Oletko kokeillut jo ihonhoidon uutta ihmeainetta? Tämä voimakas antioksidantti suojaa ihoa ja häivyttää pigmenttiläiskiä
Kauneus
Oletko kokeillut jo ihonhoidon uutta ihmeainetta? Tämä voimakas antioksidantti suojaa ihoa ja häivyttää pigmenttiläiskiä
B3-vitamiini eli niasiiniamidi on voimakas antioksidantti, joka suojaa ihoa ja kirkastaa sen pigmenttiä. Tiesitkö, että B3-vitamiinia käytetään myös anti age -tuotteissa?
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 6.10.2020
Kauneus ja Terveys

Niasiiniamidi eli B3-vitamiini voi olla sinulle vielä tuntematon ihonhoitoaine. Voimakas antioksidantti on kuitenkin hyvä apuri etenkin kesän jälkeen: se suojaa ihoa ja kirkastaa pigmenttiä eli häivyttää pigmenttiläiskiä.

B3-vitamiini on loistava anti age -ainesosa, sillä se tukee sekä kollageenin että lipidien eli rasva-aineiden muodostumista. Molemmat hupenevat iän myötä. Niasiiniamidi voi toisaalta nitistää aikuisen ihon epäpuhtaudet, sillä se hillitsee tulehdusta. Lisäksi B3 rauhoittaa punoitusta sekä auttaa supistamaan ihohuokosia ja silottamaan ihoa.

Älä sekoita B3:a serkkuunsa B5:een eli pantenoliin. Sekin on tosin ihan mainio tässä kohtaa vuotta: pantenoli sitoo kosteutta ihoon.

Pura vitamiinipommi

Älä laita B3-vitamiinia iholle C-vitamiinin kanssa, tai molempien teho haihtuu. Käytä toista aamulla, toista illalla.

1. The Ordinary Niacinamide 10 % + Zinc 1 % -seerumi 6,90 e. 2. Makethemake Niacinamide Soft Focus Primer -meikinpohjustaja 19 e. 3. Starskin Silkmud Pink French Clay Purifying Liftaway Mud -kangasnaamio 10,50 e. 4. Ivy Aïa Cleansing Mousse with B3 -puhdistusvaahto 12,10 e.

Juttu on julkaistu Kauneus ja Terveys -lehdessä 11/2020.

Kommentoi +