Yhtä hymyä! Seitsemän täsmävinkkiä, joilla saat pehmeän täyteläiset huulet
Kauneus
Yhtä hymyä! Seitsemän täsmävinkkiä, joilla saat pehmeän täyteläiset huulet
Puhuminen ja ilmehtiminen rasittaa huulten ihoa. Ikääntyessä huulet myös ohenevat ja kuivuvat. Hoida huulten alueen ihoa oikein, niin saat lisää kosteutta, sileyttä tai pulleutta.
Teksti

Kuvat
,

11.8.2020
 |
Kauneus ja Terveys

1. Kuori sileys esiin

Huulten säännöllinen kuorinta kannattaa etenkin, jos huulesi kuivuvat helposti tai käytät huulipunaa. Väri levittyy kuorituille huulille tasaisemmin, pysyy pidempään ja näyttää kauniimmalta. Tasaisesta ja pehmeästä pohjasta on iloa varsinkin, jos punasi on kirkkaanväristä tai mattapintaista. Huulivoidekin imeytyy ihoon paremmin, kun se on kuorittu.

Nykyhuulikuorinnat eivät tunnu raapivilta. Osan niistä voi jättää iholle vaikuttamaan, eli niitä ei tarvitse pestä tai pyyhkiä pois – ellei aio meikata saman tien. Mitä enemmän ikää tulee, sitä hitaammin kuiva ja kuollut ihosolukko poistuu ilman, että autat asiaa. Siksi huulikuorinta on myös tärkeä anti age -tuote.

Tämä on Tom Fordin iltapuku huulille! Kun kuorit huulet illalla, iho on pehmeä aamulla: Tom Ford Lip Exfoliator 47 e. Physicians Formula Lip Polish 10,90 e. Estée Lauder Pure Envy Sugar Lip Scrub 33 e.

2. Kosteuta, saat muutakin

Aurinko ja lämpötilan vaihtelut kuivattavat huulia. Yllättävämpi syy on se, että saatat nuolla huuliasi huomaamattasi paljonkin päivän aikana. Huulet voivat kuivua myös yöllä, jos hengität enimmäkseen suun kautta.

Kosteuta huulia täyteläisellä voiteella. Tehokkaita ainesosia ovat mehiläisvaha, sheavoi, arganöljy, fenoli ja vaseliini. Kihelmöintiä helpottavat kamferi ja mentoli.

Hyvä kosteustasapaino tekee huulten ihosta paitsi terveen ja pehmeämmän myös sileämmän ja täyteläisemmän näköisen.

Se ei tee huulia sinisiksi mutta viilentää kyllä: Lancôme Mademoiselle Balm Tinted Hydrating Lipstick 001 Mint Fresh Blue 35,50 e. Buxom Power-Full Plump Lip Balm Big O -huulivoide 24,50 e. Clinique Moisture Surge Lip Balm -huulivoide 18 e.

3. Tehohoida naamiolla

Ilta ja yö ovat otollista huultenhoitoaikaa. Kun meikki on poistettu ja huulten iho kuorittu, on tehohoidon aika.

Kertakäyttöiset, suun peitoksi 10–20 minuutiksi laitettavat geelihuulinaamiot ovat tehokkaita. Ne lataavat huulten ihoon nopeasti reilusti kosteutta vaikkapa ennen tärkeää menoa. Kokeile, jos olet kuivahuulinen tai käytät usein mattahuulipunaa. Voidemaisen maskin tai öljyseerumin voi jättää vaikuttamaan huulille koko yöksi.

Kocostar Lips Mask Mint -kertakäyttönaamiot 29,90 e/20 kpl. Milani Rose Butter Lip Mask -voidenaamio 19,90 e. Henné Lip Serum -tehohoito 47 e.

4. Silota juonteita

Ylähuulen ulkoreuna voi rypistyä iän myötä haitarimaiseksi varsinkin, jos on viihtynyt paljon auringossa tai tupakoinut.

Jos juonteet häiritsevät omaa silmää tai saavat huulimeikin leviämään, kokeile täsmätuotteita (intensive treatment, wrinkle filler). Ne tehokosteuttavat ihoa, jolloin se pullistuu ja rypyt madaltuvat. Tuotteet ovat hintavia mutta riittoisia ja niitä voi käyttää muihinkin ryppyihin.

Sensai Cellular Performance Total Lip Treatment 91 e. Skinbetter Science InterFuse Intensive Treatment Lines 149 e. Helena Rubinstein RePlasty Pro Filler Eye Lip 134,57 e.

5. Lisää täyteläisyyttä kotona

Helpoin tapa saada muhkeammat huulet kotona on sitoa niiden ihoon paljon kosteutta. Tehokkain ainesosa siihen on hyaluronihappo.

Pullistavissa tuotteissa käytetään lisäksi muun muassa mentholia ja chiliä. Ne saavat huulissa aikaan pientä tulehdusta vastaavan reaktion, joka turvottaa kudosta hetkellisesti.

Kotikäyttöön myydään myös laitteita, jotka täyteläistävät huulten ihoa. Yksi menetelmistä on sykkivä alipaine, jonka imuvoima saa huulet turpoamaan. Imun seurauksena myös verenkierto vilkastuu, mikä tekee huulista tummemman punaiset. Laitehoidolla saatu tulos pysyy pari tuntia. Säännöllinen käyttö voi myös vilkastaa ihon kollageenintuotantoa, mikä täyteläistää huulia pitkäkestoisemmin.

Guerlain Super Lips Lip Hero -huulikiilto 33,90 e. Fillerina 932 Lips & Mouth Grade 3 -hyaluronihappogeeli 52,25 e. PMD Kiss Lip Plumping System -alipainelaite ja -seerumi 103,45 e.

6. Kokeile öljyvärejä

Tämän kesän hitti ovat erittäin hoitavat ja vähän tai paljon väriä antavat huulituotteet. Herkullisen kiiltävät meikit ravitsevat reilusti mutta tuntuvat ihanan kevyiltä.

Päiväkäytössä muista lisätä aurinkosuoja: levitä öljyvärin alle tai suihki sen päälle.

Dior Backstage Lip Glow Oil 004 Coral 44,08 e. 6 sävyä. Clarins Lip Comfort Oil Intense 05 Intense Pink 22 e. 8 sävyä.

7. Suojaa auringolta

Huulten ohut iho palaa auringossa helposti. Silti melko harvassa huulituotteessa on korkea suojakerroin. Jos tarpeeksi suojaavaa huulivoidetta ei ole saatavilla, kokeile huulille korkean suojan antavaa aurinkovoidepuikkoa tai meikinpohjustajaa.

Jos huulten iho pääsee palamaan, kokeile ensiapuna aloe vera -geeliä tai jääkaappikylmää luonnonjogurttia. Myös huulille tai silmänympäryksille tarkoitettu geelinaamio rauhoittaa ihoa. Reilu kerros propolis-voidetta tai Bepanthenia helpottaa kiristävää tunnetta.

Silmänympärysten aurinkovoidekynä sopii myös huulille: Lierac Sunissime SK 50 Protective Eye Care 31,80 e. Paula’s Choice Anti-Aging SK 40 Lip Gloss 28 e. ACO Sun SK 30 Lips 3,90 e.

Juttu on julkaistu Kauneus & Terveys -lehdessä 8-9/2020.

Kommentoi +