Ammattimeikkaajat paljastavat meikkivoidesuosikkinsa: ”Sopii täydellisesti punoitusten, arpien tai pigmentti­läiskien peittämiseen, ja iho pysyy kauniina koko päivän”
Meikkivoiteet
Ammattimeikkaajat paljastavat meikkivoidesuosikkinsa: ”Sopii täydellisesti punoitusten, arpien tai pigmentti­läiskien peittämiseen, ja iho pysyy kauniina koko päivän”
Millä meikkivoiteilla saa kuulautta tai hehkua, entä peittävyyttä? Ammattilaiset kertovat suosikkinsa.
Teksti

Julkaistu 26.5.2023
Kauneus ja Terveys

Valojen sytyttäjä

Meikkitaiteilija ja SKY-Cidesco-diplomikosmetologi Piia Varismäki: Qen CCC Cream (SK 50) 32 e

Qen CCC Cream (SK 50)

”Arvostan hoitavia meikkivoiteita, jotka korostavat luonnollista hehkua ja ikään kuin laittavat ihon valot päälle. Oikea sävy on tärkeä, jotta meikin voi sukia kuin ohimennen kiireisenäkin aamuna. Erittäin hoitava, auringolta suojaava meikkivoide peittää ihon sävyn epätasaisuudet mutta antaa luonnollisen, valoa heijastavan tuloksen. Hoitoloissa myytävä tuote ei tuki ihoa ja sopii jopa atoopikoille ja ruusu­finni-iholle. Levitän meikkivoiteen aina siveltimellä pyörivin liikkein ja painellen. Sen pitää lämmetä kunnolla asettuakseen iholle kauniisti. Usein viimeistelen meikin Silk Oil of Morocco -mineraalimeikkipuuterilla.”

Meikkitaiteilija ja SKY-Cidesco-diplomikosmetologi Piia Varismäki
”Hoitava meikkivoide korostaa luonnollista hehkua ja ikään kuin laittaa ihon valot päälle.”
Piia Varismäki

Kerrostettava suojelija

Meikkaaja Laura Andersson: Sensai Luminous Sheer Foundation (SK 15) 54,90 e

Sensai Luminous Sheer Foundation (SK 15)

”Moni luulee, että meikkivoiteesta pitää luopua ihon ikääntyessä. Mitä vielä! ­Silloin kannattaa vain valita hoitava laatu. Meikkivoide myös suojaa ihoa niin talvella kuin kesällä. Kosteuttavaa meikkivoidetta voi kerrostaa, joten tuloksesta saa tarpeen mukaan juuri niin kevyen tai peittävän kuin haluaa. Ohut ja luonnollinen koostumus sopii hyvin myös sporttisille tyypeille. Lisäksi siinä on aurinkosuojakerroin 15. Levitän tuotteen siveltimellä, jotta loppu­tulos on kuulas. Kannattaa muistaa, ettei meikkivoide ole koskaan korvattavissa meikkipuuterilla, se on lähinnä korjailutuote iltamenoja varten.”

Meikkaaja Laura Andersson

Keveyttä ja kuulautta

Meikkitaiteilija Sharon Rubanovitsch: Mádara Skin Soft Glow Equal Foundation 39,90 e

Mádara Skin Soft Glow Equal Foundation

”Suosin luonnonkosmetiikkaa, ja nykyään sen meikkivoiteet ovat yhtä hyviä elleivät parempia kuin ’tavalliset’. Tämä tuote tuntuu iholla kevyeltä ja hengittävältä. Ennen aknelääkekuuria ihoni oli rasvainen ja ihohuokoset erottuivat selkeästi, joten valitsin peittäviä mattameikkivoiteita. Nyt voin ensi kertaa käyttää ihon kuulaaksi jättäviä koostumuksia. Lisäpeittoa saa kerrostamalla. Täydellistä meikkivoidesävyä ei kannata etsiä. Sen sijaan voi ostaa kaksi, joita sekoittaa tarpeen mukaan. Tummempi sävy sopii myös kasvojen varjostamiseen. Meikkivoidesivellin on hyvä pestä joka käytön jälkeen.”

”Täydellistä meikkivoidesävyä ei kannata etsiä. Sen sijaan voi ostaa kaksi, joita sekoittaa tarpeen mukaan.”
Sharon Rubanovitsch
Meikkitaiteilija Sharon Rubanovitsch

Taitava peittäjä

Meikkaaja-parturi-kampaaja Tiina Lehmusvyöry: Vichy Dermablend Fluid 29 e

Vichy Dermablend Fluid

”Todella peittävä mutta luonnolliselta näyttävä meikkivoide sopii täydellisesti punoitusten, arpien tai pigmentti­läiskien peittämiseen. Koostumus sopii herkällekin iholle eikä tuki ihohuokosia. Iho pysyy kauniina koko päivän, mikä on meikkivoiteessa tärkeintä luonnollisuuden ohella. Kosteutan ihoni hyvin ennen meikkivoiteen levitystä ja maksimoin luonnollisen lookin kostuttamalla meikkivoidesiveltimen aluksi kosteuttavalla kasvosuihkeella, kasvovedellä tai -voiteella. Mikään meikkivoide ei ole toivoton, kunhan sitä käyttää riittävän vähän kerralla ja levittää sen iholle ohuelti siveltimellä.”

Meikkaaja-parturi-kampaaja Tiina Lehmusvyöry

Kuivan ihon kosteuttaja

Meikkitaiteilija Nina Piippanen: NARS Natural Radiant Longwear Foundation 50,50 e

NARS Natural Radiant Longwear Foundation

”Kuiva ihoni kaipaa usein voimakkaasti kosteuttavaa meikkivoidetta. Käytän tuotetta päivittäin niin itselle kuin asiakkaille. Ohut mutta täysin peittävä meikkivoide antaa kauniin hehkun ja sopii hyvin aikuiselle iholle. Pidän eniten tuotteista, joita voi kerrostaa eli lisätä ilman, että tulos näyttää paksulta ja liian meikatulta. Meikkivoiteen pitää kuivua paikoilleen mutta jättää iho hohtavaksi. Usein sekoitan joukkoon MAC Cosmeticsin Strobe ­Creamia tuomaan lisähehkua. Levitän meikkivoiteen omalle iholleni sormin, jotta se lämpenee ja levittyy tasaisesti jokaiseen ihohuokoseen.”

Meikkitaiteilija Nina Piippanen

Juttu on julkaistu aiemmin Kauneus ja Terveys -lehdessä 05/2023.

Kommentoi +