3 upeaa huulimeikkiä
Kauneus
3 upeaa huulimeikkiä
­Pidätkö kiillosta, vahvasta väristä vai metallinhohdosta? Laulaja Ilta Fuchs esittelee ihanimmat huulipunat.
Teksti

Kuvat

19.12.2019
 |
Kauneus ja Terveys

Sähäkkä matta

Pinkki sävy tuo modernin vivahteen klassiseen juhlatyyliin. Mattapuna on pysyvin valinta. Arjessa se piristää sellaisenaan.

Mattapuna on helppo valinta sekä arkeen että juhlaan. Se pysyy pitkään eikä leviä yhtä helposti kuin kiiltävä puna. Matta­punissa on paljon pigmenttiä, joten ne antavat vahvan värin.

 1. Kuori huulet ennen meikin tekoa, koska mattapuna paljastaa armottomasti rohtuneet kohdat. Voit käyttää huulikuorintatuotetta tai sokerin ja hunajan seosta. Levitä huulille voide ja anna imeytyä. Painele ylimääräinen rasva paperiin ennen huulipunan levitystä.
 2. Meikkaa iho kuulaaksi. Käytä hehkua antavaa meikinpohjustajaa ja ohutta meikkivoidetta. Jos sekä iho että huulet ovat matat, yleisilme on helposti tunkkainen.
 3. Rajaa huulet punan sävyisellä huultenrajauskynällä.
 4. Levitä mattapuna huulille suoraan hylsystä tai siveltimellä.
Kestävän mattahuulimeikin saa Diego Dalla Palma Milanon Mattissimo Matt 165 Tropical Rose -huulipunalla. 25,90 e.

Hillitty hohde

Metallinhohtoinen nudepuna tekee huulista täyteläisemmän näköiset. Yhdistä juhlissa tummiin silmiin. Arjessa puna toimii pelkän ripsivärin parina.

Haluatko kokeilla kauden isointa trendiä, metallinhohtoa? Valitse vaalea nudesävy, niin lopputulos on riittävän hillitty myös arkeen. Tyyli sopii sekä nuorille että aikuisille. Nestemäinen, hohtava huulipuna saa kapeatkin huulet näyttämään täyteläisemmiltä.

 1. Tee ensin tumma silmämeikki. Näin luomiväri ei sotke ihoa, jos se varisee. Meikkaa sitten iho.
 2. Rajaa huulet huultenrajaus­kynällä. Käytä huulten tai punan sävyistä kynää. Rajauksen ansiosta vaalea nudepuna erottuu ihosta selkeämmin. Rajaus myös korostaa huulten muotoa.
 3. Levitä ohut kerros nude­punaa huulille punaan kuuluvalla vaahto­muovisiveltimellä. Varo, ettei väriä tule liikaa kerralla.
 4. Painele huulten keskiosaan vielä yksi kerros samaa metallin­hohtoista punaa. Voit sipaista sitä myös punaisten punien päälle tuomaan lisähohtoa.
Vaaleaa metallin­hohtoa huulille antaa NYX Professional Makeupin nestemäinen Lip Lingerie Glitter Shy -huulipuna. 9,99 e.

Juhlava kiilto

Huippukiiltävä vinyyli­huulilakka näyttää raikkaalta, kun muu meikki on luonnollisen sävyinen. Yhdistä huulet ryhdikkäisiin kulmiin ja vaaleaan luomiväriin.

Kun haluat tyyliin takuuvarmaa glamouria, meikkaa huippukiiltävät punaiset huulet. Näyttävä meikki sopii parhaiten iltamenoihin. Ota vinyylihuulilakka mukaan juhliin, jotta voit lisätä kiiltoa syömisen ja juomisen lomassa.

 1. Rajaa huulet punan sävyisellä huultenrajauskynällä. Rajaus korostaa huulten rajoja ja auttaa vinyylipunaa pysymään huulilla.
 2. Varmista huulilakan värikylläisyys. Jos lakka yksin ei peitä riittävästi, levitä alle samansävyinen mattapuna. Näin saat sekä voimakkaan värin että säihkyvän kiillon ja huulimeikki pysyy paremmin.
 3. Levitä lakka huulille. Aloita keskeltä ja lisää meikkiä vähitellen. Paina huulet välillä yhteen: kikka vie lakkaa kohti reunoja, eikä huulille tule liikaa tuotetta.
 4. Varmista, ettei väriä tarttunut hampaisiin. Se on tyypillistä kiiltävälle lakalle etenkin, jos sitä lipsahtaa huulille liikaa.
Kostean näköisen, huippukiiltävän pinnan huulille antaa Wet n Wildin MegaLast Liquid Catsuit Hi-Shine Lipstick Girl’s Club -huulilakka. 6,90 e.

Kokeile myös näitä

 1. Loistava hinta-laatusuhde ja kauniit sävyt tekevät tästä punasta mainion valinnan. Kosteuttaa huulia ja pysyy hyvin. Originsin Blooming Bold Lipstick Dahlia Diva 20 e.
 2. Todella pysyvä mattapuna kestää, vaikka söisi ja joisi. Varaudu poistamaan puna meikinpoisto­aineella. Maybellinen Studio Matte Ink Ashley Long­shore Lip­stick 5 Loyalist 11,10 e.
 3. Geelimäisen kevyt mutta hyvin kosteuttava puna ei yllättäen leviä lainkaan juonteisiin. Antaa kunnolla väriä! Diorin Rouge Dior Ultra Care 999 Bloom 45,50 e.
 4. Metallinhohto huulilla on nyt iso trendi. Nestemäinen puna sopii ohuen koostumuksen ja pysyvän meikin ystäville. Ei kuivata. Chanelin Rouge Allure Ink 202 Metallic Beige 47,10 e.
 5. Jos sävyn valinta on vaikeaa, murrettu roosa voi olla ratkaisu. Sen luvataan sopivan kaikenvärisille huulille. Estée Lauderin Pure Envy Sculpting Lip­stick Rebellious Rose 39 e.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehden numerossa 14/2019.

Kommentoi +