60-vuotias, valitse sopiva puhdistusaine ja muista kuorinta – näin hoidat ihoasi oikein
Kauneus
60-vuotias, valitse sopiva puhdistusaine ja muista kuorinta – näin hoidat ihoasi oikein
Osaatko arvioida itse, mitä ihosi tarvitsee? Lue, miten iho muuttuu ja millaisia tehoaineita kannattaa käyttää juuri tässä iässä. Anna ihollesi, mitä se tarvitsee!
Teksti

Kuvat
,,

23.4.2020
 |
Kauneus ja Terveys

Mitä ihossasi tapahtuu

Iho ohenee ja kuivuu. Sen läpäisyeste heikkenee, jolloin kosteus haihtuu iholta helpommin. Myös talineritys heikkenee. Rasva-aineiden määrä ja ihonalainen rasvakudos hupenevat.

Jos olet ottanut ahkerasti aurinkoa tai tupakoinut, vaikutukset näkyvät luultavasti jo. Ihossasi voi olla ryppyjä ja pigmenttiläiskiä. Ihon rakenne ja ihotyyppi vaikuttavat siihen, miten ikääntyminen näkyy kasvoillasi. Kuiva ja ohut iho rypistyy. Iho voi olla kuin hiuksenhienon ryppyverkon peitossa. Rasvaisempi ja paksumpi iho veltostuu. Kun paksuun ihoon tulee ryppyjä, ne ovat syviä. Jos rasvaista ihoa ei hoida, siitä tulee eloton, joustamaton ja ”kumisen” näköinen. Kaikesta tästä huolimatta tunnelin päässä on valoa! Monen vaihdevuodet päättyvät tällä vuosikymmenellä, joten hormonaaliset muutokset eivät enää ravistele ihosi kuntoa.

Hoida kotona

Ota viimeistään nyt käyttöön hoitava puhdistusaine, kuten öljy, maito, emulsio tai voide. Kuori kuivaakin ihoa! Siihen soveltuvat nyt hyvin hedelmähapot ja entsyymit. Tehokas seerumi ja hoitovoide helpottavat kuivuutta. Pidä aurinkosuojavoide ja peptidit käytössä. A-vitamiinihappo retinoli ja C-vitamiini kiinteyttävät ihoasi.

1. Rasva-aineita. Clarins Plant Gold Nutri-Revitalizing Oil-Emulsion -öljyvoide 69 e. 2. Hellästi puhdasta. L’Occitane Cream to Foam Facial Cleanser -puhdistusvoide 21 e.
3. Retinolia silmänympäryksille. Exuviance Professional Retinol Eye Creme 74 e. 4. Aurinkosuojaa ja hoitoa. Sensai Cellular Protective SK 50 -kasvovoide 108,80 e. 5. C-vitamiinia. Instytutum AntiWrinkle Brightening C-erum -seerumi 97 e.

Hoida kauneushoitolassa tai lääkärissä

Suosi viisikymppisten hoitoja, ne toimivat yhä. Kokeile happokuorintaa ja mikroneulausta. Ne eivät haurastuta ohuttakaan ihoa vaan vahvistavat sitä. Jos otat pistoshoitoja, sijoita määrän sijasta laatuun.

Näyttelijä Emma Thompson, 60.

Vinkit antoivat:

SKY-Cidescokosmetologi, EAT Hannele Aallos/ Kauneuskoulutus Baroque, Tampere. Ollut alalla 35 vuotta. Kouluttaa kosmetologeja.

Erikoiskosmetologiestenomi Lauri Salmi/ Ihonhoito Salmi, Helsinki. Ollut alalla 15 vuotta. Kauneushoitolayrittäjä ja tuotekouluttaja

Pistoshoitoihin erikoistunut lääkäri Richard Vikor, Ruotsi. Allergan Medical Instituten kouluttajalääkäri.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 04/2020.

Kommentoi +