allergiaan taipuvaiset ovat alttiita herkistymään hiustuotteiden hajusteille tai säilöntäaineille, kuten metyyli-isotiatsolinolille. Jos pesu aiheuttaa ihottumaa, tarkista tuotteet.”

Muista hyvä ravinto

Latvoja hoitava Wella System Professional Luxe Oil 32,50 e.

Parturi-kampaaja Vaula Rantala, Kauneus & Hiussali Vaula: Latvoja hoitava Wella System Professional Luxe Oil

”Työssäni olen huomannut, miten paljon hiukset kertovat ihmisen hyvin- tai pahoinvoinnista. Kun kasvatat hiuksia, vältä värinpoistoa ja kovaa vaalentamista. Jätä värjääminen kampaajalle. Käytä myös latvaa suojaavaa hoitoainetta, hiusnaamiota ja jätettävää hiusöljyä. Muista, että liiallinen pesu ja suoristusraudan käyttö kuivattavat hiuksia.

Hiuspohja voi olla arka esimerkiksi syöpähoitojen jälkeen. Suosittelen silloin herkän päänahan tuotteita. Uskon, että hiustenkasvua voi edistää ruokavaliolla. Lisäravinteiden syömisen sijaan itse kerään marjat metsästä.”

Pidä latvat kunnossa

Hiuksia vahvistava Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant 47,90 e.

Parturi-kampaaja Ulla-Riitta Koskinen, Prime hair and beauty design -kampaamo: Hiuksia vahvistava Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant

”Terve hius kasvaa terveestä hiuspohjasta. Kun hiukset ovat likaiset, pese ne. Kun ne ovat kuivat, kosteuta niitä. Föönaa tukka joka pesun jälkeen lämpösuojaa käyttäen. Kun tyvi kohoaa, hiukset pysyvät puhtaina pidempään. Latvat on hyvä leikata säännöllisesti, jotta hiukset eivät haaroitu.

Kotihoito on kaiken A ja O. Käytä kampaajan suosittelemia tuotteita ja ota vaalennuksen yhteydessä suojaava hoitokäsittely. Itse olen saanut buustia myös apteekin Vitabalans Biotin Strong -ravinto­lisästä. Paras kasvualusta hiuksillekin on monipuolinen ravinto, riittävä liikunta ja hyvät yöunet.”

Juttu on alun perin julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 13/2022.

Kommentoi +