Joko olet kuullut dopamiinipukeutumisesta? Siinä asu valitaan ilo edellä
Muoti
Joko olet kuullut dopamiinipukeutumisesta? Siinä asu valitaan ilo edellä
Tämän kevään motto: mitä värikkäämmät asusteet, sitä pirteämpi mieli. Dopamiiniasussa tärkeintä on ilo. Mallia otetaan ruotsalaisstailisteilta Linn Eklundilta ja Fanny Ekstrandilta.
Teksti
|
Kuvat
,
Julkaistu 29.3.2023
Trendi

Muotimedia Hobnobin perustajakaksikko Linn Eklund ja Fanny Ekstrand allekirjoittavat sen, minkä moni oivalsi jo alakoulussa: mikään ei ole hauskempaa kuin pukuleikki parhaan ystävän kanssa. Paitsi ehkä se, että voi tehdä sitä työkseen.

Ruotsalaisstailistit tunnetaan värikkäistä ja yllättävistä tyyleistään, sekä harkitun yhteneväisistä asuista. Heille tyyli on persoonallisuuden jatke ja keino nostattaa mielialaa.

Luova duo ei ota itseään liian vakavasti eikä halua vaatteidensakaan olevan totisia. Siksi he ajattelevat, ettei asun tarvitse välttämättä näyttää perinteisessä mielessä hyvältä tai istua täydellisesti, kunhan sen antama tunne on oikea. Sama pätee asusteisiin: niiden tärkein funktio on lisätä iloa.

10 tapaa ottaa haltuun dopamiinipukeutuminen

1. Päivän dopamiiniannos

Termillä dopamine dressing tarkoitetaan pukeutumista, jolla pyritään tietoisesti kohentamaan mielialaa asuvalinnan avulla. Sen keskiössä ovat värit, kuosit ja hassut yksityiskohdat, joiden avulla ilahdutetaan sekä itseä että muita. Kokeile siis omaksua Linn Eklundin ja Fanny Ekstrandin ajatusmalli ja keskity vaatekaapilla tunteeseen: jos se piristää, sen on oltava oikein.

2. Haussa: agenttipaita

Hobnobilaiset tekevät parhaat löytönsä kirppareilta. Sieltä etsitään Austin Powers -henkisiä 1970-luvun kauluspaitoja ja laadukkaita miesten pukuja. Pro-vinkki: maksa vintagepuvusta vain sen verran, että budjettisi riittää myös housujen räätälöintiin.

3. Mummin kaapilla

Klassiset helminauhat, silkkihuivit, baskerit ja loaferit. Tänä keväänä asustemuusat löytyvät hakusanalla #grannychic. Samalla keinolla löytyvät myös parhaat referenssit silmälasikaupoille.

Satiinipaita 80 e, Massimo Dutti. Irtokaulus 49 e, Vimma. Bottega Venetan kehykset 355 e, Synsam. Villabaskeri 20 e, Lasessor.

4. Luksusjahdissa

Fanny ja Linn kiinnostuivat muodista jo lapsena, kiitos tyylikkäiden äitien. Molemmat keräilevät merkkivaatteita ja -asusteita. Tyyriissä harrastuksessa tärkeintä on maltti: parhaat löydöt on tehty alennusmyynneistä ja nettikirppareilta. Kurkkaa ainakin Vestiaire Collective, Sellpy, Tise ja Emmy.

5. Harhautusliike

Tavoitteena ruutuajan vähentäminen? Kokeile antaa käsillesi jotain muuta puuhaa. Kynsien lakkaus toimii hyvänä harhauttajana – etenkin, jos otat projektiksi kunnianhimoisen koristelakkauksen. Ranskalaisen Manucuristin lakoissa on 84 prosenttia luonnollisia ainesosia.

6. Roudarin kassi

Muistatko Olsenin kaksosten ja muiden vuoden 2007 it-nimien jättikokoiset hobo-laukut? No, nyt ne tekevät paluun. Jos laukku on samaa kokoluokkaa Ikea-kassin kanssa, ollaan oikealla tiellä.

Laukku 175 e, Marimekko. Kynsilakka sävyssä Lilas, 18 e, Manucurist. Hopeakengät 150 e , Cos.

7. Paluu tulevaisuuteen

Vauhdikas ja futuristinen. Emmekä nyt kuvaile uusinta Teslaa, vaan kevään ajankohtaisimpia aurinkolaseja. Ajattele pikajuoksijoita, Bonoa ja Kardashianeita.

8. Vahvalle pohjalle

Hobnobin duo tietää, että tehokkain keino uudistaa tyyliä on aloittaa kengistä. Juuri nyt nousussa: paksut pohjat, Barbie-värit ja 1970-luku. Ajankohtaisimmat (ja mukavimmat!) mallit löydät kotimaisen Vamskon valikoimasta.

Huppu 69 e, & Other Stories. Aurinkolasit 170 e, Chimi. Avokkaat 249 e, Vamsko.

9. Mieluummin överit

Mitä tiktokkaajat edellä, sitä me muut perässä. Nyt trendien luojat julistavat minimalistisen ysäritrendin väistymistä maksimalismin tieltä. Siispä sen sijaan että riisuisit yhden asusteen pois Coco Chanelin oppien mukaisesti, lisää niitä vielä kolme.

10. Huomio, huomio!

Hobnobilaisten vaatekaapeista ei löydy turvallisia arjen luottoasuja, vaan erottuvat huomiovaatteet ovat tärkeimpiä. Siksi muhkeimpia maksihelmoja tai kiiltävimpiä glitterbuutseja ei säästellä erikoistilaisuuksiin. Tyylin tärkeimmät vaatteet ovat värikkäät puvut, hauskat takit ja platform-kengät.

Helmet 230 e, Studio Bille. Nahkalaukku 149 e, Arket. Pörrötakki 450 e, Stine Goya.

3 × kevään asustehitti

Ballerinan vapaapäivä

Tänä keväänä sipsutellaan ballerinoissa. Valitse satiinipinta tai hohtava metalliväri ja yhdistä johonkin rentoon. Löysät farkut ja lippis sopivat loistavasti.

Koolla on väliä

Kevään asustemuodin yhteinen nimittäjä on iso koko: kengissä, laukuissa ja koruissa. Jälkimmäisissä huomio kiinnittyy paksuihin ketjuihin ja solisluita hipoviin korviksiin.

Koukku esiin

Pinnalla: kaikki virkattu. Aseta kevään diy-tavoitteeksi Prada-henkinen kassi tai käytä lankakerien jämät värikkääseen kalastajahattuun à la Miu Miu.

Dopamiiniannos tämäkin: kurkkaa kaksikon Instagram-tilit @fannyekstrand ja @linneklund.

Juttu on julkaistu Trendissä 2/2023.

Kommentoi +