Ysärimuodin suora siluetti, loaferit ja simppelit puserot hurmaavat! Mallia näyttää Cindy Crawford
Tyyli
Ysärimuodin suora siluetti, loaferit ja simppelit puserot hurmaavat! Mallia näyttää Cindy Crawford
Cindy Crawford onnistui 1990-luvulla siinä, mistä moni nyt haaveilee: kuratoimaan tyylin, joka inspiroi vuodesta toiseen.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 13.6.2022
Trendi

Tyylimuusa: Cindy Crawford

Cindy Crawford on yksi 1990-luvun kuudesta alkuperäisestä supermallista, eli the Big Sixistä, jotka eivät legendan mukaan nousseet ylös sängyssä ilman kymppitonnin palkkiota. Se on helppo uskoa: tuon ajan supermallit olivat aikansa isoimpia tähtiä, eikä diileistä tarvinnut kilpailla julkkisten ja sometähtien kanssa.

Viime aikoina Crawfordin vanhat tyylikuvat ovat näkyneet Pinterestissä ja tyylisivustoilla. Syy: Crawfordin 1990-luvulla löytämä tyyli on yhtä ajankohtainen nyt kuin 30 vuotta sitten.

Trendiennustajat tietävät myös toisen selityksen: olemme nostalgiannälkäisempiä kuin ehkä koskaan aikaisemmin, sillä haluamme yksinkertaistaa elämää. Crawford todistaa, että se tekee hyvää myös tyylille.

Näin teet Cindy Crawfordin ysärityylin:

1. Hiljaista luksusta

Trendit näkyvät ensimmäisenä asusteissa. Siksi ajattomuuteen pyrkivän kannattaa suhtautua varauksella kenkiin ja laukkuihin, jotka trendaavat somessa. Olsenin kaksosten perustama The Row perustuu hiljaiseen luksukseen. Tuotteissa ei ole isoja logoja tai trendielementtejä. Samaa henkeä löytyy edullisemmin Aesther Ekmen ja Vagabondin asusteista.

2. Siluetti edellä

Ajatonta vaatekaappia voi ajatella siluetti edellä. Ja ei, tähän ei tarvitse sotkea pölyttyneitä pukeutumissääntöjä ja puhetta omenoista ja päärynöistä. Marimekon uudet siluetit ovat a-linja, suora sekä fit & flare. Kun tunnistat lempisiluettisi, voit käyttää sitä apuna asujen suunnittelussa. Ysäri-Cindy luottaa suoraan.

3. Se ei ole match

Mitä pelkistetympi tyyli, sitä suurempi rooli on yksityiskohdilla. Minimalistinen asu lipsahtaa helposti yksitoikkoiseksi, jos kokonaisuus on liian harkittu. Siksi on vain hyvä asia, jos kengät ja vyö eivät soinnu toisiinsa.

1. Mekko luomupuuvillaa 310 e, Reformation. 2. Nahkavyö 99,90 e, Gant. 3. Capri-aurinkolasit 95 e, Corlin. 4. Silkkihuivi 49 e, Andiata. 5. Mari-paita 75 e, Marimekko. 6. Hutton-housut 225 e, Filippa K.

4. Hyvää palautetta

Monilla vaatemerkeillä on klassikkomallisto, joka koostuu brändin suosikeista. Klassikko-status on merkki hyvästä asiakaspalautteesta: vaatteen malli ja materiaali ovat erityisen tykättyjä. Siksi ne pysyvät mallistossa ja ovat harvoin alessa. Nämä Filippa K:n hehkutetut Hutton-housut eivät rypisty tai sähköisty.

5. Vaatekaapin jauhot

Perusvaatteet ovat tyylille mitä jauhot leivonnalle. Ei se kaikkein jännittävin, mutta kokonaisuuden kannalta korvaamaton. Siksi ne kannattaa valita huolellisesti. Täydellinen t-paita on jämäkkää puuvillaa, siinä on pieni, pyöreä pääntie ja siistit saumat. Psst! Jos t-paitasi ei pysy valkoisena, syy voi löytyä lycrasta. Liian kuuma pesuvesi saa sen harmaantumaan.

6. Salapoliisin pohjatyö

Tuotteiden palautusrumba on saanut nettikaupat satsaamaan työkaluihin, jotka auttavat löytämään oikean koon. Kun vastaa pituutta, painoa ja vartalomallia koskeviin kysymyksiin, algoritmit ehdottavat sopivaa kokoa. Myös muiden palaute kannattaa lukea. Pro-salapoliisi katsoo myös yrityksen Instagramiin tägätyt kuvat. Niistä näkee, miltä tuote näyttää käytössä.

1. T-paita 65 e, Arela. 2. Toppi 39 e, Gestuz. 3. Loaferit 490 e, Totême. 4. Half Moon -laukku 1 140 e, The Row. 5. Nahkableiseri 350 e, Arket.

7. Kirppismuusa

Autenttisin 1990-luvun supermallityyli löytyy kirpputoreilta. Pidä silmällä ainakin suoralahkeisia farkkuja, nahkableisereitä, bomber-takkeja ja satiinipaitoja.

9. Supertukka

Hyväkuntoinen ja värjäämättömän näköinen huippumallitukka ei mene koskaan muodista. Crawfordin vinkit? Jätä hiusnaamio treenien ajaksi. Likaisen näköinen ponnari ei haittaa urheillessa ja tukka täytyy pestä joka tapauksessa hikoilun jälkeen.

8. Paras asu

Hyvä asuvalinta jo 1990-luvulla: korkeavyötäröiset farkut, laskeutuva paitapusero, nahkavyö ja loaferit. Mitä sitä keksimään pyörää uudestaan.

10. Poikkeus sääntöön

Oppitunti supermallin käsikirjasta: ”vähemmän on enemmän” on käypä motto arjessa, mutta ei päde juhlaan. Vaikka arkityyli olisi minimalistinen, on virkistävää venyttää rajoja juhlan kunniaksi. Sääntö numero kaksi: tulipunainen mekko on aina hyvä valinta.

Cindy Crawford on tehnyt saman mitä monet muutkin mallit: lähtenyt mukaan kosmetiikkabisnekseen. Hänen brändinsä Meaningful Beauty on suunnattu erityisesti ikääntyvälle iholle.

3 × ysärinostalgiaa

American Crime Story

Sarjassa käydään läpi 1990-luvun merkittäviä tapahtumia O.J. Simpsonin oikeudenkäynnistä Gianni Versacen murhaan. Kolmoskaudella kerrataan Monica Lewinskyn ja Bill Clintonin suhdetta.

Jagged

Alanis Morissetten myyntiennätyksiä rikkonut Jagged Little Pill -albumi on oleellinen osa ysärin äänimaisemaa. Dokumentti kertoo laulajan uran alkuvaiheista ja vuoden 1995 läpimurtoalbumista.

Pam & Tommy

Sarjassa muistellaan seksivideo- skandaalia vuonna 1996. Baywatch- tähti Pamela Anderson ja muusikko Tommy Lee avioituvat 96 tunnin tuntemisen jälkeen ja loppu on historiaa.

Kommentoi +