Elokuva-arvostelu: 70 on vain numero – Hannele Lauri tekee Seija Kuulasta diivan jokaista hikipisaraa myöten
Kulttuuri
Elokuva-arvostelu: 70 on vain numero – Hannele Lauri tekee Seija Kuulasta diivan jokaista hikipisaraa myöten
Kotimainen komediaelokuva 70 on vain numero kertoo artistina olemisesta. Hannela Laurin tähdittämä Seija Kuula on kärkäs, tuttu ja hyvin karismaattinen.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 15.10.2021
Eeva

Johanna Vuoksenmaan elokuva 70 on vain numero on omistettu suomalaisille naisartisteille kautta aikain. Ja se kuuluu: soundtrack pursuaa niin Laila Kinnusen, Katri Helenan, Sannin kuin Paula Koivuniemen tuotantoa. Artistit Paula Vesalasta Eriniin vilahtavat cameo-rooleissa musiikkimaailmasta kertovassa tarinassa.

Käheä-ääninen laulaja Seija Kuula (Hannele Lauri) tarvitsee uralleen uutta potkua, ainakin uuden hitin. Seijan manageri, jota näyttelee töksähtelevästi Juha Torvinen, järjestää biisin­tekoleirin. Nuoremman polven säveltäjät ja sanoittajat työstävät uutta materiaalia.

Laulaja Seija Kuula (Hannele Lauri) tarvitsee uralleen uutta potkua.

Mikään ei diivalle kelpaa, kunnes hän tarttuu toimeen ensi kertaa itse. Työpariksi nousee muusikko Lauri (Mikko Nousiainen). Kenties hieman ennalta-arvattavaa, mutta totta kai 69-vuotias Seija ottaa ja rakastuu nelikymppiseen Lauriin.

Seuraa lapsentekohaaveita, sietämättömiä gynekologikäyntejä, pelkoa lööppeihin päätymisestä ja vanhainkotivitsejä.

Hannele Lauri on loistava diiva

Hannele Lauri tekee Seija Kuulasta diivan ja jumalattaren jokaista hikipisaraa myöten. Tähti pukeutuu yleisöä varten yltä päältä paljetteihin, mutta show’n jälkeen haukkaa ateriakseen kylmän nakin. Yksin. Seija Kuula on samaan aikaan kärjekäs, kärkäs, tuttu ja hyvin karismaattinen.

Diiva (Hannele Lauri) löytää vastavoiman lapsuudenystävästään (Marja Packalén).

Diivan vastapariksi nousee yllättäen Laurin äiti Mirre, jota Marja Packalén näyttelee kuin unelma. Kun peruukin alta ja tekoripsien takaa maailmaa katsova Seija joutuu lähikontaktiin kohtalon päähänpotkiman lapsuudenystävänsä kanssa, kerronta saa kaivattua syvyyttä.

Olisin voinut katsoa Hannele Laurin ja Marja Packalénin tanssikohtausta vaikka tunnin.

70 on vain numero -elokuva teattereissa 29.12.2021.

Kommentoi +