Säästä ja värjää itse! Tehokas hiusten kotivärjäysaine alle 10 eurolla ja hoitavat tee se itse -kasvivärit
Hiukset
Säästä ja värjää itse! Tehokas hiusten kotivärjäysaine alle 10 eurolla ja hoitavat tee se itse -kasvivärit
Hiusten kotivärjäyksellä säästät ja teet värimuutoksen hiuksiin itse.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 6.9.2023
Kauneus ja Terveys

Onnistu kotivärillä

Kotihiusväreistä on kehitetty yhä hoitavampia, helppokäyttöisempiä ja miellyttävämpiä käyttää. Ammoniakki on karsittu useimmista kokonaan pois. Moni kotihiusväri on myös hajusteeton, silikoniton ja vegaaninen.

Kotona onnistuu niin tyven kuin koko hiusten värjääminen tai vaalennus sekä raidoitus ombresta balayageen. Saatavilla on nykyään jopa kotivaalennusaine, jossa hyödynnetään kampaamovaalennuksista tuttua, hiuksen rakennetta suojaavaa sidosteknikkaa.

Tyypillinen kompastuskivi kotivärjäyksessä on, että väriä on käytössä liian vähän hiusten pituuteen tai paksuuteen nähden. Laske siis oikea tarve etukäteen tai viimeistään kaupan hyllyllä.

Ammoniakiton, hajusteeton ja vegaaninen kestosävyte antaa vivahteikkaan ja kiiltävän kuparinruskean värin. Hellävarainen hiusväri häivyttää myös harmaat ja haalistuu kauniisti pois. Four Reasons Takeaway Color Carrot Cake 14,90 e. Ensimmäinen kotivaalennusaine, jossa on hyödynnetty hiuksia suojaavaa sidostekniikkaa, varjelee hiusten rakennetta vaalennuksen aikana. Tulos on platinanvaalea. L’Oréal Paris Préférence Le Blonding Ultra Platinum Bleach 12,70 e. Kotimainen hajusteeton ja vegaaninen vaalennusvoide yhdistettynä hapettimeen vaalentaa hiuksia jopa neljä astetta. Tuotteen matala pH ja kasviöljyt suojaavat hiuksia. Vivahde Hair Vaalennusvoide ja 3 %-hapetin 9,90 e/kpl.
Kasviväreillä ei voi vaalentaa hiuksia, mutta niillä voi kirkastaa hiusten luonnollista sävyä.

Tee se itse -kasviväri

Hiusten kasviväreistä on tullut valtavirtaa, ja niitä myydään kotikäyttöön marketteja ja apteekkeja myöten. Kasvivärit on valmistettu jauhetuista kuivatuista kasveista, eivätkä ne sisällä PPD:tä tai ammoniakkia. Luonnolliset hiusvärit tarttuvat vain hiusten pintaan eivätkä siksi läpivärjää hiuksia tai muuta niiden kemiallista rakennetta, kuten synteettiset hiusvärit.

Kasviväreillä ei voi vaalentaa hiuksia, mutta niillä voi kirkastaa hiusten luonnollista sävyä. Kasvi­hiusvärit haalistuvat pois huomaamattomasti ilman tarkkarajaista tyvikasvua, jos värin sävy on lähellä hiusten omaa sävyä. Lisäksi ne hoitavat hiuksia ja hiuspohjaa tehokkaasti.

Suurin osa kasviväreistä myydään jauheina, joista sekoitetaan veden kanssa tahna hiuksiin levitettäväksi. Muista, että myös kasvivärit voivat herkistää tai allergisoida, joten testaa tuotetta aina ensin pienelle ihoalueelle.

Ayurvedisistä yrteistä ja luomukasveista tehty kasvivärijauhe värjää hiukset, hoitaa niitä ja antaa kiiltoa. Herbatint Honey Blonde 19,90 e. Voidemainen hoitava kasviväri sopii niillekin, jotka eivät jaksa sekoitella väriä jauheesta. Sisältää luomulaatuisia ainesosia ja eteerisiä öljyjä. Logona Herbal Hair Color Cream 240 Nougatbraun 16,50 e. Reilun kaupan yrteistä valmistettu jauhemainen kasviväri antaa tumman- tai mustanruskean sävyn ilman punaisia vivahteita. Khadi Natural Hair Color Dark Brown 18,40 e. Edullinen kasvivärijauhe on väritöntä hennaa, joka ei värjää hiuksia mutta hoitaa, suojaa, tuuhentaa ja antaa kiiltoa. Naturaverde Henné Neutro Cassia Obovata 6,50 e.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 10/2023.

Kommentoi +