Epävarmuus on Jani Toivolalle merkki muutoksesta: ”Aina kun ajattelen, etten uskalla tehdä jotakin, tiedän olevani oikeilla jäljillä"
Ihmiset
Epävarmuus on Jani Toivolalle merkki muutoksesta: ”Aina kun ajattelen, etten uskalla tehdä jotakin, tiedän olevani oikeilla jäljillä"
Jani Toivola haluaa voittaa pelkonsa, pukeutua mukavasti ja syödä makaronilaatikkoa. Mistä muusta hän saa voimaa? Kurkkaa Janin Voimalista!
Teksti

Kuvat
,

26.3.2021
 |
Kauneus ja Terveys

Jani Toivola on 43-vuotias kirjailija-näyttelijä ja entinen kansanedustaja. Hän asuu Helsingissä 7-vuotiaan tyttärensä kanssa. Janin uusin teos, lastenkirja Poika ja hame (Otava) julkaistiin tammikuussa 2021.

Muisto: Asuin New Yorkissa vuonna 2001 ja elätin itseni työskentelemällä ravintolassa. Kerran syömään tuli miespari, jolla oli lapsi. Se oli pysäyttävä hetki, jolloin ajattelin ensimmäisen kerran, että isyys voisi olla minullekin mahdollista. Muistosta tuli voimakuvani, johon olen usein turvautunut.

Ruoka: Makaronilaatikkoa väheksytään ihan turhaan. Se on loistava arkiruoka, josta tulee heti lapsuus ja äiti mieleen. En ole tavannut vielä yhtäkään lasta, joka ei pitäisi siitä. Se on tyttärenikin suosikkeja.

Juoma: Ehdin elää 43-vuotiaaksi ennen kuin onnistuin kehittämään Coca Cola Zerosta addiktion. Juon sokeritonta kokista päivittäin. Keittiössä onkin aina kassillinen tyhjiä pulloja palautusta odottamassa.

Kosmetiikka: Käytän kosmetiikkaa aika vähän. Viimeksi innostuin suomalaisen Havu Cosmeticsin huuli­tuotteista. Käytän sarjan kuorintavoidetta, naamiota ja huulirasvaa.

Kirja: Presidentti Barack Obama on noussut maailman suurimmaksi johtajaksi ja onnistunut silti säilyttämään herkkyytensä. Kun sain lukea Obaman elämäkerran käännöksen Luvattu maa äänikirjaksi, minua usein itketti ja nauratti. Barack tekee teräviä havaintoja politiikasta ja elämästä.

Ajatus: Merkittävimmät käänteet elämässäni ovat käynnistyneet hetkistä, jolloin olen tuntenut epävarmuutta. Aina, kun ajattelen, etten uskalla tai voi tehdä jotakin, tiedän olevani oikeilla jäljillä. Se on merkki, että kannattaa voittaa pelkonsa.

Vaate: Viime aikoina olen käyttänyt paljon suomalaisen All Goodin isoa hupparia, joka on tyylistäni poiketen musta. Yleensä tykkään värikkäämmistä vaatteista, mutta tämä huppari on niin mukava päällä, että viihdyn siinä.

Liikuntalaji: Aloitin talviuinnin viime syksynä ja olen aivan koukussa siihen. Käyn pulahtamassa tutussa merenrannassa aina aamuisin sen jälkeen, kun olen vienyt tyttären kouluun. Saan kylmässä vedessä uimisesta energiaa silloinkin, kun olen väsynyt ja kiireinen.

Biisi: Katsoin dokumentin kanadalaisesta pop-artisti Shawn Mendesistä ja olen sen jälkeen kuunnellut hänen Wonder-biisiään. Hänen lauluissaan on kyky ihmetellä elämää, unelmoida ja hypätä uuteen.

Maisema: Helsingissä ollessa ikävöin aina sukumökillemme Punkaharjulle. Varhaisteininä raahauduin sinne puoliväkisin, mutta nykyään arvostan lapsuuden maisemaa. Punkaharjun mökki on kulkenut mukanani koko elinkaaren ja nähnyt eri vaiheita.

Kommentoi +