Vielä on kesää jäljellä! Näistä neljästä kesätyylistä saat seuraavan univormusi myös loppuvuodeksi
Muoti
Vielä on kesää jäljellä! Näistä neljästä kesätyylistä saat seuraavan univormusi myös loppuvuodeksi
Haussa seuraava univormu? Nyt tyyli-inspiraatiota ammennetaan julkkishäistä, Britney Spearsin millennium-tyylistä ja Olseneitten vaatekaapista. Pakkasimme vaatteet neljälle eri pukeutujalle.
Teksti

Kuvat
,

Julkaistu 1.8.2023
Trendi

Asu, joka ei jätä pulaan: Yhden mekon taktiikka

Asioita, joita jokainen odottaa lomalta: tyhjä kalenteri ja se kutkuttava tunne, kun mitä vain voi tapahtua. Sitä varten tarvitaan asu, joka on kuin partiolainen: aina valmiina. Sama ratkaisu on ihana ympäri vuoden.

Ilmava ja näyttävä mekko on erinomainen asu­kriisin karkottaja.

Täydellinen ex tempore -tilanteiden asu on yhdistelmä ihanuutta ja käytännöllisyyttä. Ilmava ja näyttävä mekko on erinomainen asu­kriisin karkottaja. Kun asun pointti on vahvassa värissä, tyyli tuntuu mietityltä, vaikka laittautumiseen olisi mennyt vain muutama minuutti. Leveähelmainen, laatikkomallinen mekko on ystäväsi varsinkin helteellä: se ei liimaudu kiinni nihkeään ihoon ja tuuletuskin pelaa.

Seuraavana listalla: ennakkoon sisään­ajetut kengät, jotka eivät jätä pulaan kesken päivän, ja auringolta varjelevat asusteet. Niihin inspiraatiota voi hakea Pradan ja Miu Miun sateenkaarensävyillä virkatuista kalastajahatuista ja urheilijoiden sporttisista aurinkolaseista.

Toimiva duo: ilmava puuvillamekko ja klohmot kengät. Kokeile paksupohjaisia loafereita tai juoksulenkkareita.

Näin teet tyylin:

Bikinitoppi 69 e, ja alaosa 45 e, Aya Label. Mekko 110 e, InWear. Hattu 59 e, Arket. Loaferit 130 e, Vagabond.
Mekko 249 e, Uhana. Laukku 250 e, Little Liffner. Aurinkolasit 30 e, Weekday. Mekko 260 e, Baum und Pferdgarten.

Trendi, josta Internet puhuu: Sofian häät ja hiljainen luksus

Malli ja somepersoona Sofia Richien ja levy-yhtiöpomo Elliot Graingen huhtikuiset häät saivat Internetin huokailemaan ihastuksesta: oli Etelä-Ranskan idylliset puitteet, nimekäs vieraslista ja vaaterekki täynnä Chanelin arkistojen aarteita. TikTokissa tyyliä kutsutaan vanhan rahan estetiikaksi. Sen avainsanoja ovat pelkistetyt linjat, ajattomuus ja hiljainen luksus, jossa logot ja bling bling on karsittu minimiin.

TikTokissa tyyliä kutsutaan vanhan rahan estetiikaksi. Sen avainsanoja ovat pelkistetyt linjat, ajattomuus ja hiljainen luksus.

Häämatkalleen Sofia pakkasi mukaan yksivärisiä settejä, klassisia paitamekkoja ja rantalomatunnelmaan istuvia virkattuja hameita ja toppeja. Neutraalin väripaletin ja kaiken klassisuuden vastapainoksi hän tykkää leikitellä asustevalinnoilla: kukan malliset aurinkolasit, isot värikkäät korvakorut ja erikoisen malliset pikkulaukut osoittavat, että tyylissä on tilaa myös hassuttelulle.

Sofia Richie Graingen elegantti tyyli ja kupliva persoona ovat saaneet somekansan hurahtamaan. Kurkkaa myös meikkitaiteilija Pati Dubroffin TikTok -vinkit häämeikin toteuttamiseen.

Näin teet tyylin:

Sortsit 60 e ja neule 80 e, Massimo Dutti. Sandaalit 470 e, Totême. Korvikset 150 e, Annele.
Laukku 260 e, Ask. Mekko 270 e, The Garment. Toppi 145 e ja hame 260 e, Almada Label.

