Janne Naakan meikkivinkit: Näin teet pisamat meikkaamalla
Ihmiset
Janne Naakan meikkivinkit: Näin teet pisamat meikkaamalla
Tubettaja ja sometähti Janne Naakka rentoutuu meikatessa. Se on ainoa hetki, jolloin työasiat unohtuvat.
Teksti

Kuvat

5.1.2021
 |
Trendi

Milloin aloitit meikkaamisen?

Yläasteen yhdeksännellä luokalla. Minulla oli teini-iälle tyypillisiä näppyjä, jotka halusin peittää, ja aloin käyttää päivittäin meikkivoidetta ja puuteria. Lainasin ne äidiltä. Äiti käyttää hieman eri sävyä, joten lopputulos ei ollut upea.

Noin neljä vuotta myöhemmin contouring-varjostukset ja highlighterit tulivat osaksi rutiiniani. Puolitoista vuotta sitten aloin kokeilla silmämeikkejä.

Saan somekanaviini jonkin verran kommentteja, jossa ihmiset kyselevät, olenko epävarma, kun käytän niin paljon meikkiä. Asia on päinvastoin. Meikkaan korostaakseni persoonaani ja kasvojeni parhaita puolia.

Miten meikkaamiseesi suhtauduttiin, kun aloitit?

Sain aika paljon negatiivisia kommentteja. Maailma on muuttunut niistä ajoista todella paljon. Seuraajissani on paljon yläasteikäisiä poikia, jotka käyttävät silmä- ja huuli­meikkejä.

Kun olin teini-iässä, ei ollut yhtä paljon esikuvia kuin nyt. Minulle tulee mieleen vain Jeffree Star, jota minä ja ystäväni fanitimme. Tuntuu todella kivalta saada kommentteja, että olen kannustanut muita rohkeuteen.

Minkälainen arkimeikkisi on?

Aloitan meikinpohjustusvoiteella, jonka jälkeen levitän Lumene CC Color Correcting Cream -meikkivoidetta. Käytän kahta peitevoidetta: silmien alla sinistä väriä neutralisoivaa Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer -peitevoidetta ja muualle L’Oréal Paris True Match Concealer -peitevoidetta. Kiinnitän peitevoiteen baking-metodilla eli levitän peitevoiteen päälle kerroksen irtopuuteria, annan sen imeytyä vähän aikaa ja putsaan ylimääräisen pois siveltimellä. Ilman tätä meikki ei pysy paikoillaan.

Sitten teen contouring-meikin eli varjostan poskipäitäni ja nenääni. Pidän Smashbox Step-By-Step Contour Kit -paletista. Käytän myös reippaasti aurinkopuuteria tuomaan lämpöä ja hehkua kasvoille. Poskipunista suosikkini on Milani Baked Blushin sävy Bella Bellini.

Minulla on microblading-kulmat, joten harjaan ne vain Benefit Gimme Brow + Volumizing Eyebrow Gel -kulmageelillä. Se on luottotuotteeni, jota ostan aina ulkomailla.

En yleensä käytä ripsiväriä – se ei tunnu jutultani – mutta taivutan ripset ja harjaan niihin kulmakarvageeliä, jotta ne pysyvät taivutettuina.

Viimeistelen meikin irtopuuterilla ja MAC Prep + Prime Fix -suihkeella. Käytän sitä talvella, sillä se kosteuttaa ja saa meikin sulautumaan ihoon. Huulet kosteutan NYX Professional Makeup #Thisiseverything Lip Oil -huuliöljyllä. Se antaa niille kivan kiillon.

Kauan meikkiin menee aikaa?

Voisin tehdä kaiken 20 minuutissa, mutta meikkaaminen on minulle tärkeä aamurituaali. Kuuntelen samalla podcasteja ja katson videoita, joten aikaa kuluu helposti 45 minuuttia. Meikatessa rauhoitun. Se on päivän ainoa hetki, kun pystyn irtautumaan päässäni pyörivistä työasioista.

Mistä meikkityylistä olet innostunut viimeksi?

Poskipunasta! Nyt on trendikästä levittää sitä keskelle poskia ja vähän nenänpäähän tai -varteen. Se näyttää söpöltä.

Olen innostunut myös meikatuista pisamista. Teen feikki­pisamia NYX Professional Makeup Highlight & Contour -korostusväripaletilla ja teräväkärkisellä kulmasiveltimellä. Piirrän yhden kerroksen pisamia ja häivytän puuterilla. Toistan tämän kahdesti. Lopputuloksesta tulee aidompi, kun pisamat eivät ole yhtä vahvoja.

Kokeiletko uusia meikkitrendejä kotona?

Kyllä, meikkaan usein vain omaksi ilokseni. Julkaisen silmämeikkejäni somessa, mutta lähden harvoin ulos täydessä meikissä. En koe silloin olevani ihan itseni näköinen.

Silmämeikkien tekeminen on harrastukseni. Olin kuvisluokalla, mutta koulun jälkeen taiteileminen jäi – kunnes löysin silmämeikit. Ennen maalasin paperille, nyt maalaan naamaani.

En tee meikkejä, koska haluaisin näyttää paremmalta. Teen niitä itseäni varten. Meikkaaminen rentouttaa.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Trendissä.

Kommentoi +