Joko olet kokeillut kasvojumppaa? Se voi kohottaa kasvoja
Kauneus
Joko olet kokeillut kasvojumppaa? Se voi kohottaa kasvoja
Entä jos kasvoja voisi kohottaa treenillä ja hoidolla? Nyt kasvojen kiinteyttämiseen on tarjolla monta suomalaista treeniohjelmaa ja kiinnostavia tuotteita.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 22.11.2021
Trendi

Katsooko peilistä hieman väsähtänyt sinä? Tuntuuko, ettei iho ole enää ihan napakka, ja kaikki tuotteet, joissa puhutaan ihon kiinteyttämisestä, huutavat nimeäsi?

Apua kasvojen kiinteyttämiseen saa nyt useista suomalaisista treeniohjelmista: Katja Kokon gua sha -harjoitus saa lymfanesteet kiertämään ja kiinteyttää ihoa. Pia Airaskorven Korpia-kasvojooga rentouttaa kasvoja ja vahvistaa lihaksia. Mari Sainion Facephysics-treeniohjelma treenaa kasvojen lihaksista vahvat ja siten kohottaa kasvoja.

”Luonnollinen vaihtoehto kiinnostaa nyt monia. Itsekin käytin ennen botoxia nostamaan toista yläluomeani, mutta halusin löytää pysyvämmän ratkaisun”, Sainio kertoo.

Hän kokeili parin vuoden ajan erilaisia kasvotreeniohjelmia mutta huomasi, että ne ovat liian kevyitä kasvojen muokkaamiseen. Liikunnanohjaajana hän tiesi, etteivät vartalonkaan lihakset ala kasvaa, jollei niitä treenaa riittävän tehokkaasti.

”Kasvojen lihakset pitää väsyttää maitohapoille, jotta muutoksia tapahtuu. Kehittämissäni treeniliikkeissä ihoa tuetaan aina käsillä, jottei iho ei rypisty eikä uusia juonteita pääse syntymään.”

Treeni kannattaa aloittaa kotona peilin edessä, jotta oikeat lihakset ja sormien paikat löytyvät. Myöhemmin niitä voi tehdä vaikka televisio-ohjelmia katsoessa.

Sainio huomasi tuloksia kuuden viikon treenin jälkeen.

”Iloitsen siitä, että moni Facephysicsiä kokeillut on välttänyt luomileikkauksen tai saanut laitettua ensimmäisen kerran elämässään luomiväriä, kun geneettisesti raskaat yläluomet ovat kohonneet treenillä.”

Jos oikein innostuu kasvojen treenaamisesta, voiko kasvojoogaa, gua shata ja kasvotreeniä tehdä yhtä aikaa?

”Ne eivät ole keskenään kilpailevia vaan hyviä rinnakkain. Gua sha voi toimia esimerkiksi kasvotreenistä palauttavana ja verenkiertoa kiihdyttävänä hoitona.”

6 x uutuustuote

Hyaluronihappoa sisältävä ampulli kosteuttaa ja tasoittaa juonteita. Hydration Passion Filler -ampullit 39,90 e, Diego Dalla Palma.
Pienellä gua sha -lusikalla on helppo sivellä etenkin herkkää silmänympärysihoa. 49 e, Yin your Skin by Katja Kokko.
Kaksivaiheinen silmänympäryshoito kiinteyttää. Refreshing-seerumi ja Melty Rich -voide -pakkaus 230 e, Sensai.
Kasviöljyjä sisältävä seerumi lupaa tehdä ihosta kimmoisamman ja hehkuvamman. My Age -öljyseerumi 27,90 e Lavera.
Pienillä kupeilla tehtävä kuivakuppaus vilkastuttaa verenkiertoa ja voi siten vähentää turvotusta ja kiinteyttää. 39 e, ­Bellabaci.
Merilevä, E-vitamiini ja Q10 lupaavat kiinteyttää ihoa ja tehdä siitä kimmoisamman. X Face Serum -kasvoseerumi 84 e, Allél.
Kommentoi +