Tässä tulee helppo curly girl -ohje! Näillä vinkeillä saat luonnolliset kiharasi ihanasti esiin
Kiharat hiukset
Tässä tulee helppo curly girl -ohje! Näillä vinkeillä saat luonnolliset kiharasi ihanasti esiin
Jos hiuksesi ovat luontaisesti taipuisat, voit saada pienillä nikseillä niiden koko potentiaalin esiin. Laadimme selkeät curly girl -ohjeet.
Teksti

Kuvat
,

15.11.2023
 |
Eeva

Curly girl -metodin ideana on vahvistaa hiusten luontaista laineikkuutta tai kiharoita. Alkunsa menetelmä sai kampaaja Lorraine Masseyn kirjasta Curly Girl: The Handbook ja siinä sekä käytetään että myös vältetään tiettyjä tuotteita ja muotoilutekniikoita, jotta hiukset kihartuvat tai taipuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Menetelmä sopii kaikille, joiden hiukset ovat taipuvaisia taipumaan. Curly girl -metodi ei tee piikkisuorista hiuksista kiharia, se vain korostaa hiuksen luontaista taipuisuutta.

Näin onnistut curly girl -metodissa

1. Kaikki alkaa pesusta

Aloita kiharrus jo pesusta. Kun peset ensimmäisen kerran, tai olet hieronut hiuksiisi kiharoiden välissä jotain silottavaa, ehkä silikoneja tai mineraaliöljyjä sisältävää hoitoainetta tai muotoilutuotetta, käytä syväpuhdistavaa sampoota. Se poistaa hiuksista kaikki silikoni- ja vahakertymät.

Anna sampoon vaikuttaa hiuksissa noin minuutin verran, jotta hiuksista tulee putipuhtaat. Muussa tapauksessa voit käyttää vain sulfaatitonta sampoota tai jopa hoitoainetta hiusten pesuun.

2. Pyyhekuivaa hiukset ennen hoitoainetta

Pyyhekuivaa hiukset ennen hoitoaineen levittämistä. Hiukset – etenkin kuivat ja huonokuntoiset – imevät vettä kuin sieni ja vesi vie tilaa hoitoaineelta tai vähintäänkin laimentaa sitä.

3. Runsaati hoitoainetta

Koska hyvin kosteutettu hius kihartuu kauniimmin – ja helpommin – hoito on tässä menetelmässä erityisen tärkeää. Levitä hoitoainetta hiuksiin kourallinen normaalin noin 50 sentin kolikon määrän sijasta. Hiukset saavat olla lähes limaisen oloiset eli ylikyllästetyt hoitoaineella. Huuhtele hoitoaine purkissa annetun vaikutusajan jälkeen huolellisesti.

4. Geelaa tai vaahdota

Puristele kosteisiin hiuksiin runsaasti, siis todella reilusti muotoilugeeliä tyvestä latvaan saakka. Hennoille hiuksille muotovaahto saattaa olla geeliä parempi valinta.

5. Käytä oikeanlaista pyyhettä

Kuivaa ylimääräinen vesi geelatuista hiuksista vielä puristelemalla niitä esimerkiksi mikrokuitupyyhkeellä tai puuvillaisella t-paidalla ja anna sen jälkeen kuivua vapaasti. Froteepyyhe vain pörröttää hiuksen pintakerrosta.

Haro pehmeästi kuivattua tukkaa sormin. Hiusten ei ole tarkoitus jäädä rapsakan tuntuisiksi.

Vältä näitä, jos haluat hiustesi kihartuvan

  1. kaikkea hiuksia kuivattavaa, kuten sulfaattia sisältäviä sampoita
  2. muotoilurautoja
  3. alkoholia sisältäviä tuotteita, kuten kuivasampoota ja hiuskiinnettä
  4. hiuksiin kerääntyviä silikoneja, vahoja ja mineraaliöljyjä

Kokeile näitä tuotteita kiharaan tukkaan

Sulfaatiton Four Reasonsin Original Curl Shampoo on kosteuttava sampoo taipuisille ja kiharoille hiuksille. Se sisältää muun muassa avokadoöljyä, aloe veran lehtijauhetta, ja auringonkukansiemenuutetta ja sopii curly girl -metodia noudattavalle. 16,90 e.

Maria Nila Coils & Curls Co-wash puhdistaa ja hoitaa yhtä aikaa. Hoitainepesussa on alhainen pH ja se sulkee hiussuomut, kosteuttaa hiuksia sekä lisää hiusten kiiltoa ja kimmoisuutta. 14,90 e.

Kosteuttava, karitevoilla ja auringonkukan siemenöljyllä hiuksia hoitava Design.me Bounce.me Conditioner korostaa kiharoita kosteuttamalla hiuksia ja palauttamalla niille kimmoisuutta. 27 e.

Jos hiukset kaipaavat hoitoaineen jälkeen vielä lisäpehmeyttä ja kiharat erottelevuutta, käytä jätettävää hoitoainetta. Keune Care Confident Curl Leave-in Coily -hoitovoide ravitsee hiuksia ja tekee kiharoista selkeämmät ja erottuvat. 38,50 e.

Living Proof Curl Defining Gel on hoitava muotoiluvoide, joka korostaa kiharoita ja tekee niistä kimmoisat ja pörröttömät. Sen kevyt koostumus sisältää hiuksia vahvistavia aminohappoja ja suojaa hiuksia ilmankosteudelta. 34,90 e.

1 kommentti