4 tapaa tehdä tumma silmämeikki
Kauneus
4 tapaa tehdä tumma silmämeikki
Seksikäs silmämeikki on parin vedon päässä. Tummiin sumusilmiin ja vahvoihin rajauksiin ei tarvita järeää meikkipussia.
Teksti

Kuvat

16.2.2016
 |
Trendi

1. Kissan silmät

Idea: Tyyliä kutsutaan nimellä feline eye eli kissansilmä. Sen juuret ovat 1960-luvulla. Meikki korostaa täydellisesti silmän muotoa ja on siksi muiden muassa Brigitte Bardot´n ja Kate Mossin luottotyyli.

Kenelle: Jos rakastat vahvaa silmämeikkiä, tämä toimii. Meikki näyttää hassulta ainoastaan, jos silmäsi ovat hyvin lähellä toisiaan.

Tee näin: Rajaa ylä- ja alaripsien tyvet pehmeällä rajauskynällä. Saat meikkiin vahvuutta, kun kynä on mahdollisimman paksu ja rajaat silmät alhaalta myös sisäluomelta – ja jos silmäsi ovat hyvin pyöreät, rajaa sisäluomet myös ylhäältä. Vedä lopuksi vielä kerran kajalkynää edestakaisin yläripsien tyvessä. Kiinnitä kajal mustalla mattaluomivärillä. Käytä pientä sivellintä, jotta rajaus pysyy tarkkana.

2. Vahva sisärajaus

Idea: Silmämeikin pääpaino on ala-luomella, kun yläripsien tyvi jätetään meikittömäksi tai rajataan mahdollisimman ohuesti.

Kenelle: Tämä meikki sopii maskuliinisen tyylin ystäville. Mitä suurempi alaluomi on, sitä alemmaksi luomiväriä kannattaa levittää.

Tee näin: Rajaa alaluomen sisäpuoli koko matkalta rajauskynällä. Pidä kynää pystyasennossa, jotta saat sävyä myös alaripsen tyveen. Vielä tässä vaiheessa rajaus näyttää sotkuiselta, mutta lopputulos on paras, kun kynän jälki ei ole turhan siisti. Pehmennä ripsien tyviin tarttunutta väriä puhtaalla siveltimellä tai töpöttimellä, joka on useimpien kajalkynien toisessa päässä. Kun kynän jälki on utuinen, ota siveltimen kärkeen tummaa luomiväriä ja levitä sitä alaluomelle koko pituudelta. Jos meikki näyttää liian rajulta, pehmennä rajausta sormenpäällä sivelemällä.

3. Uusi klassikko

Idea: Jos et innostu fiftarityylisistä silmänrajauksista, kokeile tätä klassisen eyeliner-rajauksen modernia versiota. Käytä tummaa luomiväriä nestemäisen silmänrajaustussin sijaan, jotta lopputuloksesta ei tule liian kova. Parhaiten tähän meikkiin sopivat tummanharmaan, syvän luumun ja yönsinisen sävyiset mattaluomivärit. Metallinhohtoisilla sävyillä rajauksesta ei saa tarpeeksi skarppia.

Kenelle: Jos silmiesi luomipoimut peittävät pitkien kissamaisten rajausten hännät, tämä vaihtoehto toimii silmissäsi täydellisesti. Jos silmäkulmasi suuntautuvat alaspäin, meikki voi tehdä ilmeestä surullisen.

Tee näin: Kostuta litteä sivellin vedellä ja sekoita siihen luomiväriä niin, että koostumuksesta tulee tahnamainen. Aseta siveltimen pää yläluomen ulkokulmaan ja vedä rajaus silmän muotoa seuraten yläripsien tyveen. Älä lisää sävyä siveltimeen, vaan rajaa alaluomien ulkokulmat aivan alaripsien alta lopulla värillä. Ota sitten siveltimeen lisää sävyä ja yhdistä ylä- ja alarajaukset silmän ulkokulmasta.

4. Modernit sumusilmät

Idea: Voidemaisella luomivärillä silmämeikkiin saa asennetta ja modernia rosoa.

Kenelle: Vahvan silmämeikin faneille, jotka ovat kartelleet smokey eyes -meikkiä sen monimutkaisuuden takia. Nämä sumusilmät ovat helpot tehdä, ja tyyli vain paranee päivän mittaan meikin sulaessa.

Tee näin: Levitä tummaa voidemaista luomiväriä koko liikkuvalle yläluomelle. Voit käyttää sivellintä tai keskisormen päätä. Levitä luomiväriä ohuelti myös alaluomelle. Häivytä reunat puhtaalla sormenpäällä. Rajaa sekä sisäluomet että ripsien tyvet sekä ylhäältä että alhaalta mustalla rajauskynällä. Pehmennä kynän jälkeä sormenpäällä. Näin saat voidemaisen luomivärin ja kajalin sekoittumaan pehmeästi keskenään.

Meikki & hiukset Jenny Jansson

Juttu on julkaistu Trendissä.

Kommentoi +