Arja Koriseva: Nautin tavallisesta arjesta
Ihmiset
Arja Koriseva: Nautin tavallisesta arjesta
Arja Koriseva kruunattiin 30 vuotta sitten tangokuningattareksi. Vuosikymmenien mittaan hän on ehtinyt oppia itsestään ja elämästä.
Teksti
|
Kuvat
Julkaistu 18.9.2019
Kauneus ja Terveys

Saan voimaa...

Pelaan salibandyä kolmisen kertaa viikossa. Olen harrastanut sitä jo vuodesta 1985, jolloin aloitin opiskelut Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksessa. Sähly on ihana laji, jota voi pelata sekaisin miehet, naiset, nuoret ja vanhat. Teen yhä maaleja! Nautin myös tavallisesta arjesta. Ensimmäinen lapsemme syntyi 24 vuotta sitten, ja olemme perheenä touhunneet aina paljon yhdessä. Pelaamme tennistä ja käymme laskettelemassa. On tärkeää miettiä, mitä oikeasti haluaa tehdä ja antaa näille asioille aikaa.

Ärsyynnyn...

En siedä epäoikeudenmukaisuutta tai itsekkyyttä. Kunpa osaisimme suunnata voimamme aitoon välittämiseen. Vanhempani kasvattivat minut ja kaksi siskoani kunnioittamaan kaikkia ihmisiä. Asuimme suuren osan lapsuuttani kaupan yhteydessä, ja totuin olemaan ihmisten kanssa. Nykyisessä työssäni pyrin luomaan ihmisille hyviä hetkiä. Se, että lähipiirini voi hyvin, lisää omaa hyvinvointiani. Mottoni on: tee toisille niin kuin toivoisit heidän tekevän sinulle.

Opin...

Olen ajanut autolla pitkiä matkoja työni vuoksi jo 30 vuotta. Viime vuosina olen kuunnellut valtavasti erilaisia äänikirjoja ja podcasteja Yle Areenasta. Kun on ammattimuusikko, ei aina jaksa kuunnella musiikkia vapaa-ajalla. Olen aina rakastanut lukemista ja etenkin elämänkertoja, mutta välillä on vaikeaa löytää aikaa kirjoille. Siksi on hienoa, että elämästä voi oppia myös kuuntelemalla. Lisäksi äänikirjat tekevät kotiaskareista mukavampia ja iltaisin ne vievät ajatukset pois päivän huolista. Olen yrittänyt lukea Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen monta kertaa ja olen aina luovuttanut. Mutta nyt olen kuunnellut sen äänikirjana!

Arja Koriseva

Ikä: 54-vuotias

Ammatti: Viihdetaiteilija

Perhe: Mies ja kolme lasta

Mitä kuuluu: Lähtee syksyllä 30v. juhlakonserttikiertueelle yhdessä Tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan kanssa.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 11/2019.

Kommentoi +