Jenni Banerjee: ”Riveriä halatessa unohtuvat päivän huolet ja murheet”
Ihmiset
Jenni Banerjee: ”Riveriä halatessa unohtuvat päivän huolet ja murheet”
Näyttelijä Jenni Banerjeen hollantilainen puoliverinen ruuna Riverdance on erinomainen opettaja.
Teksti

Kuvat

4.10.2021
 |
Eeva

Näyttelijä Jenni Banerjee toteutti unelmansa ja osti oman hevosen.

Jenni Banerjee: ”Halusin nuoren ratsun sijaan kokeneen opetusmestarin”

”Kasvoin omakotitalossa koirien ja hevosten ympäröimänä ja aloitin ratsastamisen kuusivuotiaana. Ensimmäisen oman hevosen hankin pari vuotta sitten.

Riverdance on nyt yli 16-vuotias hollantilainen puoliverinen ruuna. Sen sydämellinen katse lumosi minut. Se on maailman kiltein ja helppo käsitellä, oikea lempeä jätti, jonka uskaltaa päästää lastenkin lähelle.

Halusin nuoren ratsun sijaan kokeneen opetusmestarin, jotta oppisin enemmän kouluratsastuksesta.

Päätimme kihlattuni kanssa toteuttaa haaveen omasta hevostilasta ja löysimme unelmiemme talon Tuusulasta. Otin Riverin seuraksi welshponi Tikun, 25, ja nyt meillä on kaksi omaa ja kolme vuokrahevosta.

Äitiyslomalla ollut näyttelijä Jenni Banerjee, 40, toivoo rooleja, joissa voisi hyödyntää ratsastustaitoaan.

Hiljattain Riverin etujalka oli kipeä ja se vietti kuukauden Hummala-hevosspassa Forssassa. Siellä sitä kuntoutettiin vesikävelyllä.

Päivärutiinimme toistuvat samanlaisina. Aamuseitsemältä viemme hevosille heinät. Aamutallissa menee noin 2,5 tuntia siivouksineen ja iltatallissa toinen mokoma. Siihen päälle tulee ratsastus.

”Hevoset ovat herkkiä eläimiä”

Kun olin raskaana, lopetin ratsastuksen kolme kuukautta ennen laskettua aikaa. Aĺoitin sen uudelleen varovaisesti kuusi viikkoa tyttäreni Frejan syntymän jälkeen.

Yhden kerran olen pudonnut ­Riverin selästä. Se ei koskaan ­heittäisi ketään selästään ilkeyttään. Ilmeni, että se oli syönyt hiekkaa ja sen maha oli kipeä.

Hevoset ovat herkkiä ja älykkäitä eläimiä. Ne aistivat, jos ratsastaja on epävarma. Ennen kuin nousee hevosen selkään, kannattaa puhaltaa stressit ja negatiiviset energiat ulos. Toisaalta ratsastaessa on vaikea miettiä mitään muuta, joten se on hyvää pään tyhjennystä. Riveriä halatessa unohtuvat päivän huolet ja murheet.”

Ratsastus on Jenni Banerjeen mielestä hyvää pään tyhjennystä.

Artikkeli on julkaistu Eevassa 3/2021.

Kommentoi +