Jaana sai toivomansa sähäkän pixietukan – katso mistä muutos lähti!
Muuttumisleikki
Jaana sai toivomansa sähäkän pixietukan – katso mistä muutos lähti!
Lyhyt malli ja kaunis hiusväri korostavat piirteitä ja tuovat valon kasvoille. Lukijamalli Jaana sai toivomansa reippaan lyhyen tukan ja uuden sävyn Kauneus ja Terveys -lehden muuttumisleikissä.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 29.8.2023
Kauneus ja Terveys

Näin Kauneus ja Terveys -lehden muuttumisleikkiin osallistunut Jaana Ritvanen kertoo muutoksesta:

”Vilkkauteni ja ulkoinen olemukseni ovat ristiriidassa ikäni kanssa. Minua luullaan usein todellista ikääni nuoremmaksi. Sisälläni asuu kolmekymppinen! Viihdyn työssäni, jossa saan puhua paljon puhelimessa ja tavata asiakkaita.

Jaana Ritvanen, 61

Jaana ennen muutosta.

Työ: myyjä satelliitti-paikannusteknologia-yrityksessä

Asuu: yksin Vantaalla, seurustelee

Muutoksen tavoite: saada helpot lyhyet hiukset

En epäröi puolustaa oikeuksiani työelämässä, jos koen vääryyttä. Olen silti säästynyt ikäsyrjinnältä, jota kutsun kokemussyrjinnäksi. Aloin päinvastoin saada tosi hyviä työtarjouksia kuusikymppisenä. Haluan kannustaa muitakin naisia uskomaan mahdollisuuksiinsa.

Haaveilin pitkään helppohoitoisesta lyhyestä hiusmallista. Jämähdin jo vuosia sitten permanenttiin ja olen sävyttänyt tukkaani kotona lempivärilläni oranssilla.

Oli kiva nähdä ystävien ilmeet muutoksen jälkeen. Kaikki olivat positiivisesti yllättyneitä rohkeasta vedostani. Muutama kaveri aikoo seurata esimerkkiäni. En unohda muutospäivää koskaan, se oli aivan mahtava kokemus. Annoin kampaajalle vapaat kädet ja hiuksista tuli juuri sellaiset kuin olin toivonut – ellei paremmat.”

Edestä runsas lyhyt hiusmalli tuo lisäaikaa aamuihin. Pesun ja hoidon jälkeen kampauksen saa nopeasti kuosiin käsin, föönillä tai minikokoisella muotoiluraudalla.
”En ole tunnistaa itseäni peilistä. Kuka tuo upeahiuksinen nainen oikein on!”
Lyhyt hiusmalli ja tuuheat ripset korostavat silmiä ja muitakin piirteitä.
Jaanan iholle maitokahvin, oranssin ja roosan sekoitus antaa luonnollista hehkua. Trendikkäästi lämmin väri sointuu moniin ihonsävyihin.
Vanha kunnon etuheitto muuttaa lyhyen kampauksen ilmettä hetkessä. Se on helppo muotoilla pienellä määrällä voidemaista vahaa.

Kampaajan vinkit lyhyeen tukkaan

Tommi Ruskomäki kertoo, miten saat upean pixien.

1 Pätkäise rohkeasti. Lyhyt hiusmalli sopii monille kasvon­muodoille, kun se leikataan yksilöllisesti. Lyhyet hiukset korostavat piirteitä ja ovat nopeat laittaa aamuisin.

2 Suojele niskavillat. Kun hiuksia ei lyhennetä takaa ihan siiliksi, malli ei vaadi kampaajakäyntiä liian tiuhaan. Tämä pituus näyttää hyvältä jopa 7–12 viikkoa.

3 Värjää vuodenajan mukaan. Hiussävyä valitessa Suomessa on hyvä miettiä ihon ja silmien värin lisäksi käsillä olevaa vuodenaikaa. Keväällä ja kesällä pohjaväri saa olla vaaleampi kuin talvella. Lämmin vivahde antaa luonnollisen ilmeen.

4 Kuivaa rennosti. Lyhyessä tukassa föönauksen suunnalla ei ole väliä. Hiusten voi myös antaa kuivua vapaasti. Tuuheus on helpoin luoda muotoilutuotteella.

5 Helpota muotoilua. Kokeile suihkemaista volyymivaahtoa ja voidemaista vahaa eli muotoiluvoidetta. Ne antavat helposti ryhtiä ja pitoa ilman kovaa ilmettä.

Hiukset koulutuspäällikkö Tommi Ruskomäki, Goldwell. Kestovärit Topchic 8CA@PB ja Topchic 9N 2:1, hapete 6 %, värin ja hapetteen suhde 1:1. Sävytteinä Pure Pigment -väritehosteet Orange ja Cool Pink. Ammoniakiton vaalennusaine marmoroinnissa SilkLift Zero. Sampoo ja hoitoaine Dualsenses Color. Volyymisuihke Dualsenses Ultra Volume Bodyfying Spray. Muotoiluvoide StyleSign Creative Texture Superego Structure Styling Cream.

Jaanan satiinipaitapusero ja korvakorut Zara. Tory Burch -silmälasikehykset Instru.

Meikki Tiina-Maria Valanti, Toimisto makeup & hair.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 05/2023.

3 kommenttia