Golfia ja punaviinejä harrastava Mikki Kauste palautuu parhaiten sohvalla: ”Joskus on hyvä vain olla aloillaan tekemättä mitään”
voimalista
Golfia ja punaviinejä harrastava Mikki Kauste palautuu parhaiten sohvalla: ”Joskus on hyvä vain olla aloillaan tekemättä mitään”
Muusikko Mikki Kauste, 52, valitsee sekä lenkkipolulla että elämässä uusia reittejä. Tässä on hänen voimalistansa.
Teksti

Kuvat

3.10.2023
 |
Kauneus ja Terveys

Muisto: Lapseni ovat 18-, 16- ja 13-vuotiaita. Heidän syntymänsä ovat sellaisia hetkiä, jotka säilyvät mielessäni vanhainkotiin asti. On uskomatonta saada nähdä, kun uusi elämä putkahtaa silmieni eteen. Herkkänä ihmisenä minua alkaa liikuttaa, kun vain muistelen ensikohtaamisiamme.

Periaate: Kotioveltani Espoosta pääsee nopeasti luontoon. Tykkään hölkätä pitkin lähiseutuni reittejä kuunnellen samalla äänikirjaa. Yllättävän kivoja paikkoja löytyy oman kodinkin lähettyviltä, kun lähtee avoimin mielin tutustumaan. En halua jämähtää paikoilleni, vaan valitsen aina uusia reittejä. Samaa periaatetta noudatan elämässäkin.

Liikuntalaji: Vaikka olen sielultani viherpiipertäjä, tykkään pelata silloin tällöin golfia. Kyseessä on äärimmäisen vaikea mailapeli, jonka haastavuus on aina kiehtonut minua. En ole koronan sairastamisen jälkeen pystynyt vieläkään aikaisempien kovatempoisten harrastuksieni, jalkapallon ja salibandyn, pariin. Golf ei nosta sykettäni liikaa. Parhaina päivinä saan lapsistani seuraa viheriölle.

Biisi: Jos en keksi, mitä kuuntelisin, valitsen 80-luvun soittolistan. Nuoruuteni vuosikymmenellä tehtiin todella hienoja pop-sävellyksiä. Niissä keskityttiin melodioihin ja harmonioihin, jotka nykypopista välillä puuttuvat. Kasarin musiikki muistuttaa minua siitä, miten taitavasti kappaleen voi rakentaa.

Mikki Kauste

on 52-vuotias espoolainen pop­yhtye Ego­tripin laulu­solisti ja kosketinsoittaja.

Egotrippi täytti 30 vuotta syksyllä 2023.

Oivallus: En tarvitse ympärilleni paljoa materiaa ollakseni onnellinen. Minusta on huojentava ajatus, ettei minun tarvitse haalia itselleni veneitä tai kalliita vaatteita. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän tavarat minulle merkitsevät. Minulle riittää se, että tulen toimeen ja pystyn ruokkimaan kolme lastani. En myöskään tunne kateutta minua varakkaampia tai menestyneempiä ihmisiä kohtaan.

Väri: Vihreä on sekä kaunis väri että minun poliittinen suuntaukseni. Olen ollut politiikassa mukana vuosikausia muun muassa kaupunginvaltuutettuna. Kun ajatukseni menevät synkkiin vesiin kurjan globaalin kehityksen takia, on tärkeää, että ympärilläni on yhteisö, jossa voin purkaa tuntojani.

Tuoksu: Lievästi aistiyliherkkänä minulla on vaikeuksia voimakkaiden tuoksujen kanssa. Yksi tuoksu on kuitenkin erityisesti mieleeni – punaviini. Hyvän punaviinin nuuhkiminen ja sen eri vivahteiden etsiminen on rentouttavaa puuhaa. Nuorempana kouluttauduin viiniasioihin ja suunnittelin alasta itselleni ammattia. Musiikki vei minut kuitenkin mukanaan.

”Hyvän punaviinin nuuhkiminen ja sen eri vivahteiden etsiminen on rentouttavaa puuhaa.”
Mikki Kauste

Kaupunki: Lapsuuteni mökkiympäristö Hanko on edelleen rakkain kesäkohteeni. Kompakti kaupunki meren äärellä tarjoaa upeat maisemat ja erityisen tunnelman. Hangon henki on erilainen eri vuosikymmenillä: nousukautena rakennetaan hotelleita, ja laskukautena on hiljaisempaa. Minulle kaupunki on aina yhtä kutsuva.

Vaate: Olen kai hieman tylsä pukeutuja, sillä pukeudun pääsääntöisesti mustaan. Toisaalta musta on helppo väri, ja sanotaan, että se hoikentaa. Vaatteissa minulle on tärkeintä, että ne tuntuvat päälläni hyviltä. Mukavat vaatteet tekevät oloni itsevarmaksi.

Rentoutumispaikka: Palaudun parhaiten sohvalla. Seuranani on silloin hyvä kirja tai televisiosarja. Joskus on hyvä vain olla aloillaan tekemättä mitään.

Ruoka: Minulla on tapana jämähtää kulloiseenkin suosikkiruokaani. Syön sitä niin pitkään, kunnes kyllästyn. Tällä hetkellä voimaruokani on misokeitto. Teen sitä lähes päivittäin. Ryystän sitä joko sellaisenaan tai rakennan keitosta erilaisia ramen-annoksia.

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2023.

Kommentoi +