Vuoden Eeva 2021 -ehdokas Laura Arikka: ”Hyvä keskustelu tarvitsee erilaisia ihmisiä”
Ihmiset
Vuoden Eeva 2021 -ehdokas Laura Arikka: ”Hyvä keskustelu tarvitsee erilaisia ihmisiä”
Vuoden Eeva 2021 -ehdokkaat ovat naisia, jotka tekevät työtä tasa-arvon ja ihmisten kunnioittavan kohtelun edistämiseksi. Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka uskoo, että maailmasta voi tehdä paremman paikan kannustamalla ihmisiä rakentavaan keskusteluun.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 17.3.2021
Eeva

Suomalaisista yli puolet on sitä mieltä, että keskustelukulttuurimme on mennyt huonompaan suuntaan. Se ei lannista Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikkaa, 39. Hän uskoo, että meistä voi kehittyä maailman parhaiten keskusteleva kansa.

”Osaamme sen jo, mutta kiireisessä ajassa taito unohtuu.”

Laura Arikka järjestää eri yhteistyökumppaneiden kanssa Erätauko-dialogeja. Niihin kutsutaan erilaisia ihmisiä esimerkiksi koulujen sekä seniorien ja maahanmuuttajien parissa toimivien järjestöjen avulla.

Teologian maisteriksi valmistunut Laura Arikka on toiminut monenlaisissa tehtävissä pappina, kouluttajana ja yhteisöasiantuntijana. Jokaisen työn taustalta tuntuu löytyvän ajatus, että maailmaa voidaan parantaa lisäämällä ihmisten välistä dialogia.

”Olen koko urani ajan yrittänyt vahvistaa luottamusta ihmisten välillä sekä ihmisten luottamusta eri toimijoihin. Nyt työssäni korostuu demokratian vahvistaminen. Yritämme saada mukaan erityisesti ihmisiä, jotka eivät yleensä osallistu yhteiskunnalliseen keskusteluun.”

Mitä hyvä keskustelu kaipaa, Laura Arikka?

”Me kaikki voimme vaikuttaa siihen, että keskustelukulttuurimme menee eteenpäin ja tasapainottuu. Itsestä on helpointa aloittaa”, Laura Arikka sanoo.

Lauran lapsuudenperheessä puhuttiin yhteiskunnallisista asioista ja välillä väiteltiin.

”Koti on hyvä paikka kehittää dialogitaitoja.”

Partioharrastus antoi hyvät eväät yhteisöissä toimimiseen. Silti Laura Arikka pitää itseään introverttinä, joka välttää konflikteja. Hyväksi keskustelijaksi kehittyminen ei ole hänen mielestään kiinni luonteenpiirteistä.

”Hyvä keskustelu tarvitsee rohkeita ihmisiä, jotka ottavat puheeksi vaikeita asioita ja vievät keskustelua eteenpäin. Mutta tarvitaan myös ihmisiä, jotka osaavat kysyä, pohdiskella ja avata uusia polkuja.”

Laura Arikkan lahjoituskohde: Pesäpuu

Vuoden Eeva 2021 -äänestyksen voittaessaan Laura Arikka lahjoittaisi 2000 euron palkintosumman Pesäpuu ry:lle toimintaan, jossa nuoret itse osallistuvat lastensuojelun kehittämiseen.

”Olen sekä työssäni että vapaaehtoistehtävissäni toiminut nuorten kanssa tukeakseni heidän osaamistaan. Pidän Pesäpuun toimintaa erittäin tärkeänä ja haluan vahvistaa nuorten osallisuuden lisäämistä.”

Kuka on mielestäsi Vuoden Eeva 2021? Äänestä suosikkiasi klikkaamalla tästä.

Kommentoi +