Hanna Sumari on tuntenut itsensä lähes aina lihavaksi: ”Löysin terapiassa uuden yhteyden itseeni”
Ihmiset
Hanna Sumari on tuntenut itsensä lähes aina lihavaksi: ”Löysin terapiassa uuden yhteyden itseeni”
Vaikka Hanna Sumari ei ole aina tyytyväinen kokoonsa, hän osaa olla nykyisin oma itsensä. Ikä sai Hannan oivaltamaan, ettei hän tunne itseään niin hyvin kuin voisi.
Teksti

Kuvat
,,

Julkaistu 20.9.2021
Kauneus ja Terveys

"Äitini oli mannekiini ja hyvin hoikka, mikä oli hänelle tärkeää. Kun olin kymmenvuotias, vanhin siskoni meni naimisiin. Äiti hankki minulle juhlamekon, johon en mahtunut, ja laittoi minut laihdutuskuurille. Lakkiaisiini hän osti minulle kaksi numeroa liian pienen asun.

Äiti ei tehnyt sitä tahallaan, mutta hän sai minut tuntemaan, että olen ollut syntymästäni asti liian suuri. Olen tuntenut itseni lähes aina lihavaksi.

Minulla on kolme tytärtä, ja olen kommentoinut myös heille sitä, miten tyytymätön olen kokooni. Se on ollut suuri virhe, jota kadun syvästi. Tiedän, että olen vahingoittanut heitä.

Tyttäreni ovat huomauttaneet minulle, että puhun itsestäni rumasti. Sekin auttaa minua, että pukeudun kauniisti ja yritän olla ajattelematta puutteitani.

Pidän vartalossani erityisesti kasvoistani, pepustani ja sormistani. Ennen ajattelin, että sormeni ovat lyhyet, ja pidin siksi rakennekynsiä. Nykyisin olen ihastunut sormiini ja pidän kynteni lyhyinä.

Huolehdin kehostani fustralla. Fustra on vahvistanut kehoani ja keskivartaloni hallintaa. Se on vienyt migreenin pois lähes kokonaan ja parantanut jännetuppitulehduksen. En missään nimessä olisi näin terve ilman fustraa. Saan voimaa myös metsäkävelyistä.

Syön lähes kaikkea ja yleensä lautasmallin mukaan. Suosin luomua enkä juuri läträä kermalla. Vältän voitaikinaleivonnaisia, uppopaistettuja ruokia ja alkoholia.

Hoidan ihoani hyvin. Tänäkin kesänä minulla on ollut televisiotöiden vuoksi 60 kuvauspäivää, jolloin kasvoillani on vahva meikki.

Ihoni on kuiva, ja jos sitä ei ole kosteutettu kunnolla, siitä tulee helposti liian meikatun näköinen. Haluan, että ihoni on heleä. Silmämeikkini voi olla vahva mutta meikkivoiteeni ei.

Pesen kasvot aamulla kylmällä vedellä. Sen jälkeen levitän tehotippoja, seerumin, hoitoveden, silmän­ympärysvoiteen ja kosteusvoiteen. Illalla puhdistan kasvot huolella ja teen saman hoitorutiinin.

Käytän myös paljon naamioita. Ihoni on niiden jälkeen heleä ja kimmoisa.

Kauneushoidossa käyn monta kertaa vuodessa. Välillä minulle tehdään mikroneulaus ja välillä HIFU-hoito. Siinä ihoa käsitellään ultraäänienergialla, joka kiinteyttää kasvoja.

Olisi hienoa, jos voisin vanheta rauhassa, enkä inhoaisi ulkonäköni muuttumista ikääntyessäni. Rakastin oman mummoni juonteita ja ryppyjä.

Ikä on saanut minut oivaltamaan, etten tunne itseäni niin hyvin kuin voisin tuntea. Menin viime vuonna terapiaan, ja sen avulla olen löytänyt uuden yhteyden itseeni.

Ymmärrän, miksi minulla on kipukohtia ja miksi tunnen kuten tunnen. Se on tuonut minulle rauhaa, vähentänyt levottomuuttani ja tehnyt minusta aiempaa rennomman. Nykyään minun on helppo olla oma itseni ­kaikissa tilanteissa."

Hanna Sumari

on 63-vuotias televisiotoimittaja, joka asuu Espoossa aviomiehensä kanssa. Hänellä on kolme aikuista tytärtä.

@hannasumari "Töppöset jalkaan ja menoks! Kuvauspäivä koko päivä. Herätys varhain, maski, ei aamiaista ja hyppy autoon. joka on jäääääkylmä! Hrrrrr! Ja aamu ilman aamiaista ei tapahdu oikeastaan ikinä. Se on kauhu­skenaario, mut aina ei ehdi. Heippa!"

Hanna Sumarin luottotuotteet

Rakastettava voide: ”Ihana vartalovoide, joka imeytyy loistavasti ja jättää ihon kostean ja kimmoisan tuntuiseksi. Tämä on rakkaustuote.” L’Occitane Almond Milk Concentrate 49,50 e. Ihmeellinen heleyttäjä: ”Minun on ollut vaikeaa löytää täydellistä päivävoidetta, mutta tämä vei jalat alta heti. Se heleyttää ihoa niin, etten tarvitse arkena meikkivoidetta ollenkaan.” Lancôme Rénergie Multi-Glow 87 e.

Kiharoiden herättäjä: ”Tällä suihkeella saan lyttyyn nukutut luonnonkiharat hiukset hereille ja tajuamaan, että niiden kuuluu olla kiharalla. En tule toimeen ilman tätä.” Paul Mitchell Awapuhi Moisture Mist 19,90 e. Liikutuksen kestävä: ”Liikutun usein, mutta tämä maskara kestää sen. Tykkään erottelevasta kumiharjasta, joka on ohut ja kapea. Tällä saa ripset, joissa ei ole paakkuja ja kökkäreitä.” L’Oréal Paris Telescopic Maskara 18,40 e.
Kommentoi +