Päiväunet ovat Elsa Saisiolle kuin meditaatiota – hän ottaa torkut vaikka teatterin pukuhuoneessa: ”Usein riittää jo, kun suljen silmäni 10 minuutiksi ja ehdin käydä unen rajamailla”
Ihmiset
Päiväunet ovat Elsa Saisiolle kuin meditaatiota – hän ottaa torkut vaikka teatterin pukuhuoneessa: ”Usein riittää jo, kun suljen silmäni 10 minuutiksi ja ehdin käydä unen rajamailla”
Elsa Saisio haluaisi oppia kuusivuotiaalta kuopukseltaan letkeää elämänasennetta. Hän saa voimaa myös pyöräilystä ja päiväunista. Katso muut Elsan voimanlähteet Voimalistalta!
Teksti

Kuvat
,

24.3.2022
 |
Kauneus ja Terveys

Liikunta: Ajan kaikkialle pyörällä, myös parinkymmenen asteen pakkasessa. Se on mainiota hyötyliikuntaa, johon liittyy vapauden tunne. Pyöräillessä saan olla yksin ja tuulettaa ajatuksiani. Pystyn taittamaan nopeasti pitkiäkin matkoja, sillä ostin hiljattain sähköpyörän.

Ihminen: Kuusivuotias tyttäreni on täydellisen rentouttavaa seuraa. Hän on meidän perheen hedonisti, jonka mutkaton elämänasenne tarttuu. Itse olen herkkähermostoinen ja kova stressaamaan, mutta tyttären seurassa osaan laskea kierroksia. En olisi ikinä uskonut, että lapsi voi olemuksellaan hoitaa minua.

Vaate: Viihdyn villasukissa, minulla on niitä kotona monta paria. Kun kuvasimme Kontio & Parmas -elokuvaa, sain työkaveriltani Arja Korisevalta ihanat töpsökät, jotka lämmittivät minua tauoilla. Villasukissa tuntuu kuin turha kiire kaikkoaisi.

Villasukat karkottavat turhan kiireen, sanoo Elsa Saisio.

Biisi: Lattarimusiikki vie muihin maailmoihin. Viime aikoina olen kuunnellut Musta Orfeus -elokuvasta tuttua Manhã de Carnavalia. Pehmeän ja valoisan laulun kuunteleminen tuo lempeän fiiliksen. Olen opetellut sen portugaliksi, sillä laulan sitä Aleksanterinteatterin Cinema-illoissa.

Ruoka: Mieheni Timo Välisaaren sienirisotto on ihanaa. Sen kylkeen sopivat kalafilee, fetasalaatti ja kuiva valkoviini. Lapsuuden rakkain ruokamuisto liittyy muurinpohjalettuihin. Taikinaan laitettiin ohrajauhoja, ja letut herkuteltiin hillon kera. Paistamme niitä yhä usein kesäisin.

Juoma: Kuiva kuohuviini tai samppanja kohottavat tunnelmaa. Usein pelkkä ajatus viileästä, kuplivasta juomasta auttaa ponnistelemaan urakan yli. Kuohuviinillä voi juhlistaa mitä tahansa: ystävän näkemistä, kodin pienen remontin valmistumista, ensi-iltaa tai loman alkua.

Kuohuviini tai samppanja ovat Elsa Saision lempijuomia: ”Jo pelkkä ajatus kylmästä kuplivasta auttaa jaksamaan”.

Tuoksu: Muutimme viime vuonna Helsingin Toukolaan, ja panin heti merkille, että siellä tuoksuu erilaiselta kuin keskustassa. Ilma on raikas ja kodikas. Kesällä tuoksuu nurmi ja talvella usein savu, kun joku naapurustossa lämmittää takkaa.

Palautumiskeino: Pyrin helpottamaan pitkiä työrupeamia päiväunilla, siitä on tullut minulle omanlaisensa meditaatio. Teatterissa vetäydyn välillä pukuhuoneeseen ja otan pienet tirsat. Usein riittää jo, kun suljen silmäni kymmeneksi minuutiksi ja ehdin käydä unen rajamailla.

Kosmetiikka: Kultainen vasikka -näytelmän roolissa minun piti näyttää kiiltävältä ja hikiseltä, joten ennen esityksiä kasvoilleni levitettiin paksu kerros Bepanthen-voidetta. Paras hetki oli, kun pääsin näytöksen jälkeen pesemään rasvat pois kuorintavoiteella. Ekosarjojen kuorintavoiteet tekevät hyvää iholleni, joten käytän niitä yhä.

Rentoutumispaikka: Lapsena vietin usein kesät saaressa, Uudenkaupungin edustalla. Sukumökkimme saari edustaa minulle sielunmaisemaa, johon liittyy turvallisuuden tunne. Missään muualla en pääse niin tehokkaasti irti arjesta. Mökillä aika menee rantasaunaa lämmittäessä ja vettä kantaessa.

Ajatus: Tänä vuonna haluaisin olla lempeämpi itseäni kohtaan, keventää kaikkea tekemistä ja hengitellä rauhassa. Huomaan, että nyt nelikymppisenä olen alkanut miettiä enemmän omia voimavarojani. Uskon, että rennompi ote tuo työhönkin uudenlaista rentoutta.

Elsa Saisio

on 40-vuotias helsinkiläisnäyttelijä, joka asuu puolisonsa sekä 6- ja 11-vuotiaiden lastensa kanssa. Elsa nähdään Kontio & Parmas -sarjassa ja elokuvassa sekä Hymyä!-televisiosarjassa.

Elsa Saisio nähdään tänä keväänä televisiossa Hymyä!-sarjassa.
Kommentoi +