”Sekoitus iskee suoraan mielihyväkeskukseeni” – Viisi hajuvesiin hurahtanutta naista paljastaa suosikkituoksunsa
Tuoksut
”Sekoitus iskee suoraan mielihyväkeskukseeni” – Viisi hajuvesiin hurahtanutta naista paljastaa suosikkituoksunsa
Suosikkihajuvesi luo muistoja, antaa turvaa ja tuo iloa. Hajuvesiin hurahtaneet naiset kertovat, miksi kaikista maailman tuoksuista juuri yksi on heille erityinen.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 22.8.2023
Kauneus ja Terveys

1. Fiiliksen nostattaja

Meikkaaja Eeva Liedes ja suosikkituoksu: Ormaie Paris 28° EdP 180 e / 50 ml

”Tuoksu on tärkeä osa asuani ja fiiliksen nostattaja. Vaihtelen hajuvesiä ja muistelen niitä ajanjaksoina elämässäni. Lomille valitsen tuoksun, jota en käytä arjessa.

Kesällä on ihana tuoksua auringolta, kukilta ja meri­vedeltä. Tässä luonnonmukaisessa kesäsuosikissani on sitruksia, roseepippuria, ruusua, jasmiinia, tuberoosaa sekä santelipuuta ja vaniljaa, jotka toistuvat monissa lemppareissani.

Siedän luonnonkosmetiikassa vahvojakin tuoksuja, kun sama voimakkuus synteettisenä voi aiheuttaa päänsärkyä. Käytän molempia. Rakastan lisäksi Matiere ­Premieren tuoksuja. Uniikkeja unisex­tuoksuja saa monessa koossa.”

Meikkaaja Eevis Liedes

”Vaihtelen hajuvesiä ja muistelen niitä ajanjaksoina elämässäni. Lomille valitsen tuoksun, jota en käytä arjessa.”
Eevis Liedes

2. Makeaa elämää

Kauneusbloggaaja Jonna Helle ja suosikkituoksu: Juicy Couture Viva La Juicy Rosé EdP 56,50 e / 30 ml

”Hurahdin tuoksuihin, kun sain 14-vuotiaana lahjaksi Lancômen Trésorin. Sittemmin makuni on laajentunut.

Nykyisin valitsen aamulla fiiliksen, jota haluan päivääni. Iän myötä olen innostunut uudelleen makeistakin tuoksuista. Hienostuneessa suosikissani on sitruksia, päärynää, jasmiinia, ruusua, pionia, ambroksaania ja orris-juurta. Käytän sitä, kun kaipaan nuoruusbuustia.

Asiakaspalvelutyöhöni sopii monen tuoksuherkänkin sietämä Dolce & Gabbanan Light Blue EdT ja lomille Hermèsin ­Jardin Sur Le Nil. Uusimpia ihastuksiani ovat Ellis Brooklynin tuoksut.”

Kauneusbloggaaja Jonna Helle

3. Maustekuningatar

Toimittaja, kirjailija, tuoksuasiantuntija Mirva Saukkola ja suosikkituoksu Atkinsons Oud Save The Queen EdP 220 e / 100 ml

”Valitsen tuoksun vuodenajan mukaan: lämpimässä kaipaan raikkautta ja kylmässä mausteista lämpöä. Saan sitruksista energiaa. Vanilja hioo särmät työpäivän jälkeen.

Uusin ihastukseni on tämä kiehtova itämaisen kukkainen brittituoksu, josta aistii neilikkaa, jasmiinia, mustaa teetä, oud-puuta ja tonkapapua. Klassikoista käytän kesällä sitruksista Aqua di Parman Coloniaa. Talvinen kestosuosikkini on Guerlainin Shalimar.

En usko päivä- ja iltatuoksuihin, vaan persoona ja annostelu ratkaisevat. Päivällä tuoksua voi sipaista maltillisemmin kaulan sijaan kyynär- tai polvitaipeisiin.”

Toimittaja, kirjailija, tuoksutuntija Mirva Saukkola

”Päivällä tuoksua voi sipaista maltillisemmin kaulan sijaan kyynär- tai polvitaipeisiin.”
Mirva Saukkola

4. Loman odotus

Vaikuttaja ja bloggaaja Tiia Koivusalo: L’Occitane Herbae L’Eau EdT 68 e / 50 ml

”Tuoksu on minulle tuki ja turva. Ilman sitä oloni on alaston. Kaipaan tuoksulta pientä herätystä ja iloa päivään.

Pidän pirteän kirpeistä aromeista, kuten limetistä ja inkivääristä sekä raparperista, joka on erityisen rakas. Se muistuttaa mummini keittämästä raparperi­sopasta.

Kepeässä suosikissani tuoksuvat ­Provencen kesä ja lomamatkan odotus. Siinä on sitruunaa, bergamottia, villiruohoa, karhunputkea, rohtosalkoruusua ja valkoapilaa. Suihkutan sitä koko kropalle ja lisään Dolce & ­Gabbanan Light Blue Eau Intenseä, jossa on kirpeää vihreää omenaa. En ikinä kyllästy yhdistelmään, jota kehutaan usein.”

Vaikuttaja ja bloggaaja Tiia Koivusalo

5. Varma klassikko

Kemikalioyrittäjä Marja Saarinen ja suosikkituoksu: Chanel N°5 EdP 119 e / 50 ml

”Olen myynyt tuoksuja kemikaliossa Hämeenlinnassa 16-vuotiaasta ja toiminut yrittäjänä 47 vuotta. Olen nähnyt, mistä tulee hittejä ja mitkä jäävät tähdenlennoiksi.

Tämä klassikko on ollut luottotuoksuni arkeen ja juhlaan jo 50 vuotta. Aldehydin, sitrusten, iiriksen, jasmiinin, ruusun, kielon, santelipuun, vaniljan, vetiverin ja patsulin sekoitus iskee suoraan mielihyväkeskukseeni. Se tuoksuu ihollani pehmeältä eikä liian voimakkaalta.

Saan usein kuulla tuoksuvani hyvältä, eikä moni tahdo uskoa, että hajuveteni on tämä. Suosikkejani ovat myös Chanelin Coco Mademoiselle ja Guerlainin Mon.”

Kemikalioyrittäjä Marja Saarinen

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 8/2023.

Kommentoi +