Yhdistelmä toimistoon: Puvun uusi tuleminen

Ota mallia Tanskan ykkösmuotivaikuttaja Pernille Teisbækin tyylistä ja ajattele puku uusiksi. Siinä bleiseri vaihtuu hihattomaan liiviin ja pitkät housut hameeseen tai bermuda-sortseihin. Liivipuku yhdistää työ- ja lomapukeutumisen parhaat puolet. Se on asiallinen olematta jäykkis ja kesäinen olematta liian paljastava astetta virallisempaan ympäristöön.

Erona 2000-luvun alkuun on se, että päivitämme lantiofarkut ja fedoran (katsomme sinua, Britney Spears) leveisiin lahkeisiin ja pelkistettyihin koruihin.

Juuri nyt trendikäs liivi on millennium-tyylille uskollisen lyhyt ja istuva. Erona 2000-luvun alkuun on se, että päivitämme lantiofarkut ja fedoran (katsomme sinua, Britney Spears) leveisiin lahkeisiin ja pelkistettyihin koruihin.

Ilmavat pellavat ja kokobeige väripaletti soveltuvat myös konttoriin, jossa pukukoodi ei taivu kovin villeihin pukeutumiskokeiluihin.

Tämä tiedettiin jo kasarilla: polvia hipovat bermudat ovat sortseista tyylikkäimmät. Korkea vyötärö, ilmavat lahkeet ja hyvin laskeutuva materiaali – muista nämä sovituskopissa.

Vauvaonnittelut Tanskaan! Tällä hetkellä muotivaikuttaja Pernille Teisbækin sometileillä voi inspiroitua raskausajan tyyleistä.

Näin teet tyylin:

Korvakorut 63 e, Anni Lu. Liivi 250 e ja hame 300 e, By Malene Birger. Aurinkolasit 370 e, Celine. Hame 119 e, Gestuz.
Sortsit 89 e ja liivi 89 e, Cos. Rannekoru 45 e, Edblad. Ballerinat 245 e, Aeyde. Liivi 119 e, Gestuz.

Lisää kerroksia: Minimalistinen bohotyyli

Tanskalaiset mallikaksoset Amalie ja Cecilie Moosgard ovat kuin Pohjolan omat Olsenit (eli ne upeat yhdysvaltalaismuotisuunnittelijat). Tunnettujen kaksosten tyyleissä toistuvat ajattomuus, kerroksellisuus ja boheemi ote. Juuri siksi he ovatkin täydellisiä lomatyylimuusia sinulle, jolle pienet helletopit ja -hameet ovat liian suuri harppaus mukavuusalueelta.

Tässä tyylissä on turha tuijottaa vaatteen kokolappua, kunhan sen antama fiilis on oikea.

Moosgardien ja Olseneitten helletyylin kaava? Kevyet ja ilmavat luonnonmateriaalit yhdistettynä väljiin leikkauksiin. Ne nopeuttavat kehon lämmön haihtumista. Myös värillä on väliä: ihanimmat kesäkaavut ovat väriltään vaaleita, sillä tumma vaate imee lämmön itseensä. Kiristely sen sijaan kannattaa unohtaa – tässä tyylissä on turha tuijottaa vaatteen kokolappua, kunhan sen antama fiilis on oikea.

Tärppiostos? Maksihame. Se on ihana arkivaate valkoisen t-paidan ja matalien nahkasandaalien kanssa. Illaksi tai syksyllä asuun voi lisätä vielä bleiserin ja vaihtaa sandaalit nilkkureihin.

Tunnettuja kaksosia yhdistää pelkistetyn ja vaivattoman bohotyyliin lisäksi työ muodin parissa. Moosgardit luotsaavat korumerkki Lié Studiosia.

Näin teet tyylin:

Silkkihuivi 99 e, Assiduos. Sandaalit 345 e, Emme Parsons. Mekko 319 e, Skall Studio. Hame 250 e, Marimekko. Uimapuku 70 e, Massimo Dutti.
Mekko 80 e, Ellos. Laukku 450 e, Hereu. Mekko 360 e, By Malene Birger. Neule 119 e, H&M.

Juttu on julkaistu Trendissä 6/2023.

Kommentoi +